اخبار
مجمع عمومى سازمانهاى غیر دولتى زنان برپا شد
خانم «فاطمه کروبى» دبیر مجمع عمومى اسلامى بانوان در چهارمین نشست مجمع عمومى شبکه ارتباطى سازمانهاى غیر دولتى گفت: بنا بر تفکر غالب در جامعه، احزاب، نهادهاى سیاسى و انجمنها، نهادهایى کاملاً غیر سیاسى هستند در صورتى که این دو نهاد مىتوانند با هم تعامل داشته باشند.
«منیره ساسانى» مدیرکل امور زنان وزارت کشور نیز با اشاره به ظرفیتهاى بالاى تشکلها در ایران گفت: در کشورهاى اسلامى مثل مصر، 35 هزار تشکل غیر دولتى وجود دارد ولى در ایران در سال 79 تنها 250 سازمان غیر دولتى وجود داشت. از سال 81 تشکلهاى غیر دولتى رو به افزایش گذاشته است طورى که 41 درصد از آنها در حال حاضر به موضوعات فرهنگى، 21 درصد مسائل اجتماعى و 16 درصد به امور خیریه مىپردازند.
دبیر اجرایى چهارمین مجمع اعلام کرد این اولین بار است که اعضاى شبکه ارتباطى زنان از سراسر ایران دور هم جمع مىشوند.
دیدار نمایندگان زن مجلس با اعضاى شوراى فرهنگى اجتماعى زنان
به گزارش روابط عمومى شوراى فرهنگى اجتماعى زنان در پانصد و بیست و ششمین جلسه این شورا، تعدادى از نمایندگان زن مجلس شوراى اسلامى حضور داشتند.
در این نشست در زمینه سیاستگذارى، قانونگذارى و برنامهریزى در امور زنان بحث و تبادل نظر شد و اعضاى شورا با اطلاع از روند پیشرفت طرحها و لوایح مربوط در کمیسیونها، جهت همکارى بیشتر با مجلس شوراى اسلامى، اعلام آمادگى کردند.
در این جلسه همچنین بر توجه به مشکلات واقعى زنان در دستگاههاى اجرایى، سازمانها، دادگاهها و دیگر مراجع قانونى از طریق نظارت مجلس شوراى اسلامى با هدف تأمین هر چه بیشتر امنیت و حقوق زنان بخصوص مادران تأکید شد.
تبعیض جنسیتى از مشارکت زنان در فعالیتهاى اجتماعى مىکاهد
مدیر روابط بینالمللى مرکز امور زنان و خانواده گفت: سکوت و بىتوجهى قوانین و اخلاقیات حاکم در جهان، خشونت علیه زنان را تداوم بخشیده است.
«فاطمه احمدى» افزود: در کشورمان تبعیضات جنسیتى در سطح خانواده و جامعه به ویژه پدیده خشونت خانگى علیه زنان از جمله عوامل کاهش سطح مشارکت زنان در فرآیند توسعه و تضعیفکننده دامنه توانمندىهاى فردى اجتماعى آنان به شمار مىرود.
وى همچنین با بیان اینکه زنان مهاجر کارگر در برابر بهرهکشى و سوء استفاده آسیبپذیرترند ادامه داد: این شرایط براى زنانى که قاچاق شدهاند و زنان کارگرى که در موقعیت غیر عادى هستند مشکلتر و پیچیدهتر مىشود. به علاوه رشد فعالیت شبکههاى قاچاق انسان و تسهیل زمینههاى مهاجرت باعث شده تا زنان در چنگال باندهاى مجرمانه قاچاق که آنها را در مسیر اشکال مختلف سوء استفادههاى جنسى قرار مىدهد گرفتار شوند و کرامت انسانى آنان مورد هجوم وحشیانهترین و غیر انسانىترین رفتارها قرار گیرد.
حضور سه میلیون و 600 هزار زن در نهاد بسیج
معاون بسیج خواهران نیروى مقاومت بسیج کشور از وجود سه میلیون و 600 هزار زن بسیجى در ایران خبر داد و گفت: 350 بسیجى زن در پایگاههاى مقاومت به عنوان فرمانده فعالیت مىکنند.
خانم «مینو اصلانى» در گردهمایى زنان بسیجى استان قزوین، رسالت واقعى بسیجیان را دفاع از آرمانهاى والاى انقلاب، حرکت در مسیر اهداف بلند جمهورى اسلامى و تبعیت از فرمایشات مقام معظم رهبرى دانست.
وى گفت: بسیج خواهران در حال حاضر فراگیرترین و بزرگترین تشکل زنان کشور است.
مردان خیابانى، زنان را خیابانى مىکنند
رئیس انجمن مددکارى ایران اعلام کرد برخورد پلیس با زنان خیابانى مشکل را حل نمىکند و تنها به صورت موقت از حضور تعدادى از آنان در خیابان جلوگیرى مىکند.
«مصطفى اقلیما» گفت: در حال حاضر یک میلیون و 200 هزار زن سرپرست خانوار در جامعه وجود دارد که در صورت عدم حمایت از آنها، احتمال آسیب دیدن آنان وجود دارد. زنان سرپرست خانوار باید مورد حمایت جدى قرار گیرند زیرا مستمرىهاى ناچیزى که از سوى نهادهاى حمایتى به آنان ارائه مىشود نمىتواند پاسخگوى نیاز زندگى آنان باشد.
وى با اشاره به اینکه سن زنان خیابانى به زیر 15 سال رسیده است، افزود: یکى از مباحثى که در زمینه زنان خیابانى مورد بىتوجهى قرار گرفته این است که مردان خیابانى و متقاضیان، زمینهساز وجود زنان خیابانى هستند. مردان خیابانى با علم به اینکه زنان خیابانى فقیر و نیازمند هستند آنان را وارد چرخه فحشا مىکنند و از طریق باندهاى خود مانع خروج آنان از این چرخه مىشوند.
آقاى «اقلیما» گفت: متأسفانه گاهى برخى برخوردهاى اشتباه نیروى انتظامى با دختران و پسران، زمینهساز فرار آنان از منزل و حضور در خیابانها مىشود و باندهاى فساد بلافاصله آنها را جذب و از حضورشان سوء استفاده مىکنند.
رئیس جمهور سابق ایران از گل چیدن عروسها شاکى بود
«محمدعلى ابطحى» رئیس دفتر سابق آقاى «خاتمى» در وبلاگش نوشت: جوانان بسیارى علاقهمند بودند اجراى عقدشان توسط آقاى «خاتمى» باشد. اولویت هم با فرزندان شهدا، کارمندان ریاست جمهورى و اصحاب فرهنگ و هنر بود.
در روزهاى عقد اتفاقات جالبى مىافتاد. از رسمهاى دختران این است که وقتى مىخواهند از آنان وکالت بگیرند، لااقل در ظاهر به راحتى «بله» نمىگویند. آقاى خاتمى هم مىگفت گل چیدن و این جور چیزها نداریم.
یک بار مادر دخترخانمى به وى گفته بود باید بعد از سه بار، جواب «بله» را بگویى. او هم بعد از سؤال آقاى خاتمى جواب نداد. وقتى وى گفت من یک بار بیشتر نمىپرسم و به شوخى گفت اگر جواب ندهى مىروم، دختر زد زیر گریه و گفت تقصیر مامانم است و «بله» را گفت.
دختر دیگرى هم که شنیده بود آقاى خاتمى یک بار بیشتر نمىپرسد تا او گفت خانم آیا ... و هنوز جملهاش را تکمیل نکرده بود که دختر گفت «بله». ما هم گفتیم چه دستپاچه، و عروس که دید بد شده، گفت تقصیر مامانم است که گفته نباید آقاى خاتمى را معطل کرد. بیچاره مامانها!
آقاى خاتمى معمولاً بعد از عقد چند تا هم دعا مىکرد. دعاى معمولش هم این بود که سالهاى سال با تفاهم با هم زندگى کنید. یک روز در روزهاى سخت و فشارهاى طاقتفرساى کار آقاى خاتمى نمىتوانست تمرکز کند و به اشتباه گفت سالهاى سال با هم ازدواج کنید.
به خاطر دقت آقاى خاتمى در امور قانونى عقدها، مىگفت جورى کارها را یاد گرفتهام که بعد از ریاست جمهورى مىتوانم دفتر ازدواج و طلاق بزنم. در ضمن بدون پذیرش شرایط ضمن عقد که همه به نفع خانمهاست، آقاى خاتمى عقد کسى را اجرا نمىکرد.
سن امید به زندگى زنان ایران افزایش یافت
رئیس فراکسیون زنان مجلس شوراى اسلامى گفت: افزایش مشارکت اجتماعى زنان در جامعه باعث بالا رفتن سن امید به زندگى در میان آنان شده است.
خانم «عفت شریعتى» افزود: سن امید به زندگى زنان در مقایسه با سالهاى قبل افزایش یافته، طورى که هماکنون شاخص امید به زندگى زنان به بیش از 70 سال رسیده است.
وى خاطرنشان کرد: افزایش اشتغال، افزایش مشارکتهاى سیاسى، فرهنگى و اقتصادى باعث شده خود به خود سن امید به زندگى در میان زنان افزایش یابد.
رئیس فراکسیون زنان تأکید کرد: افزایش امید به زندگى زنان در تربیت فرزندان، اجراى امور خانواده و همسردارى تأثیر بسزایى دارد. به گونهاى که بررسىها نشان مىدهد فرزندان موفق داراى والدینى بودهاند که در مشارکتهاى اجتماعى و کارهاى خیریه و عامالمنفعه حضور داشتهاند.
زنان فیلمساز، نیلوفرهاى زرین و سیمین را به خانههاى خود بردند
خانه زنان هنرمند ایران در راستاى اعتلا و ارتقاى سطح فرهنگى و هنرى زنان کشور نخستین جشنواره زنان فیلمساز را در خانه هنرمندان ایران برگزار کرد.
«فرناز قیصرىپور» مدیر اجرایى این جشنواره گفت: «هدفمان از برگزارى دو چیز بود. اول: توانمندسازى زنان سینماگر بخصوص در نقاط دورافتاده کشور و دوم: حمایت و پشتیبانى از زنان فیلمسازى که فرصت ارائه آثار خود را ندارند.
«مازیار رضاخانى» مدیر جشنواره و یکى از مؤسسان خانه زنان هنرمند ایران نیز تأکید کرد: جشنواره در دو بخش مسابقه نیلوفر زرین و سیمین برگزار شد. تندیس جشنواره، گل نیلوفر است که نماد زن در ایران باستان بوده است.
وى افزود: در بخش ویژه جشنواره زنان فیلمساز از بین فیلمهاى بلند سینمایى پس از انقلاب که با موضوع زن ساخته شده بودند، پنجاه و دو منتقد سینماى ایران سه فیلم «لیلا»، «باشو» و «گیلانه» را به عنوان کاندیداهاى بهترین فیلمهاى با موضوع زن انتخاب کردند.
قابل ذکر است فیلمهاى «مادیان»، «نرگس»، «سارا»، «شوکران»، «روسرى آبى» و «بانوى اردیبهشت» از دیگر فیلمهایى بودند که توانستند رتبههاى بعدى را کسب کنند.
علاوه بر برپایى جلسات نقد و بررسى فیلمهاى به نمایش در آمده، در بخش جنبى این جشنواره کارگاههاى آموزشى فیلمنامهنویسى، کارگردانى، تصویربردارى و تدوین، تشکیل شد.
همچنین نشستهاى تخصصى با عناوین «شخصیت زن از نگاه سینما»، «حضور حرفهاى و مشکلات اجتماعى زنان سینماگر»، «انعکاس معضلات اجتماعى در آثار زنان سینماگر» و «توانمندسازى زنان سینماگر» از جمله برنامههاى این جشنواره بود.
برگزارکنندگان جشنواره زنان فیلمساز، گردآورى و شناسایى فیلمسازان زن به جامعه هنرى و حمایت از آنان را در جهت مطرح کردن مشکلاتشان و بررسى راهکارى مناسب، به همراه ایجاد مشارکت بخش خصوصى و دولتى در راستاى تولیدات جدید ویژه زنان را از جمله اهداف خود ذکر کردند.
زنان احساس سعادتمندى مىکنند
رئیس گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت زنان از زن بودن خود احساس سعادتمندى مىکنند.
یافتههاى تحقیق دکتر «حمید عبدالهیان» نشان داد مرد بودن دلیل اصلى احساس ناخرسندى مردان نیست و عوامل بیرونى در ایجاد ناخرسندى آنان تأثیر دارد.
وى یکى از دلایل بالا بودن حس سعادتمندى در زنان جوان 13 تا 29 سال را افزایش انگیزه اجتماعى و هدفمند عمل کردن دانست.
با این تحقیقات مشخص شده است که زنان 47 تا 82 سال احساس سعادتمندى کمترى نسبت به مردان همسن خود دارند ولى بر عکس زنان جوان 13 تا 29 سال احساس سعادتمندى بیشترى نسبت به مردان همسن خود دارند.
مردم نیجریه و مکزیک بالاترین حد احساس خوشبختى را دارند و از این نظر اولین و دومین رتبه در میان 80 کشور جهان را به خود اختصاص دادهاند. ایران نیز رتبه چهلم را داراست.
دکتر «عبدالهیان» گفت در طول 15 سال گذشته سطح خوشبختى زنان از 63 درصد به 4/73 درصد رسیده است که مربوط به تغییرات نیروهاى اجتماعى و تمایل زنان به فعالیتهاى اجتماعى است.
سال 85، سال افتتاح اولین بوستان اختصاصى زنان
مدیرعامل سازمان پارکها و فضاى سبز شهردارى تهران از احداث چهار بوستان ویژه بانوان در تهران خبر داد.
وى گفت: اولین بوستان اختصاصى، «آزادگان» نام دارد که با مساحت 27 هکتار در مجاورت بزرگراه آزادگان با امکانات متعدد آموزشى، تفریحى، ورزشى، فرهنگى، کافىشاپ، آمفىتئاتر، سالن ورزشى و ... طراحى شده است.
مهندس «مختارى» افزود: بوستان «قائم» نیز در زمینى به مساحت 17 هکتار شامل ساختمانهاى ادارى، کافىشاپ، آمفىتئاتر روباز و سالن ورزشى در حال ساخت است. بوستان «چیتگر» نیر با 5/7 هکتار و بوستان «همت» در ضلع شرقى اتوبان شهید حقانى با مساحت 5/13 هکتار با امکانات ورزشى و تفریحى در مرحله طراحى هستند.
بیش از 5300 تهرانى خواستار تغییر نام خود هستند
طى نه ماه اول سال جارى 5321 نفر در تهران با مراجعه به سازمان ثبتاحوال و دادگاه خواستار تغییر نام شناسنامهاى خود شدند.
از مجموع پروندههایى که در این زمینه به دادگاه رسیده، در کل 953 پرونده و از درخواستهاى رسیده به ثبتاحوال 512 مورد رأى به تغییر نام صادر و در بقیه مواد تغییر نام قانونى تشخیص داده نشد. با این حساب 1465 شهروند استان تهران نام شناسنامهاى خود را در نه ماه اول سال تغییر دادهاند.
مدیرکل ثبتاحوال استان تهران در باره شرایط تغییر نام گفت: اگر نام شهروندى توهینآمیز یا خلاف عرف جامعه یا نامتجانس با جنسیت وى باشد مىتواند براى تغییر آن به یکى از دفاتر ثبتاحوال مراجعه کند. در مورد سایر درخواستها شخص باید به دادگاه مراجعه کند.
البته گاه پوشیده نیست که برخى از این تغییر اسامى کاملاً غیر ضرورى بوده و گاه جنبه تفاخر دارد. خبرها حاکى از آن بود که زنى با مراجعه به دادگاه مىخواست نام خود را از «رقیه» به «آزیتا» تغییر دهد چرا که دخترش با پسرى نامزد شده و عقیده دارد نام مادرش باعث آبروریزى او در خانواده همسر آیندهاش خواهد شد! قابل ذکر است دادگاه با این تغییر نام موافقت نکرد.
موفقیت زنان در سالى که گذشت
رئیس صندوق جهانى زنان که به گروههاى مدافع حقوق زنان در سراسر جهان کمک مىکند، گفت: سال 2005 سالى سرشار از موفقیت براى زنان بود.
وى افزود: ده سال پیش ما مىگفتیم که خواهان وضع قوانینى براى حمایت از زنان هستیم اما اکنون مىگوییم زنانى مىخواهیم که خود قانونگذار باشند.
انتخاب اولین رئیس جمهورى زن در لیبریا و شیلى، برگزارى اولین انتخابات در عربستان سعودى با حضور رأىدهندگان زن، رقابت زنان نامزد انتخابات پارلمانى در عراق و افغانستان، صدر اعظمى یک زن در آلمان، موفقیت دو زن عربستانى در عضویت در هیئت مدیره اتاق بازرگانى، رسیدن تاج و تخت خاندان امپراتورى در ژاپن به زنان از جمله این موفقیتها در سال گذشته میلادى است.
تلاش براى انتخاب یک زن به عنوان دبیر کل سازمان ملل متحد
در شش دههاى که از عمر سازمان ملل متحد مىگذرد، هنوز زنى به عنوان دبیر کل آن انتخاب نشده است. برخى گروههاى مدافع حقوق زنان براى وارد شدن نام حداقل یک کاندیداى زن در فهرست نامزدهاى سال جدید میلادى در حال تلاش هستند.
«ایکو آلیتىناو» گروه مدافع حقوق زنان اعلام کرده است با اینکه زنان زیادى واجد شرایط احراز دبیر کلى سازمان ملل هستند ولى در هیچ دورهاى به این مقام نرسیدهاند.
این گروه همچنین معتقد است در حالى که تساوى حقوق زن و مرد از پایههاى اصلى منشور سازمان ملل متحد است ولى فقط 37 درصد از موقعیتهاى تخصصى و 16 درصد از پستهاى معاونت دبیر کل در آخرین دوره به زنان واگذار شده است.
این گروه نام هیجده زن را به عنوان نامزدهاى واجد شرایط مقام دبیر کل سازمان ملل پیشنهاد کرده است. «آنگسانسوچى» رهبر مخالفان دولت نظامى برمه و برنده جایزه صلح نوبل، از جمله قوىترین این کاندیداهاست.
دختران آمریکایى به پوشیدگى بیشتر روى آوردهاند
علاقه روزافزون دختران نیویورک به پوشیدن لباسهایى که بخشهاى بیشترى از بدن را بپوشاند و کمتر آنها را در معرض دید دیگران قرار دهد، توجه محققان را به خود جلب کرده است.
نسل جدید جوانان دختر نیویورکى بر خلاف نسلهاى قبلى علاقه چندانى به خودنمایى و پوشیدن لباسهاى بدننما ندارند.
یکى از محققان این گروه تحقیقاتى گفت: علت اصلى این امر از نظر من سادهانگارانه و بىبند و بارى است که در چند سال گذشته با شعار «همه چیز مىگذرد»، رایج شده بود و اکنون در عکسالعمل به آن موج بىبند و بارى، گرایش به پوشیدگى بیشتر در میان دختران اوج مىگیرد.
«ملسیا لاویجن» افزود: پس از چندین سال ازدواج، فرهنگ خودنمایى و لباسهاى کوتاه و بدننمایى که افراد را در کمترین میزان پوشش قرار مىداد، اکنون مردم به دنبال پوشش متفاوتى هستند.
محققان معتقدند روى آوردن دختران به پوشیدگى نشان از تمایل آنان به داشتن کنترل خویش و راحت بودن از آزار دیگران است. جوانان با گرایش به مذهب و مقابله با فرهنگ عمومى بىبند و بارى، مىخواهند خودشان را کنترل کنند.
موقعیت زنان ژاپن بهبود مىیابد
وزیر «برابرى جنسیتى» ژاپن اعلام کرد دولت ژاپن برنامهاى را براى بهبود موقعیت اقتصادى و اجتماعى زنان و پیشبرد برابرى آنان با مردان تصویب کرده است.
این برنامه شامل طرحهایى براى بازآموزى زنان به منظور بازگشت به کار پس از مادر شدن، ساعات کارى انعطافپذیرتر، ایجاد امکانات گستردهتر مراقبت از فرزندان زنان شاغل و حمایت مالى از زنانى است که در نظر دارند به عنوان خودفرما وارد کسب و کار شوند یا در صدد دستیابى به سِمَتهاى مدیریتى هستند.
تصمیم دولت براى بهبود موقعیت زنان ژاپنى در حالى اعلام مىشود که تحقیقات نشان مىدهد کمتر از ده درصد از زنان این کشور به موقعیتهاى مهم مدیریتى دست مىیابند و بیش از یکسوم از زنان شاغل به محض تولد فرزند دست از کار مىکشند و دیگر وارد بازار کار نمىشوند.
برخى از ناظران نسبت به موفقیت این برنامه ابراز تردید کرده و گفتهاند که بسیارى از سیاستمداران ژاپنى، از جمله نمایندگان پارلمان که باید لوایح دولت را تصویب کنند، نسبت به از میان رفتن تمایزهاى اجتماعى بین زنان و مردان حساسیت دارند. به همین دلیل نیز برنامه مصوب دولت علیه آنچه که فروپاشى ارزشهاى سنتى و نابودى تفاوت در برخى نقشهاى اجتماعى زنان و مردان خوانده شده، هشدار مىدهد.
در مقایسه با سایر کشورهاى پیشرفته غربى، زنان ژاپنى مشارکت کمترى در امور اقتصادى و اجتماعى دارند. ژاپن از لحاظ شاخص برابرى جنسیتى در رده چهل و سوم از هشتاد کشور جهان قرار دارد. بر اساس آمار دو سال قبل، در آمریکا 46 درصد سمتهاى مدیریتى در اختیار زنان است ولى در ژاپن این رقم به کمتر از 10 درصد مىرسد.
ژاپن با جمعیت 127 میلیون نفرى خود پس از آمریکا بزرگترین اقتصاد جهان را دارد ولى در حال حاضر با معضل سالخوردگى جمعیت روبهروست و رشد جمعیت ندارد.
در فرانسه مادرانِ داراى سه فرزند، بیشتر حقوق مىگیرند
دولت فرانسه به مادرانى که دومین فرزند خود را به دنیا آوردند تا یک سال، ماهانه 512 یورو حقوق مىدهد. تصمیم جدید دولت فرانسه از افزایش این حقوق به 1000 یورو در ماه براى مادران سه فرزند است.
در حالى که 81 درصد از زنان 25 تا 39 ساله فرانسوى به علت استخدام و شغل دایمى از فرزندآورى دورى مىکنند دولت این کشور با تسهیلات بیشتر سعى در جلب زنان به فرزندآورى دارد.
مطابق آخرین تصمیمات مقامات فرانسوى قرار شده است به زنانى که سومین فرزند خود را به دنیا مىآورند کمکهزینه ماهیانه حدود 1000 یورو به مدت یک سال اهدا شود.
شایان ذکر است که همه خانوادههاى فرانسوى که سه فرزند یا بالاتر دارند ماهانه به طور ثابت 300 یورو کمکهزینه از دولت دریافت مىکنند و از حمل و نقل عمومى این کشور نیز با تخفیفى در حد رایگان استفاده مىکنند.
سالانه 500 هزار جنین دختر در هند نابود مىشود
تحقیقات پزشکى نشان داده است زنان هند در بیست سال گذشته ده میلیون جنین دختر خود را بر اساس انتخاب جنسیت سقط کردهاند.
محققان مىگویند انتخاب والدین در سقط جنین دختر باعث از دست رفتن سالانه 500 هزار دختر در هند مىشود و این عمل ناشى از مؤلفههاى اجتماعى و اقتصادى است. در بیشتر کشورها شمار زنان از مردان بیشتر است اما در هند در مقابل هر هزار مرد تنها 933 زن وجود دارد. کاهش وضع حمل دختر در میان زنان تحصیلکرده هندى بیشتر رایج است و مذهب تأثیرى در این انتخاب و سقط جنین دختران ندارد.
یک محقق هندى گفت: اگر فرزند قبلى زوجى دختر باشد، گرایش آنها در فرزند دوم به انتخاب جنین پسر است اما اگر فرزند اول خانواده پسر باشد نسبت انتخاب جنسیتى در وضع حمل بعدى تقریباً برابر است.
یک شخصیت مذهبى در هند سال گذشته در مقابله با جنینکُشى در هند یک بسیج اجتماعى راه انداخت و گفت: هیچ خشونتى دردناکتر، نفرتانگیزتر و خجالتآورتر از سقط جنین نیست.
مردان انگلیس شش ماه مرخصى زایمان مىگیرند
از سال 2007 به مردان انگلیس که همسرشان وضع حمل کرده است، شش ماه مرخصى بدون حقوق داده مىشود تا در نگهدارى از کودک به مادر کمک کنند.
مطابق آخرین تصمیمات مجلس قانونگذارى انگلیس این مردان تا پیش از یکساله شدن فرزندشان مىتوانند شش ماه مرخصى بدون حقوق خود را بروند. این در حالى است که زنان انگلیس پیش از این هم مىتوانستند در صورت وضع حمل تقاضاى شش ماه مرخصى بدون حقوق کنند.
قابل ذکر است در قانون جدید، شش ماه مرخصى بدون حقوق زنان به نُه ماه و در سه سال آینده به یک سال افزایش پیدا خواهد کرد.
این قوانین براى آن است که والدین انگلیسى بتوانند وقت بیشترى را در خانه صرف کنند تا معضلاتى که کودکان در آینده با آن مواجه مىشوند کاهش یابد و همچنین والدین به فرزنددار شدن تشویق شوند.
زنان سوئدى حسرت داشتن دو بچه دارند
96 درصد زنان سوئدى در حالى که در دوران فرزندآورى طبیعى خود حداکثر یک کودک مىآورند پس از بالا رفتن سن، حسرت داشتن دو کودک را دارند.
زنان سوئدى به علت دیر ازدواج کردن و بالا رفتن سن ازدواج در این کشور معمولاً در سنین بالاى 30 سال اولین فرزند خود را مىآورند در صورتى که فرصتِ داشتن دو فرزند را کسب نکنند بعداً افسوس مىخورند.
خانم «کلودیا لامپیک» رهبر اجرایى انجام این تحقیق گفت: زنان و مردان هر دو نسبت به اینکه در چنین سنین بالایى دیگر امکان آوردن فرزند دوم وجود داشته باشد ناامید هستند. این در حالى است که با بالا رفتن سن ازدواج و علاقه بسیارى از زنان به تأخیر باردارى، میزان نرخ زاد و ولد براى زنان سوئدى بسیار کاهش یافته است.
زنان اسپانیا با موبایل همسر پیدا مىکنند
نتایج یک گزارش حاکى از آن است که 90 درصد زنان اسپانیا بیرون از منزل کار مىکنند و 95 درصد زنان 14 تا 35 ساله موبایل دارند و 40 درصد، از موبایل براى همسریابى استفاده مىکنند.
40 درصد زنان اسپانیا روزى یک یا دو بار با همسرشان، 36 درصد با دوستان، 35 درصد با خانواده و 24 درصد با فرزندانشان از طریق موبایل صحبت مىکنند.
35 درصد زنان مورد مصاحبه در این گزارش، زیبایى، اندازه و وزن موبایل، 29 درصد قیمت و 17 درصد امکانات موبایل را ملاک خرید خود عنوان کردهاند.
زنان انگلیس پول زیادى براى لباسهایى که نمىپوشند خرج مىکنند
زنان انگلیس که در آرزوى لاغر شدن، لباسهاى سایز کوچک مىخرند و با وجود رژیم، موفق به لاغرى هم نمىشوند، هر سال چهارده لباس را بدون پوشیدن دور مىاندازند.
تحقیقات یک روزنامه انگلیسى نشان داده که زنان این کشور سالانه میلیونها پوند پول را براى لباسهاى نپوشیده دور مىریزند.
علاوه بر خرید جاهطلبانه لباس در سایزهاى کوچک توسط رژیمداران ناموفق، از مُد افتادن لباسها هم دلیل دیگرى براى افزایش هزینه لباس یک زن انگلیسى است.
در مقابل، مردان نیز به طور میانگین نُه لباس نپوشیده در طول سال دور مىاندازند.
63 درصد زنان، لباسهایى را خریدارى مىکنند که حداقل یک سایز از اندازه خودشان کوچکتر است و خرید این لباسهاى کوچک روندى منظم دارد.
آموزش آشپزى در مدارس انگلیس اجبارى شد
همه نوجوانان 11 تا 14 ساله انگلیسى از این پس به طور اجبارى در تمام مدارس انگلیس طریق پخت معروفترین و عمومىترین غذاهاى این کشور را مىآموزند.
«غذاى سالم» سرفصل جدید درسى است که مدرّسان آن به دختران و پسران آموزش آشپزى مىدهند.
علاوه بر این والدین نوجوانان نیز موظف هستند که در هماهنگى با این طرح، در نحوه آموختن پخت غذاها به فرزندان خود کمک کنند.
فروش مواد غذایى ناسالم و غیر مقوى در مدارس انگلیس ممنوع شده و به والدین هشدار داده شده است غذاهایى را که خاصیت کمى دارند براى تغذیه کودکانشان در مدرسه به آنها ندهند.
رقیب باحجاب عروسک باربى به بازار آمد
«فولا» عروسکى که یک روسرى و لباسى تمامقد به تن دارد همراه با جانماز صورتىاش به بازار جهان آمد تا پدر و مادرهایى که دوست ندارند براى دختربچههایشان «باربى» بخرند، به آنها «فولا» هدیه بدهند.
طراح این عروسک مدعى است آن را منطبق با ارزشهاى اسلامى طراحى کرده است. این عروسک راستگو و مهربان که به والدینش احترام مىگذارد مجرد است و مثل «باربى» زوج مرد ندارد.
«فولا» که پرفروشترین اسباببازى دنیاى عرب است، علاوه بر پوششهاى بسیارى که دارد، لباسهاى غربى و مد روز کشور مصر را هم دارد.
مدیر یک فروشگاه مصرى گفت این عروسک چون با ارزشهاى مردم عرب همخوانى دارد و پا و بازوى عریان او هرگز دیده نمىشود، بهتر فروش مىرود.
افزایش چشمگیر فروش اسباببازىهاى اسلامى در دنیاى بازىهاى کودکانه در شرایطى رخ مىدهد که در دنیاى واقعى نیز زنان مسلمان اشتیاق بیشترى براى حفظ پوشش اسلامى نشان مىدهند.
یک کتابخانه در هلند آدم امانت مىدهد
یکى از کتابخانههاى عمومى هلند براى مقابله با نژادپرستى، افرادى از گروههاى اقلیت نژادى را همانند کتاب به مشتریان خود قرض مىدهد.
علاقهمندان مىتوانند با مراجعه به این کتابخانه و در ازاى پرداخت هزینه قهوه براى یک نفر، یکى از اعضاى گروه اقلیت نژادى را به مدت یک ساعت با خود به یک قهوهخانه ببرند و هر سؤالى که دارند از او بپرسند.
مدیر این کتابخانه معتقد است صحبت یکساعته متقاضى با این افراد باعث مىشود تا احساسات نژادپرستانه بروز نکند. متقاضیان غیر از برخوردهاى تند و غیر اخلاقى و یا سخنان نژادپرستانه، در انتخاب موضوع سخن خود با افراد ارائه شده از سوى کتابخانه آزاد هستند.
دو مسلمان نیز که خواهان مطرح کردن عقاید اسلامى هستند تا از نژادپرستى علیه مسلمانان در هلند بکاهند، براى ارائه این خدمات ثبتنام کردهاند.
حضور قاضى مشاور زن در محاکم خانواده اجبارى مىشود
«نفیسه فیاضبخش» عضو فراکسیون زنان مجلس اعلام کرد با تصویب نهایى طرح اختصاص تعدادى از دادگاههاى موجود به دادگاههاى خانواده، حضور قاضى مشاور زن در محاکم قضایى خانواده اجبارى خواهد شد.
وى گفت: بر اساس قانون کنونى، محاکم از قاضى مشاور زن در دادگاههاى خانواده استفاده نمىکنند چون الزام و ضمانت اجرایى وجود ندارد. البته وضعیت در شهرستانها به مراتب بدتر از تهران است.
خانم «فیاضبخش» افزود: قوه قضائیه در سالهاى اخیر تعداد زیادى قاضى زن را استخدام کرده و وزیر دادگسترى نیز اعلام کرده است 450 قاضى زن داریم ولى به آنان ابلاغیه کارى داده نمىشود و دادگاههاى خانواده از داشتن قاضى زن محروم هستند.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس تأکید کرد: با تصویب نهایى طرح مجلس، از این پس باید نظر قاضى مشاور زن در مورد پروندههاى خانوادگى وجود داشته باشد و سپس انشاى رأى صورت گیرد که در صورت اختلاف بین قاضى صادرکننده رأى و قاضى مشاور زن باید نظر قاضى مشاور زن نوشته شود تا در دادگاه تجدید نظر لحاظ گردد.