حکیمباشى
نعناع، معطر و شفابخش
نعناع گیاهى است علفى که به نام MENTHAدر جهان مشهور است. از این گیاه بیش از 30 گونه در جهان وجود دارد که اکثر آنها به عنوان سبزى خوراکى مصرف دارند. از بین همه گونههاى نعناع دو نوع PEPPEMINT و SPERMINTبیشتر در صنعت داروسازى کاربرد دارند. اسانس گونههاى دارویى نعناع از جمله پرمصرفترین اسانسها در دنیا هستند. همچنین در بین اسانسهاى مورد مصرف در محصولات بهداشتى، بخصوص در خمیردندانها داراى مقام اول است. به طور کلى نعناع و اسانس آن داراى خواص ضد درد، ضد نفخ، ضد گرفتگى عضلات، محرک معده، اشتهاآور، خوشبوکننده و ضد میکروب است. برخى محصولات اسانس نعناع به عنوان ضد احتقان بینى در سرماخوردگىها استفاده مىشود که باعث باز شدن بینى و راحت نفس کشیدن مىشود.
خوردن نعناع سبز براى رفع سکسکه مفید است. پس از دمکردن چاى، فرو بردن یک شاخه نعناع در آن، سبب پخش شدن عصاره نعناع در چاى و معطرشدن آن مىشود. افرادى که با مصرف لبنیات دچار مشکلات گوارشى مىشوند باید ماست و دوغ را همراه نعناع مصرف کنند.
منبع: -
مهرین، م، خواص میوهها و خوراکىها، انتشارات خشایار، تهران، 1371.