تازههاى پژوهش
مصرف زیاد شیر براى زنان، زیانآور است
مصرف مقادیر زیاد شیر، احتمال ابتلا به سرطان تخمدان را در زنان افزایش مىدهد.
محققان دریافتند زنانى که بیش از چهار وعده محصولات لبنى در روز مصرف مىکردند دو برابر سایر زنان در معرض سرطان تخمدان قرار گرفتهاند و مصرف شیر، قوىترین ارتباط را با این بیمارى داشته است.
یک فرضیه این است که لاکتوز - قند موجود در شیر - تولید هورمونهایى را که رشد تومور را افزایش مىدهد، تحریک مىکند پس بهترین توصیه، بهرهمندى از یک رژیم غذایى متعادل است.
کودکان محروم از شیر مادر 18 برابر بیشتر مىمیرند
یافتههاى دانشگاه علوم پزشکى تبریز نشان مىدهد که میزان مرگ و میر در کودکانى که از شیر مادر تغذیه نمىکنند و از آن محروم هستند، 18 برابر بیش از کودکانى است که به شیر مادر دسترسى دارند.
در مطالعات صورت گرفته بر روى چندین زن مشخص شد که استفاده از شیر مادر، در پیشگیرى از سرطان سینه نیز مؤثر است. تغذیه کودک از شیر مادر، عمل تخمکگذارى و باردارى زودرس در مادران را نیز به تأخیر مىاندازد که چنین امرى، تأثیر مستقیم و قوى در سلامتى مادر و نوزاد دارد. مواردى مانند خونریزى سیستم گوارشى بدن، آلرژى، کمکارى غدد تیروئید، اسهال و بیمارى عفونى در کودکانى که از شیر مادر استفاده کردهاند، به ندرت مشاهده شده است.
خطر مصرف قرصهاى ضد افسردگى در دوران باردارى
مصرف قرصهاى ضد افسردگى در دوران حاملگى براى جنین خطرآفرین است. تحقیقات نشان مىدهد احتمال بروز سندرم «ویدراوال» در نوزادانى که مادرانشان هنگام حاملگى قرص ضد افسردگى مصرف مىکنند، بسیار بالا است.
این تحقیق که در اسپانیا انجام شده است نشان مىدهد مصرف داروى ضد افسردگى «SSRIS» در هنگام باردارى با سندرم «ویدراوال» در نوزادان کاملاً مرتبط است. خارش، تشنج، گریههاى غیر طبیعى و لرز، از علایم سندرم «ویدراوال» است.
زنان و مردان بیش از حد تصور با هم متفاوتند
دانشمندان مىگویند تفاوتهاى زنان و مردان بیش از تفاوتهاى بیولوژیک و فیزیولوژیک است.
بیشتر بیمارىهاى قلبى و سرطان ریه تحت تأثیر مسائل مربوط به جنسیت افراد است و احتمالاً درمان آنها در زنان تفاوتهایى با مردان دارد. زنان و مردان علاوه بر تفاوتهاى فیزیکى در عرصههاى روانى و ساختارى تفاوتهایى با هم دارند.
پزشکان معتقدند ژن و اختلاف جنسى و هورمونهاى جنسى و نحوه زندگى اصلىترین عوامل در پشت این اختلافات زن و مرد هستند که سبب بیمارىهاى گوناگون در آنان مىشوند.
به طور مثال حمله قلبى در زنان با درد سینه همراه نیست و در نمونههاى نادرى با درد خفیف همراه است ولى در مردان حمله قلبى با درد کشنده و ناگهانى همراه است. همچنین خطر ابتلا به سرطان ریه در زنانى که سیگار نمىکشند نسبت به مردان سیگارى بیشتر است. زنان در سنین جوانى بیشتر در خطر ابتلا به سرطان ریه هستند تا مردان و زمینههاى متابولیک ابتلا به سرطان در زنان با مردان کاملاً متفاوت است.
زنان آمادگى و استعداد ابتلا به طیف گستردهاى بیمارىها که در رده بیمارىهاى خودایمنى قرار مىگیرند را دارند از جمله مىتوان به سل پوستى، ناراحتىهاى مفصلى و روماتیسم و تصلبهاى متعدد عروقى اشاره کرد. در بیمارىهاى خودایمنى مکانیزم دفاعى بدن به اشتباه به بافتهاى بدن حمله مىکند. علایم بیمارىهایى چون «آلسر راست روده» و بیمارىهاى دستگاه دفع در زنان بیشتر از مردان است.
زنان یائسه ورزشکار کمتر به آرتروز زانو دچار مىشوند
نتایج بررسىهاى پژوهشگران انگلیسى نشان مىدهد احتمال بروز آرتروز زانو در زنان یائسهاى که در برنامههاى ورزشى منظم شرکت مىکنند، کمتر از سایرین است.
نتایج مطالعات این محققان در باره چندین زن یائسه بیانگر آن است که شرکت در برنامههاى ورزشى خاص که با افزایش تحرک مفاصل همراه است احتمال بروز آرتروز مفصل زانو را در این زنان به میزان 50 درصد کاهش مىدهد.
افزون بر این، افزایش تحرک مفاصل از طریق شرکت در برنامههاى ورزشى منظم باعث افزایش شاخص تراکم استخوان مفصل لگن به میزان 3 درصد مىشود، که این امر به نوبه خود بیانگر کاهش خطر بروز پوکى استخوان در این زنان است.
کمخوابى در اواخر دوران باردارى با سختى زایمان ارتباط دارد
تحقیقات نشان مىدهد زنانى که در ماههاى آخر اولین باردارى خود کمتر مىخوابند، در مقایسه با زنانى که بیشتر به استراحت مىپردازند زایمان طولانىترى داشته و احتمال بیشترى دارد تحت عمل سزارین قرار گیرند.
محققان با بررسى چندین زن باردار، دریافتند زنانى که در نهمین ماه باردارى خود به طور میانگین کمتر از شش ساعت در شب خوابیدند چهار برابر زنانى که بیشتر خوابیدند تحت سزارین قرار گرفتند. همچنین زنانى که خوابیدن براى آنها سختتر بود بیش از پنج برابر به عمل سزارین نیاز پیدا کردند.
به طور کل، زنان کمخواب زایمان طولانىترى دارند؛ به طور متوسط زنانى که کمتر از شش ساعت در شب خوابیدند وضع حمل آنها بیش از 29 ساعت طول کشید اما زنانى که بیش از هفت ساعت در شب خوابیدند زایمان آنها کمتر از 18 ساعت به طول انجامید.
نتایج تحقیقات نشان مىدهند خواب کافى و مناسب در دوران باردارى تأثیر زیادى در وضع حمل دارد و پزشکان باید براى زنان باردار دست کم هشت ساعت خواب شبانه را تجویز کنند.
پژوهشگران در این مطالعه با بررسى زمان خوابیدن و بیدار شدن زنان باردار و مشکلات خواب آنها متوجه شدند زنانى که کمتر از شش ساعت در دو شب متوالى خوابیدند احتمال سزارین در مورد آنها 37 درصد بود، در مقابل 11 درصد از زنانى که دست کم هفت ساعت خوابیدند نیاز به عمل سزارین پیدا کردند.
بررسى اختلال خواب نیز نشان داد زنانى که بیش از یک ساعت در طول شب از خواب بیدار مىشوند 39 درصد و زنانى که دچار اختلال خواب نمىشوند، 10 درصد احتمال دارد تحت عمل سزارین قرار گیرند.
خستگى و وضع شغلى زن ارتباطى با مدت وضع حمل یا نوع زایمان ندارد. عوامل دیگرى مانند سن مادر و وزن نوزاد به هنگام تولد نیز ارتباط میان خواب و زایمان را نشان نمىدهد.
زنان چاق 4 برابر بیشتر از زنان لاغر دچار سرطان مىشوند
زنان چاق چهار برابر بیشتر از زنان لاغر دچار سرطان روده مىشوند. به گزارش ایسنا، زنان چاق چهار برابر بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان کولون و روده راست قرار دارند.
مرکز بهداشت استان مرکزى اعلام کرد: مردان چاق هم در مقایسه با مردان معمولى بیشتر در معرض ابتلا به این نوع سرطان هستند اما درصد ابتلا در آنها به گونه انفجارى و چهار برابر نیست بلکه رشدى آرام دارد. گفتنى است عوامل جانبى دیگرى همچون مصرف سیگار، الکل، سن و سابقه خانوادگى در بروز سرطان نقش دارند.
ورزش سنگین، اشتهاى زنان را افزایش مىدهد
انجام حرکات ورزشى سنگین باعث افزایش تمایل زنان به خوردن و بر عکس کاهش اشتها در مردان مىشود.
مطالعات نشان مىدهد که ورزش سنگین در زنان آنها را مجبور مىکند تا براى کسب کالرى کافى که در حین ورزش سوزاندهاند، به اندازه جبران آن غذا بخورند و از اینرو به آنان توصیه مىشود که اگر مىخواهند تناسب بدن خود را حفظ کنند، تعادل سالمى میان کالرى سوخته شده و کالرى مصرف شده به وجود بیاورند.
نقش شیر مادر در خرخر کردن کودکان
نوزادانى که به طور مستقیم از شیر مادر تغذیه مىکنند در مقایسه با کودکانى که با شیشه شیر مىخورند، کمتر در خواب خرخر مىکنند.
نتایج تحقیقات چهار ساله یک مؤسسه صدادرمانى و گفتاردرمانى آلمانى بر روى چندین داوطلب، نشان داد کودکانى که پستانک یا انگشت خود را مىمکند نیز در بزرگسالى بیشتر به عارضه خرخر در خواب مبتلا مىشوند.
بررسىهاى دقیقتر نشان داده است اکثر آزمایششوندگانى که به علت خرخر یا تنگى نفس شبانه تحت درمان قرار گرفته بودند یا در کودکى اصلاً شیر مادر نخوردهاند و یا دوران کوتاهى از شیر مادر تغذیه کردهاند.
پروتئین شیر ممکن است به توقف تحلیل رفتن استخوانها کمک کند
پژوهشگران دریافتهاند که پروتئین در شیر، ظاهراً از تحلیل رفتن استخوانها جلوگیرى و به رشد سریعتر از حد طبیعى استخوانها کمک مىکند.
این پژوهش ممکن است به فراهم آوردن درمانهاى جدید براى میلیونها نفرى که در جهان از پوکى استخوان رنج مىبرند کمک کند.
پژوهشگران گروه پوکى استخوان کشف کردهاند که پروتئین کوچکى به نام «لاکتوفرین» که تنها در شیر یافت مىشود مىتواند رشد استخوان را تشدید کند.
«لاکتوفرین» هم سلولهاى استخوانساز را تحریک مىکند و هم سرعت تشکیل سلولهاى جذب کننده استخوان را کاهش مىدهد.
نور خورشید جلوى افسردگى و سرطان را مىگیرد
دانشمندان معتقدند که نور خورشید مىتواند احتمال ابتلا به چندین سرطان از جمله سرطان سینه، روده بزرگ، مثانه، تخمدان، پروستات و رحم را کاهش دهد.
خورشید، همچنین منبع اصلى «ویتامین D» براى بدن است. این ویتامین استخوانها و ماهیچهها را محکم کرده و مقاومت سیستم ایمنى بدن را افزایش مىدهد.
تحقیقات اخیر نشان دادهاند؛ این ویتامین حتى جلوى رشد و پخش شدن تومورهاى سرطانى را مىگیرد. ده دقیقه حمام آفتاب در روز تمام نیاز بدن به «ویتامین D» را برآورده مىکند. نور خورشید همچنین مىتواند افراد را شاد کند و جلوى افسردگى را بگیرد.
خوردن چاى بعد از غذا باعث دفع آهن و ویتامین B1 مىشود
محققان هشدار دادند، «دفع آهن و ویتامین B1» در بدن از عوارض مصرف چاى بلافاصله بعد از غذاست.
محققان مىگویند: چاى داراى مادهاى به نام «تانن» است که به راحتى با آهن موجود در منابع گیاهى ترکیب مىشود.
همچنین آهن یک ماده مغذى است که جذب آن در دستگاه گوارش مشکل بوده و به مقدار اندک و به سختى جذب مىشود.
بنابراین مصرف چاى بعد از غذا سبب مىشود آهن غذا با ماده «تانن» موجود در چاى ترکیب شده و در نتیجه انسان در معرض خطر کمبود «آهن و همچنین کمبود ویتامین B1» قرار گیرد.
افزایش خطر مرگ زودهنگام با مصرف بىرویه قرصهاى ویتامین
پزشکان در خصوص مصرف افراطى قرصهاى ویتامین هشدار دادند. مطالعات اخیر دانشمندان بر روى برخى از قرصهاى ویتامین نشان داد که مصرف افراطى برخى از ویتامینها باعث مرگ زودهنگام مىشود. لذا بنا بر توصیه پزشکان مصرف غذاى سالم، میوه و سبزیجات، از مصرف بىرویه قرصهاى ویتامیندار که در چندین سال اخیر در بین افراد عمومیت پیدا کرده بسیار مفیدتر است.
غذاهاى سالم براى جلوگیرى از آلزایمر
تحقیقات جدید نشان مىدهد مصرف سبزیجات برگ سبز مثل کاهو و اسفناج و سبزیجاتى مثل کلم بروکلى، گل کلم و کلم عادى از بیمارى آلزایمر جلوگیرى مىکند. زنانى که در سنین میانسالى از این مواد بیشتر استفاده کردهاند در سن 70 سالگى و بعد از آن براى جلوگیرى از بروز آلزایمر نه تنها نباید سیگار مصرف کنند بلکه باید یک برنامه ورزشى منظم را در زندگى خود در نظر بگیرند.
ضمناً مصرف مواد غذایى حاوى سبزیجات داراى برگ تیره (مثل اسفناج)، گوجهفرنگى، غلات (جو، گندم و ...) و ماهى که حاوى اسیدهاى چرب امگا 3 است نیز در این رابطه نقش دارند.
طبق بررسىها تعداد افراد مبتلا به این بیمارى تا سال 2050 به 16 میلیون نفر خواهد رسید.
40 درصد اعتقادهاى مذهبى و اخلاقى انسانها، موروثى است
بررسىهاى گروهى از محققان در انگلیس نشان مىدهد که بسیارى از ویژگىهاى شخصیتى انسانها مانند ایمان به خدا، صداقت و وفادارى، ریشه ژنتیکى دارد.
انسان این خصوصیات را به میزان 40 درصد از والدین و دیگر بستگان خود به ارث مىبرد و 60 درصد باقیمانده به عوامل اجتماعى و محیطى او ارتباط دارد.
بررسى و مطالعه بر روى زندگى 1600 دوقلو، و مقایسه نقطه نظرهاى آنان در زمینههاى مختلف اجتماعى، اعتقادى و غیره، این نتایج را در پى داشته است.
دود سیگار کودکان را کندذهن مىکند
تحقیقات نشان داده است کودکانى که در معرض دود سیگار هستند، در انجام تکالیف مدرسه نسبت به دیگر همکلاسىها ضعیف عمل مىکنند. در معرض دود سیگار بودن در خانه حتى به میزان کم با گرفتن نمرات پایین در ریاضى و دیگر درسها ارتباط مستقیم دارد.
مرکز بهداشت کودکان آمریکا، در تحقیق بر روى چندین هزار کودک دریافت که هر چقدر میزان این دود سیگار بیشتر باشد، عملکرد درسى کودکان هم کمتر خواهد بود.
تسلط بر دو زبان از مغز محافظت مىکند
دانشمندان کانادایى دریافتهاند کسانى که از کودکى به دو زبان تکلم مىکنند در مقایسه با کسانى که تنها با یک زبان تکلم مىکنند، کمتر دچار ضعف قواى مغزى مىشوند. مطالعات قبلى روى کودکان نشان داده بود دو زبانه بودن مىتواند بر خلاقیت و مهارتهاى انسان در حل مسائل بیفزاید؛ اما تأثیر توانایى در تکلم به دو زبان بر مغز در دوران کهولت تا کنون مجهول بود.
در مطالعه اخیر حدود 150 بزرگسال که نیمى از آنها دو زبانه و نیم دیگر یک زبانه بودند مورد مطالعه قرار گرفتند و سرعت واکنش آنها بررسى شد. به نظر مىرسید سرعت واکنش افراد دو زبانه بالاى 60 سال در مقایسه با همتایان یک زبانه جوانتر آنها کمتر نیست.
علت این مسئله که چرا تسلط به دو زبان مىتواند عملکرد مغز را بهبود بخشد روشن نیست. تسلط به دو زبان مىتواند بر شمارى از فرآیندهاى مغزى تأثیر بگذارد. با این حال فواید آن احتمالاً تنها زمانى پدیدار مىشود که فرد هر دو زبان را به طور روزانه مورد استفاده قرار دهد.
تأثیر سرکه در کاهش قند خون
پژوهشگران آمریکایى توصیه مىکنند براى کنترل قند خون بهتر است به جاى مصرف دارو از سرکه استفاده شود.
به گفته این پژوهشگران، مصرف دست کم دو قاشق سرکه پیش از صرف غذا یا داخل سالاد براى افراد مبتلا به دیابت یا کسانى که مستعد ابتلا به آن هستند، بسیار سودمند است.
در آزمایشى که در باره اثر سرکه انجام شد، 29 داوطلب شرکت کردند که 23 آنها مبتلا به دیابت بودند. قند خون این گروه پس از یک هفته مصرف سرکه، به میزان قابل توجهى کاهش یافته بود.
صبحانه، خطر حملات قلبى را کاهش مىدهد
خوردن صبحانه سبب مصرف کالرى و انرژى بدن و کاهش خطر حملات قلبى مىشود.
دانشمندان در مطالعهاى دریافتند زنانى که دو هفته صبحانه نخوردهاند در طول روز غذاى زیادترى خوردند که سبب افزایش میزان «کلسترول بد یا ال دى» آنان شده و حساسیتشان نیز در برابر انسولین کاهش مىیابد. افزایش میزان «ال دى ال» نیز کاهش میزان حساسیت سلولها در برابر انسولین از عوامل خطرزاى ایجاد بیمارىهاى قلبى است. محققان دریافتند، زنانى که هر روز صبحانه مىخورند به طور متوسط در روز یکصد کالرى کمتر از دیگر زنان انرژى مصرف مىکنند.
ماست، چربىهاى بدن را مىسوزاند
نتایج تحقیقات جدید در ایتالیا نشان داد که ماست چربىهاى بدن را در افراد چاق مىسوزاند.
محققان توصیه مىکنند که براى کاهش وزن لازم است که ماست در رژیم غذایى گنجانده شود.
این محققان اعلام کردند متأسفانه بسیارى از افراد براى لاغر شدن، فرآوردههاى لبنى را از فهرست مواد غذایى حذف مىکنند، این در حالى است که ماست توانایى بدن را براى سوزاندن چربى تقویت مىکند.
ماست چربىهاى اضافى بدن را از بین برده و عضلات را در وضعیت مناسبى حفظ مىکند. افرادى که در رژیم غذایى خود ماست کمچربى را مىگنجانند بیشتر از افرادى که صرفاً دریافت کالرى خود را کم مىکنند، کاهش وزن دارند.
نقش آب انگور در کاهش بیمارىهاى قلبى
محققان مىگویند، مصرف آب انگور مقدار «اچ دى ال» یا چربى خون بدن را به مقدار زیاد افزایش و شاخصهاى التهاب را در بیماران قلبى کاهش مىدهد.
آب انگور علاوه بر افزایش مقدار «اچ دى ال» تولید رادیکال آزاد و شاخص التهابى را کاهش مىدهد.
محققان معتقدند رها شدن این گونه مواد از پلاکتها به پدیده سخت شدن عروق و التهاب عروق کمک مىکند.
آب انگور میزان تولید رادیکالهاى آزاد را کاهش مىدهد اما تأثیر آن بر خواص التهابى پلاکتها ناشناخته بود.
فشار روحى باعث سقط جنین مىشود
محققان مىگویند سقط جنین ناخواسته ممکن است ناشى از فشار روحى و نگرانى زن باردار در زندگى باشد.
پیش از این مشکل سقط جنین معمولاً به اختلالاتى در جنین یا بیمارىهاى مادر نسبت داده مىشد، اما محققان در حال حاضر دریافتهاند که اگر میزان هورمونهاى اضطرابآور مانند کورتیزول در خون بالا برود و تولید پروژسترون را مسدود کند، مىتواند موجب سقط جنین شود. پروژسترون از هورمونهایى است که براى حفظ یک دوره سالم باردارى و بدون مخاطره ضرورى است. لذا به نظر مىرسد با مصرف هورمون پروژسترون بیشتر، زنان باردار مىتوانند مانع سقط جنین خود شوند.
استرس، عامل فراموشى و سفید شدن مو است
استرس، با فعال کردن آنزیمى در مغز که پروتئین «کنیاز c» نام دارد، حافظه کوتاهمدت و سایر فعالیت کورتکس مغز را که بخش تصمیمگیرى مغز است، مختل مىکند.
محققان آمریکایى دریافتند، با تأثیر گذاشتن در این بخش مغز، این آنزیم مىتواند عاملى براى بروز شیزوفرنى و اختلال روحى دوقطبى باشد.
یافتهها همچنین نشان مىدهد، کشف داروهایى که بتواند مانع از فعالیت این هورمون شود، یک راه ممکن براى کشف شیوههاى درمان این قبیل بیمارىهاست.
علاوه بر این، استرس در افرادى چون مدیران و پژوهشگران باعث سفیدتر شدن موى آنها در برابر افراد آرام و بدون استرس مىشود.
کاهش استرس و فشارهاى روحى و عصبى در سالهاى جوانى و میانسالى، تغذیه صحیح، ورزشهاى منظم و اصولى و بهداشت مو و بدن در پیشگیرى از سفیدى موها مؤثر است.
چاى و کاهش بوى بد دهان
مصرف چاى از رشد باکترىهاى مولد بوى بد دهان جلوگیرى مىکند. تحقیقات نشان مىدهند نوشیدن یک فنجان چاى گرم علاوه بر ایجاد حس تازگى در دهان، رشد باکترىهاى عامل پوسیدگى دندانها را متوقف مىکند. مجاورت عصاره استخراج شده از چاى سبز با چند نوع باکترى از جمله مولد گلودرد استرپتوکوکى و باکترىهاى مولد پوسیدگى دندان، رشد این باکترىها را متوقف مىکند. بر این اساس، پژوهشگران معتقدند از آنجا که در حالت عادى به علت وجود باکترىهاى دهان، اثر خمیردندان و دهانشویهها بر ویروسهاى دهان ناچیز است، باید عصاره چاى سبز به خمیردندانها و دهانشویهها اضافه شود تا اثرپذیرى این مواد روى ویروسهاى دهان بیشتر شود.
نوزادان از خود تغذیه مىکنند
پژوهشهاى تازه نشان مىدهد که نوزادان بلافاصله پس از تولد، براى بقا از محتویات سلولهاى خود تغذیه مىکنند.
نوزادان بلافاصله پس از تولد، به علت از دست رفتن منبع تغذیه خود از طریق بند ناف و زمانى که هنوز تغذیه از شیر مادر را شروع نکردهاند، دچار کمبود شدید مواد غذایى مىشوند. به نظر مىرسد آنها این کمبود را از طریق تجزیه سلولهاى بدن و آزاد کردن مغذىهاى اصلى آنها جبران مىکنند.
دانشمندان دریافتند که یک فرآیند سلولى موسوم به «اتوفاژى» بلافاصله پس از تولد به جریان مىافتد و براى چندین ساعت به شدت فعال مىماند.
در جریان «اتوفاژى» یک سلول به عناصر اولیه خود تجزیه مىشود.
محققان معتقدند که این فرآیند براى تولید آمینواسیدها، پس از تولد، اهمیت اساسى دارد.
«آمینواسیدها» به عنوان منبع انرژى یا مصالح ساختمانى پروتئینهاى تازه در بدن انجام وظیفه مىکنند.
تغذیه ناسالم باعث پرخاشگرى کودکان مىشود
محققان نتیجه گرفتهاند که پرخاشگرى و رفتار غیر اجتماعى در کودکانى که بد تغذیه مىکنند بیشتر است.
کمبود زینک، آهن، ویتامین B و پروتئین در سه سال اول زندگى باعث ناهنجارى در سالهاى بعدى مىشود. کودکانى که تغذیه ناسالم دارند بیش از کودکانى که سالم غذا خوردهاند، کجخلق شده و به اصطلاح «خروس جنگى» نامیده مىشوند.
این کودکان با رسیدن به سن 11 سالگى دشنام مىدهند، تقلب مىکنند و با دیگران دست به یقه مىشوند و در 17 سالگى دزدى مىکنند و از مواد مخدر استفاده مىکنند.
محققان آمریکایى طى یک مطالعه، عواملى چون اجتماع، بهداشت و آموزش را در کودکان مختلف بررسى کرده و به این نتیجه رسیدهاند که والدین از طریق تضمین تغذیه بهتر براى کودکان، مىتوانند از رفتار بد آنها در آینده جلوگیرى کنند. تغذیه ناسالم به ضریب هوشى پایین منجر مىشود که بعدها به رفتارهاى غیر اجتماعى مىانجامد.
البته علل و ریشههاى رفتار غیر اجتماعى تحت نفوذ تربیت و وراثت مىباشد و از مسئله تغذیه بسیار فراتر است ولى تغذیه هم مىتواند باعث اختلالاتى در این مورد شود.
شیر دادن به نوزاد عامل جلوگیرى از آرتروز است
مطالعات نشان مىدهد شیر دادن به نوزادان باعث مىشود مادران ایمنى بیشترى در برابر ورم مفاصل پیدا کنند.
دانشمندان دریافتهاند خطر ابتلا به آرتروز در مادرانى که دو سال یا بیشتر به کودکان خود شیر دادهاند در مقایسه با زنان دیگر به نصف کاهش یافته است.
هورمونهاى زنانه نقش به سزایى در افزایش خطر ابتلا به ورم مفاصل دارند و این خطر را در مقایسه با مردان چهار برابر مىکند.
آرتروز معمولاً هنگامى بروز مىکند که مقدار هورمونهاى جنسى تغییر نمىکند و این تغییرات در چند ماه نخست پس از زایمان و در دوران یائسگى بیشتر است.
محققان دریافتند، شیر دادن به کودک باعث کاهش خطر ورم مفاصل، و قاعدگى نامنظم باعث افزایش این خطر مىشود.
روش جدید براى تعیین میزان بارورى زنان
دانشمندان انگلیسى روش جدیدى ابداع کردهاند که با آن مىتوان میزان بارورى زنان را اندازهگیرى کرد.
در این روش، مىتوان به کمک امواج، تعداد تخمکهاى موجود در تخمدانهاى زنان و پایان ساعتزیستى آنان را براى بارورى مشخص کرد.
بر اساس نظریه ساعتزیستى، هر زنى با تعداد معینى تخمک به دنیا مىآید که میزان آن تا پایان عمر وى تغییر نمىکند.
از این روش مىتوان براى کمک به زنان بهره گرفت که مبتلا به تومورهاى سرطانى هستند و درمانهاى گوناگون ضد سرطان، آثار تخریبى متعددى بر تخمدانها و تخمکهاى آنان مىگذارد. همچنین با استفاده از این روش زنانى که به دلایل شخصى یا حرفهاى مایل به بچهدار شدن در سنین پایینتر نیستند، مىتوانند سن پایین بارورى خود را تعیین کنند.