تازههاى پژوهش
سرطان سینه با خودآزمایى در مراحل اولیه آشکار مىشود
سرطان سینه یکى از شایعترین نوع سرطانها در بین بانوان است که با خودآزمایى در مراحل اولیه آشکار مىشود.
«نادره بهتاش» دبیر انجمن سرطان زنان گفت: خانمها به محض مشاهده کوچکترین تغییرى در سینه خود به وحشت مىافتند و سریعاً به پزشک مراجعه مىکنند؛ ولى هر گونه تغییرى در سینه نشاندهنده وجود سرطان سینه نیست. خودآزمایى سینهها باید از سن 20 سالگى آغاز شود و مناسبترین زمان براى خودآزمایى سینهها روز پنجم تا هشتم پس از آغاز خونریزى ماهیانه است.
وى اظهار داشت: خانمهایى که در حال شیردهى هستند بهتر است قبل از معاینه فرزند خود را شیر بدهند تا سینهها تخلیه و معاینه آنها راحتتر شود.
وى گفت: خانمها بهتر است احساسى را که از لمس کردن سینههاى خود به صورت طبیعى پیدا مىکنند به خاطر بسپارند و با مشاهده کوچکترین تغییرى در سینههاى خود به پزشک مراجعه کنند. از طریق ماموگرافى و سونوگرافى نیز مىتوان سرطان سینه را شناسایى کرد.
والدین پولپرست فرزندان پولپرست تربیت مىکنند
مطالعات نشان مىدهد پولپرستى والدین بر نگرش کودکان به پول و مادیات تأثیرگذار است؛ و والدین پولپرست، اغلب فرزندان پولپرستى هم خواهند داشت. بر اساس مطالعات پژوهشگران ایتالیایى، خانوادههایى که در آنها فقط صحبت از پول، حساب بانکى، چک، وام و غیره است، بیشتر فرزندان پولپرست تربیت مىکنند تا خانوادههایى که نسبت به پول و مادیات رویکرد متعادلى دارند.
پژوهشگران به والدین توصیه مىکنند تا آنجا که مىتوانند از به میان آوردن بحثهاى پولى همچون پاس شدن یا نشدن چک، گرفتن وام، خرج کردن پول و غیره در محیط خانواده خوددارى کنند؛ چرا که هر چه در خانواده به این موارد اهمیت بیشترى داده شود فرزندان نیز در زندگى خود به آنها اهمیت بیشترى مىدهند؛ در مقابل، محققان توصیه مىکنند والدین از ریخت و پاشهاى فرزندان خود جلوگیرى کنند و به آنها بیاموزند که به دست آوردن پول به راحتى حاصل نمىشود.
زنان مهندس بیشتر صاحب پسر مىشوند
محققان دانشگاه اقتصاد لندن با تحقیق روى 3 هزار نفر با شغلهاى گوناگون به این نتیجه رسیدند زنانى که نوزاد پسر مىخواهند مىتوانند شانس خود را براى پسردار شدن با انجام دادن شغلهایى مانند مهندسى و حسابدارى که شغلهاى مردانه هستند، افزایش دهند.
بر اساس این تحقیق در انگلیس در برابر هر 100 نوزاد دختر 105 نوزاد پسر متولد مىشود در حالى که در اجتماع زنان مهندس در برابر هر 100 نوزاد دختر 140 نوزاد پسر متولد مىشود.
همچنین در میان زنانى که شغلشان پرستارى یا دبیرى است در برابر هر 100 نوزاد پسر، 135 نوزاد دختر متولد مىشود.
به گفته یکى از متخصصان روانشناس تکاملى، جنسیت نوزاد در رحم با میزان ترشح هورمون «تستسترون» مرتبط است.
تهدید سلامت زنان با قرصهاى مسکّن
بر اساس تحقیقات به عمل آمده زنانى که به طور مداوم از داروى مسکّن استفاده مىکنند به شدت در معرض تهدید و خطر هستند.
زنانى که به طور مداوم از داروى مسکّن «استامینوفن»، «بروفن» و داروهایى از این قبیل استفاده مىکنند، دو برابر افراد معمولى در خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند.
دیر بچهدار شدن سرپیچى از کار طبیعت است
متخصصان زنان و زایمان بریتانیا مىگویند زنانى که از 35 سالگى به بالا بچهدار مىشوند از دستور طبیعت سرپیچى کرده و ممکن است از کرده خود پشیمان شوند.
به نوشته پایگاه «بىبىسى» بهترین سن براى باردار شدن زنان از 20 تا 35 سالگى است. در بیست سال گذشته سن متوسط زنانى که براى نخستین بار بچهدار مىشوند از 26 به 29 سال رسیده است. این در حالى است که پس از 35 سالگى مشکلات آبستنى مثل سقط جنین، مشکلات جنینى و کروموزومى افزایش مىیابد و درصد خطرات به شدت بالا مىرود.
این متخصصان مىگویند ممکن است زنان در انتظار یافتن شریک مناسبى براى زندگى خود و یا پیشرفت حرفهاى و رسیدن به امنیت مالى و یک زندگى راحت بکوشند و به دلیل وجود شیوههاى لقاح مصنوعى خیالشان از بچهدار شدن راحت باشد ولى این شیوهها به هیچ وجه تضمین شده نیست و درصد ناکامى و نابارورى بالاست. پس تأخیر در باردارى سرپیچى از کار طبیعت است. بهترین وقت براى بچهدار شدن تا سن 35 سالگى است، همیشه بوده و خواهد بود.
سلیقههاى اینترنتى زنان و مردان با هم متفاوت است
بررسىها نشان داده است سلیقهها و علاقههاى اینترنتى زنان و مردان با همدیگر تفاوت دارد طورى که ممکن است یک وبسایت از دید زنان بسیار جذاب و از نظر مردان کاملاً غیر جذاب باشد.
مردان به طور ناخودآگاه به وبسایتهایى که در طراحى آنها از رنگهاى کمترى استفاده شده و بیشتر از خطوط مستقیم بهره گرفته شده، جذب مىشوند و ترجیح مىدهند ادبیات مورد استفاده در متن پایگاه اینترنتى رسمى و یا کارشناسانه باشد و از کلمات اختصارى کمترى در آن استفاده شده باشد.
این در حالى است که اغلب زنان وبسایتهاى رنگارنگ با خطوط و اشکال منحنى را بیشتر مىپسندند و ترجیح مىدهند ادبیات مورد استفاده در متن آن غیر رسمى و ساده باشد. به علاوه زنان و مردان بیشتر به سایتهایى علاقهمند هستند که همجنس خودشان آن را طراحى کرده باشد.
نتایج تحقیقات نیز مشخص کرده است که تنها دو درصد از سایتها با سلیقه زنان مطابقت دارد.
صبحانه حاوى غلات
باعث تناسب اندام دختران مىشود
بر اساس تحقیقى که اخیراً در آمریکا بر روى چندین هزار دختر انجام شده است، دخترانى که به طور منظم صبحانه بخصوص صبحانه حاوى غلات آماده مىخورند، باریکاندامتر از همسالانشان که صبحانه نمىخورند، هستند.
نتایج این تحقیق که در مؤسسه پژوهش پزشکى «مریلند» انجام شد نشان مىدهد دخترانى که صبحانهاى از هر نوع مىخورند ضریب توده بدنى (BM1) (یک مقیاس رایج چاقى) کمترى نسبت به دخترانى دارند که صبحانه نمىخورند، و در صورتى که صبحانه آنها حاوى غلات باشد ضریب توده بدنى آنها حتى کمتر مىشود.
سرپرست این تحقیق مىگوید شاید فیبرهاى غذایى موجود در غلات آماده به همراه شیر و آب میوهاى که همراه آنها خورده مىشود در کاهش ضریب توده بدنى در دختران مؤثر باشد.
اخموها زود پیر مىشوند
تحقیقات نشان مىدهد افراد اخمو بسیار سریعتر از افراد خندان دچار پیرى پوست و چین و چروک صورت مىشوند.
محققان انگلیسى مىگویند در چهرههاى در هم و اخمو، خطوط زیادى روى پیشانى، بینى و اطراف چشمها و دهان ایجاد و موجب پیرى صورت مىشود.
این پژوهشگران افزودند خنده موجب تحکیم بافتهاى اطراف دهان مىشود و شکل ظاهرى صورت را حفظ مىکند. بر همین اساس آنان روى خوش نشان دادن و لبخند را به جاى اخم کردن توصیه مىکنند.
محیط خانوادگى بر چاقى نوجوانان نقش مؤثرى دارد
به گفته محققان والدین در چاق شدن فرزندان خود نقش دارند و ژنها به تنهایى براى بروز چاقى در نوجوانان کافى نیستند.
محققان اعلام کردند اگر کودکان در خانوادههایى بزرگ شوند که عادات غذایى در آنها نامناسب و یا علاوه بر تحرک کم، تماشاى تلویزیون و استفاده زیاد از بازىهاى ویدئویى و رایانهاى در این خانوادهها رایج باشد، خطر بروز چاقى 2/32 درصد بیش از دیگر کودکانى است که در خانواده آنان چنین شرایطى وجود ندارد.
همچنین عدم کنترل والدین بر نحوه تغذیه کودکان و به ویژه حذف صبحانه از وعدههاى غذایى روزانه از دیگر عوامل مؤثر در بروز چاقى است.
به عقیده محققان صبحانه مهمترین وعده غذایى است که در جلوگیرى از افزایش وزن بدن نقش اساسى دارد.
گریه کردن براى سلامتى خوب است
دانشمندان مىگویند گریه کردن براى سلامتى خوب است. گریه نتیجه فعل و انفعالات شیمیایى بدن به دنبال بروز حوادث طبیعى و عاطفى است و براى سلامت انسان بسیار مفید است.
به گفته محققان گریه به علت شادى یا ناراحتى باعث ایجاد توازن شیمیایى و بهبود حالت روانى اشخاص مىشود.
زنان به طور متوسط 64 بار در سال گریه مىکنند حال آنکه مردان بیش از 17 بار گریه نمىکنند.
دانشمندان مىگویند گریه کردن باعث بهبود کار سیستم تنفسى شخص ناراحت و عصبانى مىشود.
نماز بخوانید تا سالم بمانید
یافتههاى یک پژوهش در آلمان نشان مىدهد نماز خواندن سبب تداوم سلامتى در انسان مىشود و به عبارت دیگر هر کس نماز بخواند سالمتر زندگى خواهد کرد.
نتایج آخرین پژوهش حاکى است نماز (نیایشهاى دینى واجب یا توصیه شده) سبب کاهش فشار خون و کلسترول در انسان مىشود و حتى به درمان افسردگى نیز کمک مىکند.
بنا به یافتهها، فرد در هنگام نماز خواندن به آرامش دست مىیابد و آرامتر تنفس مىکند که این امر به اثرات مثبت در قلب و ریههاى انسان منجر مىشود.
این دانشمندان همچنین دریافتهاند نماز خواندن باعث تقویت سیستم ایمنى بدن و نیز کاهش اضطراب و فشارهاى عصبى مىشود.
امروزه بسیارى از متخصصین قلب، عروق، سرطان و نیز سیستم ایمنى بر این اعتقادند که نماز خواندن و اعتقاد دینى شخصى مىتواند به عنوان یک نوع شیوه معالجه جدید مطرح شود.
وزن بالا در بدو تولد
در بزرگسالى منجر به لاغرى مىشود
بر اساس مطالعاتى که توسط محققان هندى انجام شده است بالا بودن وزن نوزاد در هنگام تولد، در بزرگسالى منجر به لاغرى خواهد شد.
مطالعات 20 ساله محققان هندى نشان مىدهد نوزادانى که به هنگام تولد وزن بالایى دارند اکثراً در دوران بزرگسالى با کاهش وزن و لاغرى روبهرو مىشوند.
پژوهشگران هندى به مدت 20 سال بیش از دو هزار و 500 نوزاد را از بدو تولد تحت بررسى قرار دادند و در این مدت هر شش ماه یک بار قد، وزن، اندازه دور کمر، باسن و بازوهاى آنان را اندازهگیرى مىکردند و این بررسىها تا سن 21 سالگى کودکان ادامه یافت.
این مطالعات نهایتاً نشان داد نوزادانى که به هنگام تولد وزن بیشتر از معمول داشتند به احتمال بیشترى در دوران بزرگسالى لاغر مىشوند.
اضافهکارى، عمر انسان را کم مىکند
یافتههاى محققان نشان مىدهد که ساعات کار طولانى به علت انجام اضافهکارى علاوه بر ایجاد خطر براى سلامتى از میزان عمر انسان نیز مىکاهد.
پژوهشگران دریافتهاند کارمندانى که اضافهکارى زیادى انجام مىدهند 61 درصد بیشتر در معرض ابتلا به انواع بیمارىها هستند.
بررسى انجام شده بر روى افرادى که بیش از 12 ساعت در روز کار کردهاند نشان مىدهد که این افراد 3 برابر بیشتر از افرادى که کمتر کار مىکنند به امراض مختلف مبتلا مىشوند.
ویتامین «ث» به مقابله با سرطان کمک مىکند
یک مطالعه تازه در آمریکا نشان داده که تزریق دوزهاى بالاى ویتامین «ث» به خون مىتواند در مبارزه با سرطان مؤثر باشد.
تزریق ویتامین «ث» به خون به صورت «اسید اسکوربیک» به نابودى سلولهاى سرطانى منجر مىشود اما علىرغم یافتههاى جدید شواهد هنوز بر بىتأثیر بودن ویتامین «ث» و معالجه سرطان اشاره دارد.
سرپرست این تحقیقات اعلام کرد مطالعات در مراحل ابتدایى است و مواد زیادى وجود دارد که در تستهاى آزمایشگاهى سلولهاى سرطانى را مىکشند، اما وقتى در بیماران امتحان مىشوند بىاثر هستند.
با این وجود یک رژیم غذایى سالم و متوازن، شامل مقدار زیادى میوه تازه و سبزیجات، راه مؤثرى در کاهش خطر ابتلا به سرطان در وهله اول است.
پوشاندن سر هنگام خواب باعث آسیب مغزى مىشود
پوشاندن سر حین خواب موجب ازدیاد غلظت «دىاکسید کربن» و کاهش غلظت «اکسیژن» و متعاقباً آسیب به مغز مىشود.
بر اساس یافتههاى یک پایاننامه در استرالیا با موضوع «علل ایجاد آسیب مغزى» نخوردن صبحانه نیز باعث افت قند خون و نرسیدن مواد غذایى کافى به مغز و انحطاط تدریجى این ارگان حیاتى است.
همچنین پرخورى نیز یکى دیگر از فاکتورهایى است که سبب سفت شدن شریانهاى مغز و آسیب به آن مىشود. به علاوه مصرف سیگار یا قرار گرفتن طولانىمدت در معرض هواى آلوده هم باعث کاهش اکسیژن سلولهاى مغزى و تخریب آنها مىشود. گفتنى است مصرف بیش از حد شیرینىجات، فعالیت بیش از حد مغزى در زمان بیمارى و کمحرفى مفرط نیز از دیگر علل آسیب مغزى عنوان شده است.
روغن زیتون تسکیندهنده درد است
گروهى از پژوهشگران آمریکایى که در باره روغن زیتون فرآورى نشده تحقیقاتى انجام دادهاند به این نتیجه رسیدهاند که در این ماده مقدارى مسکن وجود دارد که مانند «ایبوبروفن» خواص ضد درد دارد.
این مسکن که «اولئوکانتال» نام دارد، مانند یک داروى ضد التهاب بر فعالیتهاى آنزیمهایى که موجب التهاب و تورم مىشوند تأثیر مىگذارد، به همین دلیل این پژوهشگران رژیم غذایى مدیترانهاى را که سرشار از روغن زیتون است توصیه مىکنند. روغن زیتون در کاهش خطر سکته مغزى، بیمارىهاى قلبى، سرطان پستان، سرطان ریه و آلزایمر نیز مفید است.