اخبار بازنگرى و اصلاح طرح انطباق امور ادارى و فنـى موسسات پزشکـى, با مـوازیـن شرع طرح انطباق امور ادارى و فنـى موسسات پزشکـى با مـوازیـن شرع, بازنگرى و اصلاح خـواهد شد. دکتر صدر, نماینده مردم تهران و رییـس کمیسیـون بهدارى و بهزیستـى مجلـس شـوراى اسلامـى در گفتگـو بـا خبـرنگــاران افزود: طـرح مذکـور که کلیات آن اخیـرا از تصـویب نماینـدگـان گذشت در حال حـاضـر در کمیسیـون بهدارى و بهزیستى مجلـس در دست بررسى و کار کارشناسى است تا ایرادها و نواقص آن برطرف شود. وى با تإکید بر ایـن نکته که مجلس نظرات و پیشنهادهاى صاحب نظران, کارشناسان, پزشکان و متخصصان را براى ارایه بهتر طرح مذکـور, مورد تـوجه و عنایت قرار خـواهد داد افزود: در حال حاضر چند جلسه کارشناسى با حضور روساى دانشگاههاى علوم پزشکى و برخى از مسوولیـن وزارت بهداشت, درمان و آموزش پزشکـى در کمیسیـون بهدارى مجلـس, تشکیل شـده و تلاش همگـان بـر آن است تـا در چارچـوب پیام کلى طرح, ایرادهاى منتقدان را برطرف کرده و آنها را اصلاح کنیـم. دکتـر صـدر در ادامه, ایـن مطلب را که در صـورت تصـویب نهایـى ایـن طـرح تمام بیماران زن بایـد به پزشک زن و بیماران مرد به پزشک مرد مـراجعه کننـد, مـورد انتقاد قرار داد و متذکر شد: چنیـن پیامـى در طرح فـوق وجـود ندارد و اگر هـم چنیـن پیامى مطرح شود, کمیسیون بهدارى با آن مخالفت خـواهد کرد, چـون بر اساس نظر رهبـر انقلاب و مـراجع عظام حق انتخاب پزشک بـا بیمار است. رییـس کمیسیـون بهدارى و بهزیستـى مجلـس شـوراى اسلامـى لزوم تربیت پزشک متخصص زن را در جامعه مورد تإکید قرار داد و اضافه کرد: اگر کمبـود پزشک زن در جامعه وجـود نداشته باشد, محدودیتى در زمینه این قانـون نیز نخـواهیـم داشت. وى همچنین گفت: ایـن طرح, باید به گـونه اى اصلاح شـود که هم بار مالـى براى دولت ایجاد نکنـد و هـم موجب ارتقاى کیفیت درمان جامعه شود. دکتر صدر با اشاره به ایـن مطلب که موارد اضطرارى و اورژانـس به هیچ وجه در چارچـوب طـرح مذکـور قرار نمـى گیرد, افزود: رسیدگى به وضعیت بیماران اورژانسى از تمامى قـواعد خارج است و باید با عبارتى روشـن, این مسإله در شور دوم طرح و مشخص شود تا دغدغه مردم و بیماران در سطح جامعه برطرف شود.
گـردهمایـى بـررسـى جـایگاه قانـونـى سازمانهاى غیـر دولتـى زنان بـرگزار شـد اولیـن گردهمایى بررسى جایگاه قانـونى سازمانهاى غیر دولتى زنان, به همت مرکز امور مشارکت زنان برگزار شد. خانـم زهرا شجاعى در ایـن گردهمایـى بـر تقـویت و گسترش فعالیت سازمانهاى غیر دولتى تإکید کرد و حل مشکلات قانـونـى براى ثبت تشکیلات غیر دولتـى زنان را از امـور مـورد اهتمـام مـرکز مشـارکت زنــان دانسته و افزود: یکـى از اقـدامات مرکز امـور مشارکت زنان براى تقـویت سازمانها و تشکلهاى غیر دولتـى, تخصیص بخشى از بودجه تبصره یازده در لایحه بودجه دولت بـود که بر اساس آن تبصره, دولت یک هزار میلیارد ریال براى زنان بـى سرپرست یا بدسرپرست در نظر گرفت. وى خاطـرنشان کـرد: در حال حاضـر 70 سازمان غیر دولتـى زنان در گروههاى مختلف صنفـى, تحقیقاتـى, علمى, سیاسـى, بیـن المللـى و فرهنگـى و خیریه فعالیت دارنـد که مـرکز امـور مشارکت با ارتقاى سطح آگاهـى زنان و تقـویت و حمایت از آنها سعى در گسترش این سازمانها دارد. آقـاى تـاج زاده, معاون سیاسـى اجتمـاعى وزارت کشـور نیز در سخنـانـى به اهمیت سازمانها و نهادهاى مدنـى غیر دولتـى با مقایسه وضعیت ایـن سازمانها در قبل و بعد از انقلاب اسلامـى گفت: امروز نهادهاى غیر دولتـى که مردم به صـورت اختیارى آنها را تشکیل مـى دهند بـراى تضعیف دولت نیستنـد بلکه دولت و جامعه را تقـویت مى کنند و اساسا بهتریـن زمینه را براى رسیدن جامعه به اهداف خود فراهم مى کنند و اقتدار مردم, اقتدار دولت است و هر قدر سازمانهاى غیر دولتـى زنان مقتـدرتر بـاشنـد در تصمیـم گیـریها نقـش بیشتـرى ایفـا خـواهنـد کــرد.
آییـن نـامه اجـرایـى قـانـون تعییـن مهریه به نـرخ روز تصـویب شد آییـن نامه اجرایـى قانون الحاق یک تبصره به ماده 1082 قانـون مـدنـى در مـورد تعییـن میزان مهریه به نـرخ روز به تصـویب هیـإت وزیـران رسیـد. بر اساس ماده یک این آییـن نامه در مـورد مهریه هایى که به صـورت وجه رایج قرار داده شـده و بـا تغییـر شـاخص قیمت سـالانه بیـن قیمت زمان انعقاد عقـد و زمان تادیه, تفاوت حاصل شده باشد, چنانچه بین زوجیـن به هر ترتیب تـوافق صورت گیرد میزان مبلغ مهریه تابع توافق آنان خواهد بود. همچنین در ماده 2 این آییـن نامه آمده است: هر گاه در خصوص مبلغ مهریه بین زوجیـن, توافق حاصل نشـود مى تـوانند شخصا به بانک مرکزى مراجعه و با استعلام از تغییر شاخص بیـن سالهاى انعقاد عقد و تادیه بر اساس آن اقـدام نماینـد. بر اساس ماده 5 این آییـن نامه بانک مرکزى جمهورى اسلامى ایران مکلف است شاخصهاى قیمت, نسبت به سالهاى قبل از اجراى ایـن قانون را تهیه و در اختیار قـوه قضاییه قرار دهد. همچنیـن موظف است شاخص قیمت مربـوط به هر سال را به طـور سالیانه حداکثر تا پایان خردادماه تهیه و به قوه قضائیه اعلام نماید.
جشنـواره بهتریـن الگـوى روش تـدریـس درس تـربیت بـدنـى کشـور بـرگزار گردیـد گزارش: مریم حقیقت گو دومین جشنـواره انتخاب بهتریـن الگـوى تدریـس درس تربیت بدنـى مدارس ابتدایـى دختر سراسر کشـور با حضـور 23 استان در شهر مقدس مشهد برگزار گردید که مربى و کمک مربى منتخب شهرستانهاى استان تهران, خـواهران مرجان نهاوندى و منیژه یزدى از شهرستان پاکـدشت براى دومیـن سال پیاپـى مقام اول را کسب کردند و استانهاى تهران و اصفهان به تـرتیب مقـامهاى دوم و سـوم را کسب کـردند. شرکت بانـوان ورزشکار کشـور در بازیهاى آسیایـى تایلنـد خانـم طاهره طاهریان, معاونت ورزش بانوان کشـور گفت: بانوان ورزشکار, امسال در رشته هاى تیراندازى و قایقرانى بازیهاى آسیایى تایلند, شطرنج قهرمانى جهان و تیراندازى معلولیـن در اسپانیا شرکت خـواهنـد کرد. وى در باره ورزش فـوتبال براى بانـوان مـدعى شـد: فـوتبال نیز همچـون دیگر رشته هاى ورزشـى است و فرقـى با آنها نـدارد اما آنچه مسلـم است علاقه بانوان به فوتبال, بیشتر براى تماشاى آن است تا بازى کردن. در هر صـورت نظر کارشناسان ما در باره راه اندازى ایـن رشته اغلب مثبت بـوده و در صـورت لزوم نسبت به راه انـدازى آن به صـورت سازمان یافته, اقـدام خـواهـد شـد.
دومیـن نشست نمـاینـدگـان دستگـاههاى اجـرایـى را بـرگزار شــد. گزارش: مریم حقیقت گو مرکز امـور مشارکت زنان نهاد ریاست جمهورى, دومیـن نشست نماینـدگان دستگاههاى اجـرایـى را بـرگزار کرد. در ایـن نشست مرکز امـور مشارکت زنان اهـداف زیر را دنبال مى کرد. 1ـ افزایش میزان مشارکت, در سطح مدیریت 2ـ ارتبـاط تنگاتنگ و نزدیک فـى مابیـن مـرکز و نماینـدگان دستگاههاى اجـرایـى براى دستیابى به اهداف مرکز 3ـ ارتباط و آشنـایـى نزدیک بـا فعالیت سازمـانها و مـوسسـات و وزارتخـانه هـا 4ـ نهایـى نمـودن دستـورالعمل شـوراى هماهنگـى نماینـدگان دستگاههاى اجـرایـى لازم به ذکر است ایـن بـرنامه در مـوسسه استانـدارد کـرج بـرگزار شـد که در آن آقایان مهندس سادات رییـس موسسه استاندارد و دکتر طـوسى مشاور در مدیریت صنعتى صنایع کشور سخنانى ایراد کردند.
بیانیه جمعى از روزنامه نگاران زن در باره طـرح ممنـوعیت استفاده ابزارى زن در مطبوعات در پـى تصـویب طـرح الحـاق یک بنـد به ماده شـش قـانـون مطبـوعات در شـور اول مجلـس شـوراى اسلامى, جمعى از روزنامه نگاران زن نشریات مختلف با صدور بیانیه اى با ایـن طـرح مخالفت کـردنـد. در بخشـى از ایـن بیانیه با اعلام اینکه: قانـون مطبوعات مصوب سال 1367 تإمین کننده نقطه نظر طراحان و تصویب کنندگان ایـن بند مـى باشد, در مـورد بند الحاقـى جدید اعلام شده است: هر نـوع ابهام در واژگان و مفاهیـم در بند الحاقـى را زمینه ساز برخـوردهاى غیر ضابطه مند و سلیقه اى با هر مقاله, خبر, تحلیل و عکـس در مورد مسایل زنان, تلقى مى کنیـم. در ایـن بیانیه, خبرنگاران زن از نمایندگان مجلـس شوراى اسلامى درخـواست شده که با دیدى جامع تر و واقع بینانه تر به مسایل زنان بپردازند. همچنین در بخشـى دیگر از ایـن بیانیه از دست اندرکاران رسانه هاى گروهى درخواست شده حریـم آزادیهاى بدست آمده را پاس داشته و اجازه ندهنـد برخـى حرکتهاى ضـد فرهنگـى, عرصه را بـراى تهدیـد آزادى مطبوعات فراهم آورد. نخستیـن کـارگـاه آمـوزشـى مشـورتـى ((زنان, مشـارکت و بهره ورى)) بـرگزار شـد نخستیـن کارگاه آموزشى مشـورتى ((زنان, مشارکت و بهره ورى)) از سـوى مرکز امور مشارکت زنان نهاد ریاست جمهورى و با همکارى سازمان بهره ورى ملـى بـرگزار شـد. روابط عمومـى مرکز امـور مشارکت زنان, هـدف از برپایـى ایـن کارگاه را بررسـى چگونگى دستیابى به بهره ورى افزونتر با توجه به نقـش کلیدى زنان به عنوان نیمى از پیکره جامعه اعلام کرد. خانم زهرا شجاعى, مشاور رییس جمهورى در امور زنان در این کارگاه با بیان ایـن مطلب که زنان بـا تـوجه به نقـش دوگانه و محـورى که در خانه و اجتماع دارنـد, ستـونهاى نامـریـى در بهره ورى ملـى هستنـد افزود: زن قادر است به مشابه اهـرم عاطفى, با مدیریت خـود در خانه, موجبات آرامـش و رشد و شکوفایى اعضاى خانواده را فراهـم کند و از طرفى با حضـور سازنده خـود در جامعه, انرژى و سرمایه فکرى خـویـش را به ثمر برساند. وى خصـوصیت فرهنگ بهره ورى را سـوق افراد, از الگـوى مصـرف گـرا و تجمل زا به استفاده بهینه از امکانات مـوجـود به گـونه اى که انسان اسیـر اشیإ نبـوده بلکه اشیإ در خـدمت انسان باشنـد دانسته و افزود: تـوسعه فـرهنگ بهره ورى از راه آمـوزش کودکان و جـوانان از مقطع کـودکستان تا دوره هاى بالاتر میسر است و زنان به عنوان مادران و پرورندگان نسل آینده بهتریـن آمـوزش دهندگان این فرهنگ محسوب مى شوند.
ستـایـش یک شبکه تلـویزیـونـى قزاق از نقـش زنـان در ایــران یک شبکه تلویزیونى در قزاقستان گفت: زن ایرانى تحت تإثیر فرهنگ غربى نیست. آنچه زن ایرانى به آن فخر مى کند فرهنگ رفیع اسلامى و ایرانى آن است. ایـن شبکه در گزارشـى از فعالیتهاى گوناگـون زنان ایرانى در عرصه هاى مختلف مى افزاید: زن ایرانى, زن مسلمان و ایرانى را سرمشق زنـدگانـى و فعالیت خـود قرار داده است. در ایران, زنان و مردان از فـرصت کاملا مساوى براى فعالیتهاى مختلف بـرخـوردار هستند.
حجـاب اسلامـى بـراى قهرمـانـان جهانـى زن در دو و میـدانى کشور قطر, میزبان یک دوره مسابقات بیـن المللى دو و میدانى حرفه اى با شرکت تنى چنـد از بهترین ورزشکاران جهان بـود و بـراى اولین بار در ایـن کشـور به زنان ورزشکار نیز اجازه شرکت در این مسابقات داده شـد. ایـن مسابقات به ایـن شـرط, حضـور زنـان ورزشکـار و ستـارگـان دو و میـدانـى جهان را پذیـرا بـود که ایـن ورزشکاران ملبـس به لباس ورزشـى مناسب با شـوونات جامعه اسلامـى قطـر بـاشنـد. ایـن لباس منطبق با پوشـش اسلامى بود که در طراحى آن سعى شده بود نظرات مقامات جهانى دو و میـدانـى نیز لحاظ گردد. هماهنگ کننـده ایـن مسابقات نیز گفت: طـى صحبتهایـى که بـا ورزشکاران زن دعوت شـده به ایـن مسابقات انجـام شـد آنها را متقاعد ساختیـم که براى شرکت در مسابقات قطر, خـود را با اعتقادات مذهبى ایـن کشور هماهنگ سازند.
افزایـش حضـور زنـان مسلمـان هنـدى در فعالیتهاى سیـاسـى ـ اجتمـاعى سازمانهاى مختلف زنان مسلمان در ایالت کـرالا در جنـوب هنـد مبارزه خـود را در مورد ممنـوعیت ورود زنان به مساجد و رفع مـوانع تحصیلـى در ایـن ایالت تشدید کرده اند. یک روزنامه چاپ دهلى مى نویسد: نخستیـن سـازمـان اسلامـى زنـان در نیمه اول دهه هشتـاد بـوجـود آمـد, ولـى در سالهاى اخیر تعدادى سازمان دیگر به منظور افزایش نقـش اجتماعى زنان مسلمان در ایـن ایالت تشکیل شد. خانـم فاطمه موسى, رییس بخش زنان سازمان جماعت اسلامى هند مـى گـوید: روحانیـون مسلمان هندى مانع تحصیل زنان شده اند و آنها را از حق اداى نماز در مساجـد محروم کرده انـد. وى مـى افزاید: ایـن سازمان از راه تبلیغ احساسات اسلامـى, زنان را آگـاه سـاخته و در راه کسب حق تحصیل دختـران مبـارزه مى کند. خانـم پروفسـور شهناز بیگـم عضـو جماعت اسلامى هند نیز مى گوید: شرکت 75 هزار نماینده زن در کنفرانس ایالتى ایـن سازمان نشان دهنده رشد و قدرت یافتـن جنبـش زنان در جامعه مسلمانان هند است. وى اضافه مى کنـد: دیگر نمـى تـوان نقـش زنان مسلمان در جامعه هنـد را نادیده گرفت. وى همچنیـن مـى گـوید: زنان مسلمان هندى علیه سنت جهیزیه مبارزه کرده و مى کوشند حق انتخاب همسر و شغل خـود را به دست آورند.
برگزارى هفته حجاب در پاکستان گروهـى از زنان محجبه وابسته به حزب جماعت اسلامـى پاکستان, بـراى جلـوگیرى از نفـوذ فرهنگى غرب, هفته حجاب برگزار مى کنند. یک روزنامه چاپ پاکستان مى نویسد: زنان از گسترش نفـوذ فرهنگ غرب تـوسط مطبـوعات انتقاد کرده, به ضرورت استفاده زنان از حجاب تإکیـد مـى کننـد. خانـم خالـده الطاف, یک مسـوول شاخه زنان حزب جماعت اسلامى گفت: حجاب, وقار زن مسلمان است و باید رعایت شـود. زنان محجبه با برپایـى دکه هاى فروش حجاب در مدارس و مساجـد, چادر و روسریهاى حجاب پاکستانـى را به قیمت ارزان به زنان عرضه مى کنند.
اولیـن مجتمع قضـایـى خـانـواده آغاز به کـار کــرد نخستین مجتمع قضایى خانواده در تهران گشایش یافت. در مراسـم گشایش ایـن مجتمع آیت الله یزدى رییـس قوه قضائیه, در سخنانى با تإکید بر اهمیت جایگاه خانواده در قـوانیـن اسلامى گفت: طبیعت خانواده به گـونه اى است که اختلاف و مشکلات آن را نمـى تـوان به طـور کامل از طـریق قانـون حل کرد, بلکه ایـن عاطفه است که نقـش عمده اى در مـدیریت خانـواده ایفا مـى کند. رییـس قـوه قضاییه همچنیـن بر ضرورت تقـویت مشاوره هاى قضایى تإکید کرد و از قضات خـواست در حل اختلافات خانـوادگى قبل از راههاى قـانـونـى به راه حلهاى عاطفـى نیز تـوجه کننـد. در این مراسـم, براى اولیـن بار دو قاضـى زن به سمت مستشار تجـدید نظر منصـوب شدند و احکام خـود را از رییـس قـوه قضائیه دریافت کردند. لازم به یادآورى است که بر اساس قانون, در دادگاههاى تجدید نظر خانـواده دو قاضى مرد و یک قاضى زن حضور دارند.
نظر یک استـاد دانشگـاه اسلامـى لنـدن, در مـورد ازدواج مـوقت جمال مناع, استاد الهیات دانشگاه اسلامى لندن, از ازدواج مـوقت طرفدارى کرد و آن را راه حلى براى مشکلات مهم در جامعه اسلامى دانست. به گزارش بخـش عربى رادیو بـى بـى سـى, مـوارد ازدواج مـوقت که در عربستان سعودى ((ازدواج سیار)) نامیـده مـى شـود, با تـوجه به فتـواى شیخ قـرضاوى در بـاره صحت ایـن ازدواج که در نزد شیعیـان نیز مـوجـود است, افزایـش یـافته است. این استاد دانشگاه همچنین گفت: ایـن ازدواج هـم اکنـون در شیخ نشینهاى خلیج فارس رواج بسیار دارد و بیشتر در مـواردى صـورت مى گیرد که مردان همسر دارند و مایل به انتخاب همسر دایمى دوم نیستند. وى افزود: همچنیـن با توجه به افزایـش نسبت زنان بـى شـوهـر و با تـوجه به اینکه ایـن مسإله از دیـدگاه شـرعى صحیح است و اشکالـى ندارد, راهى براى حل مشکلات اجتماعى و جلـوگیرى از گسترش فساد به شمار مـى رود. ضمـن آنکه در بیشتـر مـوارد, ازدواج مجـدد دایـم, یعنـى تعدد زوجـات, اختلافهاى خـانـوادگـى بسیـارى به وجـود مــىآورد.
دختـر 16 سـاله آمـریکـایـى چهارقلـو به دنیــا آورد یک دختر 16 ساله آمریکایى که چندى پیـش چهارقلو به دنیا آورد شرایط رضایت بخشى دارد. پاتریک تـرل, 19 ساله و پـدر چهارقلـوها گفته است که او و بلچر سرانجام با یکدیگر ازدواج خـواهند کرد! او گفته است: ما در ایـن باره با یکـدیگر صحبت کـرده ایـم امـا مـى خـواهیـم که هـر چیزى را ابتـدا سـامـان دهیم. او مـى خـواهـد که اول دبیـرستـان و دانشکـده را تمـام کند. پزشکى که چهارقلوها را به دنیا آورده, مى گوید: سـن مادر چهارقلوها 16 سال است و او از داروهـاى بـارورى استفـاده نکــرده است.
یک چهارم زنان در ترکیه کتک مى خورند یک چهارم زنان تـرکیه, دست کـم یک بار در عمر خـود یک کتک مفصل از شـوهر و یا یکـى از نزدیکـان خـود خـورده انـد. بـر اسـاس تحقیقـات یک سـازمـان دولتى, تقریبا 25 درصد از زنان ترکیه از سوى شوهر خـود و یا یکى از اعضاى خانواده شان بهeشـدت کتک خـورده اند که ایـن کار در مـورد اکثر آنها به طـور منظم و مـداوم انجام گـرفته است. به گفته یک محقق از دانشگاه استـانبـول, ایـن تحقیقات نشان مى دهد که خشـونت در داخل خانـواده ها یک مسإله عمده جامعه ترکیه است و بسیارى از زنان به دلیل فشارهاى اجتماعى, از شکایت کردن در ایـن مورد مى ترسند. وى از مجلس این کشور خواسته است تا قوانیـن موثرترى را براى حمایت از زنان در برابر خشـونت خانوادگى به تصـویب برساند. این محقق همچنیـن اضافه مى کند: 28 درصد از زنان ترکیه بى سواد هستند. لازم به ذکر است که ایـن تحقیقات بر روى 10 هزار نفر از زنان سراسر ترکیه انجام گرفته است.
قـاضـى زن, به اتهام عشق به متهم محـاکمه شــد ماجراى علاقه عاطفـى یک زن قاضـى به یک متهم به قتل که در نـوع خـود در محاکمه جهان بى نظیر است موضوع اکثر روزنامه ها و تلویزیون کانادا شد. ایـن خانـم قاضى که 42 سـال دارد به ایـن امـر اعتـراف دارد که در جـریـان محکـامه و دادرســى مرد 30 ساله اى علاقه مند به او شـده بـود. ایـن مرد به اتهام کشتـن دو فروشنـده مواد مخدر در ونکوور کانادا محاکمه و از اتهامات, تبرئه شد. در حال حاضر ایـن قاضـى زن خـود بر صنـدلـى متهمان نشسته و دادگاهـى در بـریتیـش کلمبیا, سرگرم محـاکمه او به اتهام تبـرئه کـردن جـوان متهم به قتل است. در میـان پنج نفــر قضاتى که مرد متهم به قتل را محاکمه مى کرده اند, راى ایـن قاضى زن اهمیت حیاتى براى متهم داشت زیرا با راى او که مبنـى بر مجرم نبودن متهم بـود تبـرئه شـد. در قوانیـن کانادا نظیر آمریکا و انگلستان, قضات, حق هیچ گونه تماس گرفتـن با متهمان را ندارند. در حالـى که خانـم قاضـى اعتراف دارد در جریان محاکمات, وى شدیدا عاشق متهم شـده بـود! اگرچه ایـن خانـم طرفـدارى عاشقانه از متهم و راى دادن به نفع او را تکذیب مى کند. در صـورت مجرم شناخته شـدن ایـن قاضـى زن, محاکمه مرد متهم به قتل نیز تجـدید خواهد شد و ایـن بار بدون حمایت قاضى متهم, او ممکـن است به اعدام یا حبس ابد محکوم شود.
مهریه شگفت انگیز! یک عروس انگلیسى, شرکت همسر آینده اش را در مسابقه دو ماراتـن به عنـوان مهریه خود قـرار داد. ایـن زن 51 ساله قبل از ازدواج با همسـر 61 ساله خـود پیشنهاد کـرد مهریه وى شـرکت همسـر آینـده اش در مسـابقه دو مـاراتـن لنـدن بـاشـد. شوهر این زن مى گوید: وقتى این پیشنهاد را شنیدم 4 ساعت در باره نپذیرفتـن آن فکر کردم و این لحظات براى مـن بسیار سخت بـود. عروس نیز در مورد انگیزه طرح پیشنهاد خـود مى گـوید: مى خواستـم تحولى در مراسم ازدواج به وجود بیاورم. وى بعد از آنکه همسرش از خط پـایـان گذشت, مـوافقت خـود را بـا ازدواج, بـا وى اعلام کـرد.
راز 80 سال زندگى مشترک رکـورددار بادوام تریـن ازدواج در آمریکا, چندى پیـش در سـن 101 سالگى درگذشت. ایـن مرد پس از 80 سال زندگى مشترک با همسرش در ایالت نیویورک جان سپرد. حاصل ایـن ازدواج بادوام, چهار پسـر و 2 دختـرe 16 نـوه, 28 نتیجه و 12 نبیره است. ایـن مرد در سال 1297 در سن 21 سالگى با همسرش که 13 سال سـن داشت ازدواج کرد و ایـن ازدواج 80 سـال ادامه یـافت. ایـن زوج خـوشبخت در سـال 1374 جـایزه بادوام تـرین ازدواج آمریکا را دریافت کـردنـد. همسـر این مرد در پاسخ به ایـن سوال که راز دوام ایـن ازدواج چیست؟ پاسخ داده بود: مـن و شوهرم همیشه بگومگو داریم, اما از ابتدا به یکدیگر قول داده ایـم, قهرهایمان بیـش از 2 دقیقه طـول نکشد.
علاقه به مراسم ازدواج علاقه به مراسـم ازدواج, موجب شد زوج انگلیسى سه بار با هم ازدواج کنند یک زوج انگلیسى که به گفته خود عاشق مراسـم عروسى هستند, سه بار با هـم ازدواج کردند و در چهارمین بار راز آنها بـرملا شـد. ایـن زوج انگلیسـى که هرگز از هـم جـدا نشـده اند هر بار که قصـد ازدواج مجـدد کردند, عروس لباس سفید و بلنـد خـود را پوشید و به همراه داماد در اتومبیل اشرافى و آخریـن مدل به کلیسا رفت و مراسم عقـد را البته با اسامـى و شناسنامه هاى مختلف و جـدیـد بـا اشتیاق تمام به جا آوردند. این زوج که هر یک 63 سال دارنـد, نخستیـن بار در سال 1357 در شهرى در شمال انگلستان مراسـم عقد و عروسـى را به جاى آوردند. آن دو در سال 1374 براى دومین بار در کلیسایى دیگر به طور رسمى زن و شوهر شدند و براى سـومیـن بار در لندن به عقد و ازدواج هـم درآمدند. اما براى بار چهارم, وقتـى عروس لباس سپید بر تـن کرد و به همراه داماد عازم کلیسا شـد, کشیـش که آن دو را قبلا به عقد و ازدواج همدیگر درآورده بود, عروس و داماد عاشق مراسـم عروسى را شناسایى کرد و به آن دو فرمان ((عروسى بس)) داد.
نگـرانـى دولت آمـریکـا از کمبـود زن در آلاسکـا بـراى ازدواج ازدواج مـردان آلاسکا بـا زنان روسـى, در محافل سیاسـى آمـریکاتـولیـدنگـرانـى کرده است. ایـن مردان قبلا از داخل آمریکا (49 ایالت دیگر) زن انتخاب مـى کردند. نگرانـى, به ایـن دلیل است که سیاستمداران آمریکایـى باطنا نمـى خـواهند جمعیت روس تبار آلاسکا زیاد شـود. آمـریکا در قـرن گذشته آلاسکا را از روسیه خـریـدارى کرد. زنان روس که با سرماى سخت خـو گرفته اند بهتر از زنان دیگر مـى تـوانند در آلاسکا زندگى کنند. طبق آمار رسمى دولت آمریکا, آلاسکاى نفت خیز دچار کمبـود زن, جهت ازدواج است.
بـرگزیـدگـان زن در پنجمیـن جشنـواره مطبـوعات و حضـور پیـام زن بـرگزیـدگـان نهایـى پنجمیـن جشنـواره مطبـوعات معرفـى شـدند. خانـم مـریـم بصیرى از مجله پیام زن در رشته مقاله هنرى بـراى عنـوان ((زن در عرصه سینماى ایران)), از سـوى هیإت داوران, فرد برتر شناخته شد و لـوح تقدیر و تشرف به بارگاه حضرت زینب(س) به ایشان اهـدا گردید. عناویـن آثار و اسامـى سـایـر بـانـوان بـرگزیـده در ایـن جشنـواره عبـارتنـد از: رشته طرح و گرافیک روزنامه اى, خانـم لیلا مشتاقى براى طراحى در روزنامه ایران. رشته طرح و گرافیک روى جلـد مجله اى, خانـم افسانه نیک پـور به همراه دو نفر از همکـارانشـان بـراى طـراحـى روى جلـد نشـریه پیـام امـروز. رشته گزارش خبرى, خانـم عذرا مشهدالکـوبه فراهانى براى عنوان گزارش لحظه لحظه اجـراى حکـم قـاتل 9 زن و دختـر در روزنـامه سلام.
رشته گزارش اجتماعى, خانـم معصـومه نخعى مقـدم بـراى عنـوان گزارشـى از سفر به کوهدشت در نشریه زن روز. رشته داستان کودکان و نوجـوانان, خانـم فریبا کلهر براى عنوان هدیه فانتزى در نشریه سروش کودکان. رشته شعر کـودکان و نوجـوانان, خانـم آتـوسا صالحى براى عنـوان برکت در نشریه سروش نوجوان. رشته گزارش کودکان و نوجـوانان, خانـم نسترن ظفر اردلان براى عنوان خزان سرطان را چه کنیم؟ در نشریه خانه. بـرگزارى یادواره پروین اعتصامى یادواره پـرویـن اعتصامى شاعره نامـى معاصـر, خـردادماه امسال همزمان با پنجاه و ششمین سالگرد درگذشت ایـن بانوى سخنـور در تبریز برگزار شد. در این یادواره, ابعاد مختلف اشعار پرویـن اعتصامـى و میزان تإثیرگذارى آن در ادبیات معاصر مـورد ارزیابى و نقد کارشناسان قرار گرفت. از سـوى دبیرخانه برگزارى یادواره, بررسـى سیماى پیامبـران, حکمت و عرفان, مسایل اجتماعى, سیاسى و خانوادگى, سیماى زن در شعر پرویـن و کیفیت مناظرات اشعار وى به عنـوان مـوضـوعاتـى بـراى طـرح کـارشنـاسـى اعلام شـده بود. پرویـن اعتصامى, شاعر معاصر کشـورمان در سال 1320 در سـن 37 سالگى بدرود حیات گفت. خانه پرویـن اعتصامى که خانه پدرى او نیز بوده در محله ششگلان تبریز هنوز باقى است.
مـوفقیت یک دانـشآمـوز دختـر در مسـابقـات بیـن المللـى نقـاشــى در نهمیـن دوره مسـابقات بیـن المللـى نقـاشـى کـودکان و نـوجـوانان در ژاپـن, خانـم سونیا چهل امیرانى دانشآموز کلاس چهارم, موفق به کسب مدال نقره و دیپلـم افتخار شد. آثار ایـن دانشآموز از میان بیش از 45 اثر نقاشى از 130 کشور جهان انتخاب شده است. همکار گرامى خانـم مریـم بصیرى برگزیده شدن شما در پنجمیـن جشنواره مطبـوعات, موجب خـوشحالـى همکارانتان در مجله پیام زن شد. ایـن مـوفقیت را به شما تبریک مـى گـوییـم و بـرایتـان آرزوى تـوفیق بیشتـر داریـم. همکاران شما
|