اخبار
آیتاللَّه موسوى بجنوردى: درصد رشوهگیرى در ادارات تحت مدیریت زنان، کمتر است
آیتاللَّه موسوى بجنوردى، در گفتگویى با خبرگزارى ایسنا گفت: بر اساس آمار، درصد رشوهگیرى در اداراتى که با مدیریت زنان اداره مىشوند، بسیار پایینتر از ادارات تحت مدیریت مردان است.
مدیر گروه فقه و حقوق پژوهشکده امام خمینى، افزود: علىرغم محرومیتهایى که زنان دارند، آنها در همه ابعاد و عرصهها از جمله قانونگذارى، مجلس و ... بسیار موفق عمل کردهاند.
وى خصوصیت مهم زنان در زمان تصدى امور مدیریتى را پرکارى عنوان و ابراز امیدوارى کرد که مدیران جامعه با اهمیت دادن به این مسئله، از زنان در سطح مدیریت کلان استفاده کنند.
همایش سنگربانان صبور برگزار شد
دومین همایش جانبازان زن (سنگربانان صبور) برگزار شد. زنان جانباز کشور، 5430 نفر هستند که بیشتر از مناطق مرزى استانهاى کرمانشاه، خوزستان و ایلام هستند.
مشاور امور خانواده و زنان بنیاد جانبازان انقلاب اسلامى گفت: اولین همایش سنگربانان صبور به بخشى از اهداف خود که شامل بررسى مشکلات درمانى، اوقات فراغت، مشکلات خانوادگى و رفع خلاءهاى قانونى و حقوقى جانبازان زن بود، تا حدودى دست یافته است.
وى افزود، در این همایش محورهاى مورد بررسى شامل: بهرهمندى کلیه جانبازان زن 25 درصد و بالاتر و همسران جانبازان متوفى از حقوق ماهانه حالت اشتغال، اولویت مسکن جانبازان زن، ترمیم چهره و اندام ظاهرى، ساخت آسایشگاه براى جانبازان 70 درصد قطع نخاع، اعصاب و روان و شیمیایى، هدیه ازدواج، کمک هزینه جهیزیه و برگزارى اردوهاى آموزشى، تفریحى و تحقیقاتى، مىباشد.
زنان خانهدار بیمه مىشوند
رئیس سازمان بهزیستى در همایش «ساختارهاى حمایتى، درمانى، توانبخشى و تفریحى روزانه و شبانهروزى سالمندان» با اعلام اجراى طرح بیمه اجتماعى زنان خانهدار در 52 شهرستان گفت که این طرح امسال در 80 شهرستان اجرا مىشود.
دکتر راهچمنى گفت: طرح بیمه اجتماعى زنان خانهدار در بعد پیشگیرى از آسیبپذیرى زنان سالمند از اولویتهاى سازمان بهزیستى است. در حال حاضر 7 درصد جمعیت کشور سالمند هستند.
رئیس سازمان بهزیستى، مشکلات زنان سالمند و آسیبپذیرى آنها را بیشتر از بقیه دانست و افزود: 75 درصد زنان سالمند در کشورها بىسواد و 80 درصد بیکار، 60 درصد بدون همسر و 40 درصد نیز مشکلات مسکن و دیگر مشکلات اقتصادى دارند.
وى با اشاره به شوراى عالى سالمندان به ریاست رئیسجمهورى و عضویت وزیران گفت: این طرح براى ساماندهى وضعیت سالمندان در تمام ابعاد بهداشتى، جسمى - روانى، اجتماعى، اقتصادى و معنوى، توسط سازمان بهزیستى به دولت ارائه شده است.
الحاق ایران به پروتکل «منع قاچاق زنان و کودکان» بررسى مىشود
رئیس مرکز امور مشارکت زنان از بررسى موضوع الحاق ایران به پروتکل منع قاچاق زنان و کودکان در دولت، خبر داد.
خانم شجاعى در دیدار با گزارشگر ویژه حقوق بشر مهاجرین، قاچاق را یکى از مشکلات مشترک زنان و کودکان به ویژه مهاجر جهان دانست و اظهار داشت: در حالى که دولتهاى جهان تلاش مىکنند تا مشکل قاچاق زنان و کودکان حل شود، کسانى که در دام قاچاق گرفتار شدهاند نیز، سعى در پنهان کردن خود از حکومتها دارند.
مشاور رئیسجمهورى با اشاره به اینکه ایران مدتها میزبان تعداد زیادى از مهاجران افغانى و عراقى بوده است، بیان کرد: ایران در چارچوب سند پکن که در اجلاس جهانى زن تصویب شد، بحث حمایت از زنان مهاجر، آواره و پناهنده را دنبال و از سازمانهاى غیر دولتى زنان براى تلاش مشکل زنان آواره، حمایت کرده است.
وى از تشکیل ستادى در وزارت امور خارجه، تحت عنوان ایرانیان خارج از کشور خبر داد و گفت: عضویت مرکز امور مشارکت زنان در این ستاد به حل بسیارى از مشکلات و مسائل زنان کمک خواهد کرد.
رئیسجمهورى: دولت باید زمینه ایجاد امنیت را براى جوانان فراهم کند
سیدمحمد خاتمى، رئیسجمهورى در نخستین مجمع ملى جوانان، سختگیرى در مورد جوانان، سرکوب کردن نیازهاى آنان و جلوگیرى از خواستهاى طبیعى آنها را نکوهش کرد.
رئیسجمهورى، رها کردن جوانان و رواج ولنگارى در جوامع و سختگیرى و سرکوب جوانها را، دو راه آزموده شده اعلام کرد و گفت: این دو راه مشکلات بزرگى را در پیش دارد و هر کدام نتایج نامطلوبى به بار آوردهاند.
آقاى خاتمى با اشاره به رابطه موجود میان دین و جوان افزود: اخلاق و معنویت را با آزادى مىتوان در جامعه ایجاد کرد. اخلاق یک امر ارادى است و باید از درون بجوشد. انسان فطرتاً بىدین نیست و جوان، دستنخوردهترین فطرت را دارد، پس به معنویت نزدیکتر است.
رئیسجمهورى گفت: اگر به محتواى دین و به ذات حقیقت بیندیشیم، بسیارى از اختلافات و تعارضها از بین مىرود و ما اگر در دین قالبگرا شدیم، جوانان را از دین دور مىکنیم و دین را از محتواى خود دور مىکنیم. هر حکومت قالب و محتوایى دارد و باید محتوا براى ما مهمتر باشد.
آقاى خاتمى راه اصلى براى مواجهه با پدیده جوانى را تأمین نیازهاى مشروع جامعه و جوان، سوق دادن جوان به سوى تولید و اشتغال و نیز تأمین امنیت جامعه دانست.
وى مجمع ملى جوانان را یک نوید آیندهساز براى جوانانى که باید صبور و امیدوار در صحنه بمانند دانست و گفت: دولت هم باید در زمینه ایجاد امنیت براى جامعه و جوانان، ایجاد امید و اشتغال و گسترش زیربناهاى علمى و اقتصادى جامعه تلاش کند تا با حضور جوانان جامعه شاداب باشد.
ایران در اجلاس کمیسیون مقام زن در آمریکا
مشاور رئیسجمهور در امور زنان و هیئت همراه به منظور شرکت در چهل و هشتمین اجلاس کمیسیون مقام زن، عازم نیویورک شدند.
مدیر امور بینالملل مرکز امور مشارکت زنان در این باره گفت: این اجلاس، سالانه جهت بررسى چگونگى بهبود وضعیت زنان در کشورهاى گوناگون برگزار مىشود. اجلاس کمیسیون مقام زن هر سال موضوعات خاصى را دنبال مىکند و در کل، نقش مردان و پسران در دستیابى به تساوى جنسیتى و مشارکت برابر زنان در جلوگیرى از درگیرىها، مدیریت و حل مناقشه در روند صلح پس از مناقشه را در دستور کار خود دارد.
در اولین روز این اجلاس، خانم شجاعى، سخنرانى خود را در مورد اقدامات دولت جمهورى اسلامى ایران براى بهبود وضعیت زنان و چالشها و موانع پیشرفت زنان ایران، ایراد کرد.
نرخ بیکارى دختران تحصیلکرده بالاى 50 درصد است
با وجود اینکه 60 درصد دانشجویان کشور را دختران تشکیل مىدهند، فقط 13 تا 15 درصد آنها پس از فارغالتحصیلى جذب بازار کار مىشوند.
معاون دفتر امور زنان و خانواده بهزیستى گفت: در حال حاضر نرخ بیکارى دختران فارغالتحصیل دانشگاهها بیش از 50 درصد است که این مسئله بیانگر باورهاى نادرست از استعداد و توانایىهاى زنان از سوى کارفرمایان و حتى مسئولین در جامعه است.
وى افزود: محدود کردن ورود دانشجویان دختر به دانشگاه، تنها پاک کردن صورت مسئله است؛ هر چند این مسئله مىتواند در ایجاد توازن براى حضور یکسان دختران و پسران در دانشگاهها مؤثر واقع شود. اما راهکار اساسى این است که به جاى محدودیت در ورود دختران به دانشگاه، در پى ایجاد زمینههاى کارى براى آنان باشیم.
پرویز زارعى در ادامه عنوان کرد: با وجود افزایش زنان تحصیلکرده در جامعه، همیشه در جذب نیروى تحصیلکرده براى کار، اولویت با مردان است و باید با بسترسازى مناسب فرهنگى، شانس حضور زنان در بازار کار، افزایش یابد.
اولویتهاى تغذیه در کشور اعلام شد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکى، اولویتهاى بخش غذا و تغذیه کشور را اعلام کرد.
وزیر بهداشت در پنجمین نشست شوراى عالى غذا و تغذیه کشور گفت: با اینکه با بیمارىهاى عفونى روبهرو نیستیم، اما در عین حال سلامت و امنیت غذا در جامعه به عنوان یک موضوع مهم و جدى مطرح است.
وى خاطرنشان کرد اولویتهاى وزارت بهداشت در تغذیه عبارتند از: آرد و نان، روغن، لبنیات، گوشت، سبزى و میوهجات.
دکتر پزشکیان گفت: اگر بتوانیم فرهنگ صحیح عادات و رفتارهاى غذایى و نوع غذایى را که مردم استفاده مىکنند در جامعه ایجاد کنیم، مىتوانیم زندگى سالمترى داشته باشیم. مواد سلولزى و ویتامینها یکى از مواردى هستند که حتماً باید افراد جامعه به مصرف آن توجه داشته باشند.
وزیر بهداشت اضافه کرد: استفاده از سبزیجات در وعدههاى غذایى افراد موجب مىشود تا ویتامینهاى مورد نیاز بدن آنها تأمین شود و آنتىاکسیدانى که از سرطان پیشگیرى مىکند، در بدن افزایش یابد و روند کارکرد سیستم گوارش حالت طبیعى به دست آورد. مزایاى سبزیجات، وزارت بهداشت را بر آن داشته است تا مواد سالم در اختیار مردم قرار دهد.
آمریکا زنان کشورهاى اسلامى را هدف گرفته است
آمریکا پس از حمله نظامى به افغانستان و عراق، در صدد حمله و تهاجم فرهنگى به این دو کشور اسلامى است و هدف اول، زنان و دختران مىباشند.
بالا بردن مهارتهاى شغلى و حمایت اجتماعى از زنان عراق و امکان برگزارى کلاسهاى آموزش زبان انگلیسى و کامپیوتر و
امکانات تفریحى براى دختران و زنان، از جمله حمایتهاى آمریکا از زنان عراق در این کشور است.
از سویى دیگر آمریکا پس از سرکوبى طالبان، بیش از 175 پروژه مخصوص به زنان افغانى را براى افزایش مشارکت سیاسى آنان و ایجاد جامعه مدنى و خلق فرصتهاى اقتصادى و حمایت از آموزش دختران به انجام رسانده است.
آمریکا براى آموزش سیاسى زنان و همچنین آموزش زنان روزنامهنگار و کارگردان فیلمهاى سینمایى، به کمیته حقوق بشر افغانستان کمک کرده است.
پروژههاى دیگرى چون ایجاد مهارتهاى خواندن و نوشتن، آموزش خیاطى و کیفیت حفظ محصولات و تولیدات لبنى و فروش در بازارهاى محلى و حمایت از پروژه قالىبافى زنان، راهاندازى بخش زنان در بیمارستان و حمایت از زنان باردار و بهداشت مادران و کودکان، از برنامههاى دیگر آمریکا در افغانستان مىباشد.
اظهارات یک کارشناس آلمانى در مورد حجاب زنان آلمان
کارشناس پارلمانى امور مهاجرت در آلمان، از همگان خواست در بحث راجع به سمبلهاى مذهبى، آرامش خود را حفظ کنند.
بنا بر حکم دیوان عالى کشور آلمان، معلمان نباید روسرى سر کنند ولى به عقیده کارشناسان و رأى دادگاه کارلز رومه، ممنوع کردن روسرى باعث رشد فقدان مدارا در رابطه با مسلمانان آلمان خواهد شد.
این کارشناس مىافزاید ممنوع کردن روسرى باعث خواهد شد که مدارس آلمان کاملاً سکولار شوند. هر چند در حال حاضر مدارس متأثر از آئین مسیحیت هستند.
وى گفت: چرا برخى روسرى را نماد تروریسم و سرکوب زنان مىدانند. ما مىدانیم که روسرى مىتواند معنى سیاسى داشته باشد ولى پژوهشها نشان مىدهد که روسرى در کشورهاى غیر اسلامى اغلب به این معناست که دختران جوان نسلهاى دوم و سوم مهاجر با روسرى، این احساس خود را بیان مىکنند که لازم نیست دیگر پنهان کنیم که مسلمان هستیم، بلکه مىتوانیم خودآگاهانه و با روسرى، دین خود را آشکارا به همه اعلام کنیم.
این کارشناس افزود: به انزوا کشیدن معلمان و حاملان فرهنگ در جامعهاى دموکراتیک، نشاندهنده ضعف است. ممنوع کردن روسرى در مدرسه مىتواند به ممنوعیت حجاب در مغازهها و مطبهاى پزشکان نیز کشیده شود. مشکل اصلى دختران مسلمان براى جذب در جامعه آلمان این است که به آنها شانسى برابر با دختران آلمانى براى اشتغال داده نمىشود. ممنوع کردن روسرى، تبعیضى است که به زنان روا داشته مىشود و لذا تبعیضى است جنسیتى. ممنوع کردن روسرى به جاى گفتگو با مسلمانان، احتمال این گفتگو را تضعیف مىکند.
دختران سرباز در جبهههاى جنگ جهان
یک سازمان حقوق بشر کانادایى اعلام کرد که دهها هزار دختر در خطوط مقدم جبهههاى جنگ در 40 کشور جهان سرگرم نبرد هستند.
سازمان «حقوق و دموکراسى» تأکید کرد که بسیارى از این دختران کمتر از 18 سال، سن دارند و از خانه ربوده شدهاند. برخى از دختران نیز براى امرار معاش مجبور شدهاند به گروههاى شبه نظامى دولتى یا نیروهاى شورشى ملحق شوند.
این سازمان در گزارش خود، بخصوص در منطقه شمال اوگاندا، سیرالئون و موزامبیک، متمرکز شده و اعلام مىکند از این زنان جوان همچنین به عنوان باربر، آشپز و همسران در بند استفاده مىشود و هیچ حقوقى به آنها تعلق نمىگیرد. در شمال اوگاندا، «ارتش مقاومت الهى» عمدتاً متشکل از کودکان ربودهشده است که یک سوم آنها را دختران تشکیل مىدهند.
با توجه به اینکه سوء استفاده جنسى از این دختران رایج است و جامعه آنها را مایه ننگ مىداند، اما این سازمان معتقد است که این دخترها باید به خانههایشان بازگردانده شده و ضمن اشتغال به تحصیل، مهارتى را بیاموزند.
وضعیت زنان در اروپا رضایتبخش نیست
کمیسیون اروپایى در گزارش سالانه خود در باره زنان اعلام کرد اتحادیه اروپا باید در این اتحادیه برابرى جنسى بیشترى برقرار کند.
در هفتمین گزارش این کمیسیون در باره وضع زنان اروپایى، وضعیت این زنان چندان رضایتبخش اعلام نشده است. بر اساس این گزارش، زنانى که به طور پارهوقت کار مىکنند، 34 درصد ولى مردان 7 درصد هستند. در دستمزدها نیز نابرابرى وجود دارد و هنوز زنان در مشاغل مشابه با مردان، 16 درصد کمتر از آنها درآمد کسب مىکنند.
در گزارش کمیسیون اروپایى همچنین از اینکه پستهاى کلیدى به سختى در دسترس زنان قرار دارد، ابراز تأسف شده است. تنها 30 درصد پستهاى اجرایى در 4/25 درصد از کرسىهاى پارلمانهاى کشورهاى عضو اتحادیه اروپا، در اختیار زنان است.
از سویى دیگر، مبارزه با آزار و اذیت جنسى در محیطهاى کارى، از جمله نکات مثبت موجود در این گزارش است که دستورالعمل آن در سال 2002 به تصویب رسیده است.
زنان کره پس از ازدواج، استعفا مىدهند
زنان شاغل در کره جنوبى اکثراً پس از ازدواج، شغل خود را رها مىکنند.
تمایل زنان متأهل به اشتغال بسیار کمتر از زنان مجرد است. نرخ اشتغال زنان متأهل در کره جنوبى 16/4 درصد است، در حالى که این نرخ در میان زنان مجرد 27/6 درصد اعلام شده است و 58 درصد از زنان پس از ازدواج از شغل خود استعفا مىدهند.
نیمى از زنان کره ترجیح مىدهند پس از تولد فرزندانشان شغل خود را رها کنند و تنها 15/4 درصد از زنان که داراى فرزند هستند موفق به یافتن شغل مىشوند.
زنان عراق خواستار سهیم شدن در قدرت کشورشان شدند
زنان عراق که بیش از نیمى از جمعیت عراق را تشکیل مىدهند، خواهان سهیم شدن در دستکم 40 درصد از قدرت سیاسى جدید کشورشان شدند.
دبیر کل «انجمن الامل» عراق در این باره گفت: حضور در روند مردمسالارى کشور یک لحظه سرنوشتساز و مهم براى زنان عراقى است. زنان دستکم 52 درصد از جمعیت 25 میلیونى عراق را تشکیل مىدهند و خواستار اطمینان یافتن از داشتن حق مساوى در قانون اساسى موقت هستند.
از سوى دیگر، خبرها حاکى از آن است که براى نخستین بار در عراق، پنج زن به عنوان نفرات برتر براى عضویت در شوراى شهر «ناصریه» انتخاب شدند.
این امر مىتواند براى زنان عراق نوید آیندهاى روشن در افزایش فعالیتهاى اجتماعى و سیاسى در جامعه باشد. این در حالى است که چندین همایش در خصوص بررسى راههاى گسترش نقش زنان در فعالیتهاى اجتماعى و سیاسى و تحقق حقوق واقعى زنان، در چند شهر عراق برگزار شده است.
اولین مرکز آموزش پلیس زن در افغانستان دایر شد
نخستین مرکز آموزش و سازماندهى پلیس زن در افغانستان راهاندازى شد.
یک گروه 60 نفرى از زنان پس از گذراندن یک دوره آموزش پلیسى، براى اولین بار در حین برگزارى انتخابات خردادماه ریاست جمهورى افغانستان، وارد فعالیت خواهند شد و با سایر افراد پلیس همکارى خواهند کرد.
یک فرمانده پلیس افغانستان گفت: به خاطر اینکه شبه نظامیان طالبان و القاعده اخیراً از وجود زنان در عملیات استفاده مىکنند، لذا حضور پلیس زن، امرى اجتنابناپذیر شده است. دولت برنامه آموزش و سازماندهى پلیس زن را در دستور کار خود قرار داده و تصریح کرده است که این کار باید به سرعت انجام گیرد.
زنان عربستان براى اولین بار رأى مىدهند
عربستان سعودى، از مردسالارترین کشورهاى جهان است که قصد دارد با سنتشکنى و پذیرفتن خطر اقدامات محافظهکاران، براى نخستین بار به زنان اجازه شرکت در انتخابات را بدهد.
یک مقام سعودى گفت هر زن و مردى که بالاى 21 سال باشد، مىتواند رأى بدهد.
زنان عربستان هنگام مسافرت باید اجازه یک مرد را همراه داشته باشند و از قواعد پوششى خاصى پیروى کنند. برخى زنان عربستان حتى به دلیل امتناع خانوادههایشان براى بردن آنها توسط خدمه مرد آمبولانس به بیمارستان، جان باختهاند.
در حال حاضر 10 درصد مشاغل خصوصى عربستان توسط زنان اداره مىشود که این میزان حتى تا نسل قبلى هم غیر قابل تصور بود.
زنان عربستان در اقدامى بىسابقه طومارى با 300 امضا به ولیعهد کشورشان عرضه کردند و خواستار به رسمیت شناختن حقوق مدنى خود شدند.
افزایش مراکز مداخله در خانواده
مدیر کل دفتر آسیبدیدگان اجتماعى سازمان بهزیستى اعلام کرد، مراکز مداخله در خانواده در سال جارى افزایش خواهد یافت.
دکتر هادى معتمدى با اشاره به اینکه از سال گذشته 65 مرکز مداخله در خانواده به منظور کاهش طلاق در کشور در حال فعالیت هستند، گفت: بیشترین مراجعهکنندگان مربوط به مراکز استانهاى آذربایجان شرقى و اصفهان بوده است.
وى تأکید کرد: رشد نگرانکننده طلاق از 11 به 5/13 درصد، زنگ خطرى براى توجه به ازدواج در جامعه است و امیدواریم با افزایش مراکز مداخله در خانواده، بتوانیم میزان طلاق را در کشور کاهش دهیم.
افزایش خشونت علیه زنان در پاریس
وزیر مشاور در امور برابرى شهروندى فرانسه از افزایش خشونت علیه زنان در پاریس خبر داد.
وى گفت: خشونت علیه زنان در پاریس در سال 2003 میلادى نسبت به سال گذشته آن 5/8 درصد افزایش داشته است و 9 زن در این شهر بر اثر خشونت همسران خود جان باختهاند. این آمار در دیگر شهرهاى فرانسه به قتل 54 زن بر اثر خشونت خانوادگى، رسیده است.
فرانسه به رغم برخوردارى از وضع اقتصادى و بهداشتى مطلوب که رفاه عمومى را در پى دارد از نظر اجتماعى با مشکلات فراوانى چون خشونت شهرى، اعتیاد به الکل و مواد مخدر، افزایش سرقت، بدرفتارى با زنان و متزلزل بودن خانواده مواجه است.
آمار نشان مىدهد که در چهار سال گذشته در فرانسه بیش از یک و نیم میلیون نفر در این کشور مورد خشونت جسمى و لفظى قرار گرفتهاند و از هر 20 زن یک زن مورد حمله قرار گرفته است.
58 ازدواج در 50 سال
یک مرد 64 ساله عربستانى در طول 50 سال، 58 بار ازدواج کرده است. وى قصد دار تعداد ازدواجهایش را به 60 مورد برساند و رکورد ازدواج در جهان را به نام خود ثبت کند.
این مرد تاکنون با 30 قبیله سعودى در سراسر عربستان وصلت کرده است. وى براى نخستین بار در 14 سالگى و هنگامى که چوپان بوده، به اجبار خانوادهاش با دختر عموى خود ازدواج کرد و پس از چند ماه او را طلاق داد و هماکنون بزرگترین پسر وى از همین زن، 50 ساله و مهندس است.
از آنجایى که طبق شریعت اسلام، داشتن بیش از چهار زن به صورت همزمان حرام است، هر گاه این مرد تصمیم به ازدواج مجدد مىگیرد، یکى از چهار زن وى باید خودشان را براى طلاق آماده کنند.
تازهترین ازدواج این مرد تاجر با دخترى 13 ساله مىباشد و مرد شاکى است که هنگام ازدواج به وى گفتهاند دختر 11 سال دارد و او بعداً متوجه شده است که دختر 13 ساله است.
فرهنگ و ارتباطات زنان در نمایشگاه کتاب
نمایشگاه «فرهنگ و ارتباطات زنان» با حضور نویسندگان و ناشران زن در جزیره کیش برپا شد.
خانم «زهرا امرائى» مسئول دفتر امور زنان کیش، در مورد اهداف برگزارى این نمایشگاه گفت: هدف ما توانمندسازى زنان در سطح جزیره و جذب آنان در ردههاى مختلف مدیریتى است.
وى افزود با توجه به اینکه برخى زنان تحصیلکرده به دلایل شغلى همراه با خانوادهشان به کیش مىآیند، لذا برگزارى جشنوارهها و نمایشگاههایى از سوى دفتر امور زنان کیش مىتواند آنان را به همکارى و مشارکت بیشتر در برنامهها وا دارد.
خانم امرائى گفت: جشنواره قبلى ما مربوط به غذاهاى دریایى بود و خانمهاى شرکتکننده در زمینه آشپزى با هم مسابقه دادند. این نمایشگاه هم مثل آن جشنواره با استقبال خوبى روبهرو شد.
«طاهره ایبد» یکى از نویسندگان که در این جشنواره کتاب حضور داشت، گفت: برگزارى چنین نمایشگاههایى باید در کل کشور باشد. خانواده، رکن اساسى جامعه است و زن، ستون اصلى این پایگاه. جوانان در حال حاضر در قلب ایران بىهویت هستند. در تهران برخى جوانان نه هویت ملى خودشان را مىدانند و نه هویت مذهبىشان را. لذا لازم است چنین نمایشگاههایى در شهرهاى دیگر هم باشد. خانم «عذرا عقیقى بخشایشى» که کارهاى نقاشى و خطاطىاش به صورت کتاب در این نمایشگاه عرضه شده بود، گفت: انگیزه من از نوشتن کتاب زنان خوشنویس این بود که برخى تصور مىکردند خط خانمها به پاى آقایان نمىرسد و من مىخواستم با این کتاب جوابیهاى به این طرز تفکر بدهم. اسلام با خوشنویسى زنان مخالف نیست و بر عکس، خط خوب، یکى از نشانههاى کمال است.
خانم «راضیه تجار» نویسنده هفده کتاب، گفت: من تعجب مىکنم که چطور بازار پر شده است از کتابهاى مبتذل. عدهاى دغدغه فرهنگى ندارند و به خاطر پول هر کارى مىکنند. یک نویسنده سه سالى طول مىکشد تا کتابى بنویسد ولى این کسانى که دو ماهه کتابهاى مبتذل مىنویسند در واقع کار بساز و بفروشها را مىکنند.
خانم «منیژه آرمین» یکى دیگر از نویسندگان حاضر در نمایشگاه گفت: من فکر مىکنم که نویسندهها نه تنها باید بنویسند، بلکه باید به مدارس و فرهنگسراها و سایر مراکز فرهنگى بروند و جلسات کتابخوانى برگزار کنند. ما به عنوان نویسنده باید فداکارى کنیم و این حرکت را گسترش دهیم.
خانم «هنگامه ژالى»، ناشر و مؤلف کودک و نوجوان نیز گفت: ما کتابى چاپ کردیم با عنوان هفت خوان. آقایى گفت بچه من همیشه مىگفت «سوپرمن» است ولى بعد از خواندن این کتاب مىگوید «من رستم هستم.» بچه اگر از کوچکى با کتاب آشنا شود، با آن انس و الفت مىگیرد. الان مادرها افتخارشان این است که براى بچه سه سالهشان سىدى مىگیرند و نه کتاب.