تازه هاى پژوهش
مردان بیش از زنان از زندگى لذت مى برند
طبق پژوهشهاى به عمل آمده توسط یک جامعه شناس و استاد دانشگاه تربیت مدرس در ایران, مردان از زندگى خود بیشتر لذت مى برند. آمارى که از این طریق به دست آمده حاکى از آن است که 34/6 درصد افراد معتقدند که مردان لذت بیشترى از زندگى مى برند و 17/8 درصد اعتقاد دارند که زنان بیشتر لذت مى برند. 34/5 درصد, لذت را در هر دو جنس به طور یکسان تخمین مى زنند و 5/4 درصد بر این باورند که هیچ جنسى از زندگى لذت نمى برد.
در مجموع مى توان چنین نتیجه گیرى کرد که نه فقط زنان, بلکه خود مردان نیز اعتقاد دارند که آنان بیش از زنان از زندگیشان لذت مى برند.
همچنین تحقیق در میان طلاق گرفته ها نشان مى دهد که لذت مردان از زندگى بیشتر است. با افزایش درآمد رییس خانواده, اعتقاد افراد مبنى بر بیشتر لذت بردن مردان از زندگى افزوده مى شود.
عوامل تهدید کننده سلامت مادران شاغل و فرزندانشان
کارشناسان معتقدند جمعیت زنان شاغل کشورمان که طى 20 سال گذشته افزایش درخور توجهى داشته, از بیماریهاى شغلى در امان نبوده است. تإثیر فعالیت فیزیکى بر نتیجه حاملگى مسإله جدیدى نیست و در چندین قرن گذشته مورد توجه بوده است. ساعتهاى کار طولانى روزانه, خطرهاى جسمانى و روانى ناشى از سقط جنین, مرده زایى, زایمان زودرس و تولد نوزاد کم وزن را به همراه دارد که تإثیر آن بر سلامت جامعه و نسل آتى غیر قابل باور است. کار سخت در دوران باردارى بر وزن جنین موثر است. همچنین محیط کار تنش زا, کار در خطوط تولید و ماشینهاى صنعتى و برخى مشاغل که داراى سختى و مشکلات فیزیکى است با تإخیر رشد جنین یا زایمان زودرس همراه است. پژوهش در مورد سقط و مرگهاى جنینى گویاى آن است که در گروه مادران شاغل, میزان سقط و مرده زایى 9 درصد و در گروه مادران خانه دار 7 درصد بوده است که نتایج به دست آمده در این زمینه نشان مى دهد, خطر ((مرگهاى جنینى)) در مادران شاغل نسبت به مادران خانه دار بیشتر است. با توجه به خطرهاى یاد شده براى مادران شاغل و فرزندانشان, چاره اندیشى براى مقابله با خطرهاى یاد شده براى چنین مادرانى مهم محسوب مى شود.
ورزش مغزى بسیار مفید است
تحقیقات نشان داده است مى توان با شیوه هایى خاص در کهنسالى هم سلامت ذهن و اندیشه را حفظ کرد. ورزشهاى مغزى از جمله عملکردهاى حساس براى انسان است و بهره مندى از فواید آن بستگى زیاد در تحصیلات و آموزشهاى فردى دارد. به گفته محققان علاوه بر تمرینات مغزى, ورزشهاى جسمانى به همراه آن نیز زندگى سالم را نوید مى دهد. ورزشهاى ذهنى و جسمى در کنار هم اندیشه و جسم انسان را در برابر خطرات ناشى از بیماریهاى قلبى, قند و رژیمهاى غذایى پرچرب و حتى بیماریهایى نظیر آلزایمر حفظ و حراست مى کند.
براى ورزیده کردن مغز, مطالعه در پى مطالعه, حل مسایل و معماها و جدولها و بازیهایى نظیر شطرنج و یا آموختن یک زبان خارجى که مغز را تحریک به اندیشه و فعالیت مى کند, از عمده ترین عوامل هستند.
آزمایشهاى متعدد نشان داده است افرادى که از آموزش و تحصیلات کمترى برخوردارند به مراتب بیش از دیگران در معرض ابتلا به بیماریهاى نظیر آلزایمرند. ورزشهاى جسمى و ذهنى علاوه بر جلوگیرى از زوال عقلى در سنین بالا به کاهش کلسترول و فشار خون کمک مى کند.
افراد بلندقد از سلامت بیشترى برخوردارند
پژوهشگران معتقدند میزان مرگ و میر ناشى از انواع بیماریها در افراد کوتاه قد بیشتر از افراد بلندقد است. مطالعه بر روى سى هزار مرد و زن بلند و کوتاه قد نشان داده, که هرچه طول قد افراد بیشتر باشد تعداد مرگ و میر کمتر مى شود, به طورى که با هر یک سانتى متر افزایش قد, دو سال درصد احتمال مرگ و میر کاهش مى یابد.
همچنین نتایج این مطالعه نشان داده است که با هر پنج سانتى متر افزایش قد در مردان خطر بروز مرگ و میر ناشى از بیماریهاى قلبى ـ عروقى 11 درصد و مرگ و میر ناشى از بیماریهاى ریوى 32 درصد کاهش مى یابد.
با اینکه کوتاه بودن قد با اکثر عوامل خطرزا براى بروز بیماریهاى مختلف همراه است اما ارتباطى با سرطان ندارد. عوامل ژنتیکى و محیطى که موجب افزایش طول قد افراد مى شوند در برابر عوامل آسیب رسان هم نقش محافظتى ایفا مى کند و همه در کل باعث مى شود افراد بلندقد سالمتر باشند.
یافته هاى جدید در باره نوزادان
پژوهشگران با انجام تحقیقات جالبى متوجه شدند نوزادان از بدو تولد, محیط اجتماعى را به ارتباط با اشیإ ترجیح مى دهند. آنان پس از بررسى نوزادانى که چند دقیقه از عمرشان مى گذشت نتیجه گرفتند که حرکات دست و صورت آنها تصادفى و بى معنى و مجموعه اى پیچیده از شیوه هاى ارتباطى است. به گفته پژوهشگران نوزادان 2 دقیقه پس از تولد مادر خود را تشخیص مى دهند و ارتباط با او را به ارتباط با غریبه ها ترجیح مى دهند. آنها 15 دقیقه پس از تولد سیماى پدر خود را مى شناسند و حرکات صورت او را تقلید مى کنند. نوزادانى که نیم ساعت از تولدشان مى گذرد محیط اطراف را شناسایى مى کنند و ترجیح مى دهند به جاى ارتباط با اشیإ و تصاویر, با انسانها سر و کار داشته باشند. جنین در رحم مادر صداى او را شناسایى مى کند و پس از تولد از روى همین صدا, یا بوى مادر یا مزه شیر او را تشخیص مى دهد.
نوزادان یک هفته پس از تولد علایمى از خود بروز مى دهند که نشان مى دهد محیط اطراف خود را مى شناسند و به آن خو گرفته اند, اگر این محیط تغییر کند, نوزاد آزرده خاطر مى شود و این آزردگى را با حرکات خود نشان مى دهد.
بدبینى عمر را کاهش مى دهد
یک پژوهش علمى نشان داده است که عمر متوسط افراد بدبین کمتر از عمر متوسط بقیه مردم است. ((تست شخصیت)) نیز مشخص کرده است 15 درصد افراد داراى روحیه بدبینى و 15 درصد داراى روحیه خوشبینى هستند و بقیه در طیفى میان این دو قرار دارند. پیگیریهاى این تحقیق در سالهاى بعد نشان داد که گروهى که بدبین بودند, زودتر از گروه خوشبین فوت شدند. افراد بدبین 19 درصد کمتر از افراد عادى عمر مى کنند و داراى روحیه منفى باف هستند. آنها بیش از حد خود را ملامت مى کنند و آینده را بدتر از امروز مى دانند. این حالت در کسانى که دچار بیمارى افسردگى هستند, دیده مى شود. برعکس افراد خوشبین به هنگام دچار شدن به بیماریها, با امیدوارى سراغ علاج آن مى روند و از منابع مختلف کمک مى گیرند و لذا شانس بهبودشان بیشتر است.
مصرف گوشت نیم پز خطرناک است
محققان اعلام کردند مصرف گوشتى که بخوبى پخته نشده است علت اصلى بروز عفونت در دوران باردارى است که به آسیب مغزى جنین نیز منجر مى شود. پس از تحقیقات بسیار, معلوم شده است که 30 تا 60 درصد عفونتهاى انگلى دوران باردارى از طریق گوشت خام ایجاد مى شود. دامهایى که تغذیه نامناسب دارند, به این نوع عفونتها دچار مى شوند و اگر گوشت آنها بخوبى پخته نشود, عفونت انگلى به بدن انسان نیز سرایت مى کند. حال اگر مادران باردار به این عفونتهاى انگلى مبتلا شوند آن را به جنین خود منتقل مى کنند و موجب آسیبهاى شدید مغزى در جنین مى شوند. این انگلها براى انسان خطرى ندارند ولى انتقال آنها براى جنین بسیار خطرناک است.
دوران باردارى بر روى حافظه تإثیر نمى گذارد
بر اساس تحقیقات به عمل آمده, این تصور قدیمى که زنان باردار در دوران حاملگى حافظه و تمرکز خود را از دست مى دهند; دیگر افسانه اى بیش نیست. پژوهشگران با انجام آزمایشهاى مشابه در ارتباط با حافظه, دریافتند که بسیارى از زنان باردار بهتر از همتایان خود که باردار نیستند عمل مى کنند. نتایج به دست آمده در مجموع حاکى است هیچ گونه تفاوتى بین زنان باردار و غیر باردار وجود ندارد و در واقع, اگر به آنها اطلاعاتى در ارتباط با منافع کنونى شان داده شود, حتى بهتر از زنان غیر باردار واکنش نشان مى دهند. اما جالب اینجاست که این زنان تحت آزمایش هم خودشان و هم همسرانشان آنها را افرادى با میزان حافظه ضعیف ارزیابى مى کردند.
در کل مى توان گفت زنان باردار وقتى در موقعیتى قرار مى گیرند که نیاز به هوشیارى و آگاهى دارند, اگر نگوییم بهتر, باید گفت که یکسان و همانند زنان غیر باردار عمل مى کنند.
فواید گوشت
افرادى که رژیم غذایى خود را به گیاهان محدود مى کنند بدن خویش را در معرض خطرات جدى و بیماریهاى گوناگون قرار مى دهند. انسان یک موجود گوشت خوار است که بدن او براى یک رژیم غذایى شامل گوشت و سبزیها تکامل یافته است. در معده انسان یک کیلوگرم باکترى براى هضم گوشت وجود دارد. اگر این باکتریها بدون مصرف باقى بمانند عوامل بیمارىزا راحت تر وارد بدن خواهند شد.
به گفته پژوهشگران دندانها, آرواره ها و معده انسان در نتیجه میلیونها سال براى هضم گوشت و سبزیجات تکامل یافته است. گوشت براى خون آهن, براى استخوانها و براى رشد انسان, پروتئین و اسیدهاى چرب تهیه مى کند. اما باید به خاطر داشت که در مصرف گوشت قرمز جانب اعتدال رعایت شود.
کلسیم از عوارض تغییرات هورمونى زنان مى کاهد
پژوهشگران طى تحقیقاتى اعلام کردند مصرف کلسیم به مقدار کافى از بروز عوارض جانبى تغییرات هورمونى در زنان جلوگیرى مى کند. استفاده از کلسیم به همراه ویتامین ((دى)) و داروى ضد افسردگى تا حد زیادى از بروز علایم تغییرات هورمونى که هر ماه در خانمها ظاهر مى شود, مى کاهد.
به گفته متخصصان, حدود صد عارضه شناخته شده وجود دارد که تعدادى و یا گاهى همه آنها در خانمها وجود دارد. این عوارض مانند سردردهاى میگرنى, تهوع و استفراغ, تب, لرز, بى حوصلگى, افسردگى, جوش صورت, دردهاى عضلانى و غیره در 85 درصد زنان در آستانه عادت ماهانه دیده مى شود.
خمیازه و خنده مسرى است
پژوهشگران اعتقاد دارند اگر فردى را در حال خمیازه مشاهده کنیم و یا در باره خمیازه مطالعه نماییم و یا حتى به آن فکر کنیم, ناخودآگاه خمیازه مى کشیم. این امر به سبب یک سلسله اعمالى که در مغز انجام مى شود روى مى دهد و نمى توان از آن جلوگیرى کرد.
گفته مى شود علت اصلى خمیازه کشیدن رساندن اکسیژن کافى به مغز است, اما تحقیقات نشان داده است که این پدیده در واقع تغییر وضعیت از هوشیارى به خوابآلودگى و بر عکس را نشان مى دهد. خمیازه کشیدن از سه ماه اول باردارى در جنین آغاز مى شود.
این پژوهشگران همچنین اضافه کرده اند, خنده نیز مسرى است. تحقیقات آنها نشان مى دهد که خنده نیز چون خمیازه به دیگران سرایت مى کند. هنگامى که در یک جمع قرار مى گیریم که همگى در حال خنده هستند, ناخودآگاه مى خندیم, بدون آنکه از علت واقعى خنده آنها آگاهى داشته باشیم.