تازههاى پژوهش
دستگاه خودکار بوگیر پا ساخته شد
دو جوان اصفهانى موفق به ساخت دستگاه خودکار بوگیر پا شدند.
دو تن از اعضاى پژوهشسراى دانشآموزى اصفهان این دستگاه را با یک تور سیمى، غلتک و ماده گیاهى ساختند.
این مبتکران گفتند با نصب دستگاه خودکار بوگیر در ورودى مکانهاى عمومى مىتوان در مدت 2 تا 5 ثانیه بوى بد پا را از بین برد و با اضافه کردن مواد معطر به دستگاه، فضا را نیز خوشبو کرد.
شیر مادر، نوزادان را در مقابل بیمارى روده محافظت مىکند
تغذیه با شیر مادر از کودکان در مقابل بیمارى عدم تحمل گلوتن یا بیمارى سلیاک که نوعى بیمارى رودهاى است محافظت مىکند.
هر چه کودک مدت بیشترى با شیر مادر تغذیه شده باشد، خطر بروز این بیمارى کمتر است. مبتلایان به این بیمارى دچار حساسیت دایمى یا عدم تحمل گلوتن هستند. این پروتئین در غلاتى مانند گندم، جو و چاودار یافت مىشود.
محققان انگلیسى دریافتهاند که بین تغذیه با شیر مادر و کاهش خطر بروز این بیمارى ارتباطى مستقیم است. این بیمارى جدار داخلى روده را ضعیف مىکند و در نتیجه گلوتن بیشتر از حد طبیعى به داخل روده نفوذ مىکند. شیر مادر حاوى سلولهاى ایمنى خاصى است که در برابر عدم تحمل گلوتن مصونیت ایجاد مىکند.
میزان استروژن موجب زیبایى زنان مىشود
دانشمندان در عوامل مؤثر بر زیبایى زنان دریافتهاند میزان هورمون «استروژن» در زنان رابطهاى مستقیم با زیبایى آنها دارد.
آنان به این نتیجه دست یافتهاند زنانى که میزان این هورمون در آنها بیشتر است، از چهرهاى زیبا و جذابتر برخوردار هستند.
استروژن نقشى تعیینکننده در شکلگیرى استخوانبندى صورت، اندازه بینى و چشمهاى خانمها دارد. بدین ترتیب زنانى که میزان این هورمون زنانه در آنها بیشتر باشد، بینى کوچکتر و زیباتر و چشمهاى درشتترى دارند.
این هورمون همچنین در دوران بلوغ جنسى زنان تأثیر قابل توجهى در رشد استخوانها و بافت پوست آنان دارد.
تغییر رژیم غذایى مادران در بهبود دلدرد کودکان مؤثر است
محققان استرالیایى مىگویند تغییر رژیم غذایى مادران از شدت و دفعات دلدرد در کودکان آنان مىکاهد.
با حذف پروتئینهاى حساسیتزا از رژیم غذایى مادر، دلدرد کودک بهبود مىیابد. با حذف مواد غذایى چون سویا، گندم، تخممرغ، بادام زمینى، بادام و ماهى به مدت سه تا ده روز، از میزان دردهاى شکمى کودکان به نحو چشمگیرى کاسته مىشود.
مصرف غذاهاى محرک مادران شیرده، یکى از مهمترین دلایل دلدرد نوزادان محسوب مىشود. این دردها بیش از سه ساعت در روز طول مىکشد و یا سه روز در هفته تکرار مىشود. پرهیز درازمدت مادر از مصرف غذاهاى حساسیتزا در بهبود این دلدردهاى نوزادان مؤثر است ولى با حذف کوتاهمدت این غذاها، مواد محرک از بدن مادر کاملاً دفع نمىشود.
انسداد ریوى یک بیمارى زنانه نیست
دانشمندان دریافتهاند تظاهرات بیمارى انسداد ریه در زنان و مردان متفاوت است؛ در حالى که تاکنون تصور مىشد این بیمارى یک بیمارى زنانه است.
مطالعاتى در انگلیس نشان داد در مقایسه با مردان، سن بروز علایم بیمارى در زنان پایینتر است. تعداد دفعات و شدت حملات بیمارى در زنان از مردان کمتر است. شاخصهاى بالینى مانند غلظت اکسیژن شریانى در زنان بیشتر و مونوکسید کربن شریانى کمتر از مردان است.
این مطالعات نشان مىدهد حتى با وجود یکسان بودن شدت بیمارىهاى انسداد ریوى در مردان و زنان، میزان اکسیژنرسانى و تهویه مناسب در زنان بیشتر است. به علاوه عوارض جانبى ناشى از ابتلا به بیمارى انسدادى در زنان کمتر است.
واکسن سرطان رحم ساخته شد
دانشمندان واکسنى تولید کردند که مىتواند از ابتلا به سرطان گردن رحم جلوگیرى کند.
در آزمایشهاى انجام شده تزریق واکسن، صد در صد مثبت بوده و نتابج شگفتانگیزى به دنبال داشته است. به گفته دانشمندان این واکسن مىتواند مانع از ابتلاى زنان به دوسوم سرطانهاى گردن رحم شود.
توانایى ذهنى زنان بیشتر است
به گفته پژوهشگران، زنان بر خلاف مردان هنگام شنیدن حرف دیگران از هر دو نیمکره مغزشان استفاده مىکنند.
پژوهشها نشان مىدهد زنان توانایى ذهنى بیشترى براى شنیدن دارند و مغز مردان براى شنیدن سخن مردان دیگر قابلیت و توانایى بیشترى دارد. این پژوهش ثابت مىکند که چرا مردان در برخى از موارد به خوبى به حرف همسران خود توجه نمىکنند.
تأثیر صبحانه بر سلامت دختران
نتایج تحقیقات متعدد نشان مىدهد خوردن غلات به عنوان بخشى از وعده غذایى صبحانه که در حفظ وزن سالم نقش دارد به دختران جوان کمک مىکند شاخص وزن بدنشان را همراه با دریافت مواد مغذى کافى حفظ کنند.
محققان دریافتند دختران در دوران نوجوانى با مصرف حبوبات بدون توجه به سنشان، شاخص وزن بدن را پایین نگاه مىدارند.
همچنین مصرف حبوبات تأثیر مثبتى بر دریافت مواد مغذى توسط دختران دارد که به ویژه حاوى سطوح بیشترى از کلسیم و فیبر و مقادیر کمترى چربى و کلسترول مىباشد.
به گفته محققان مصرف غلات مىتواند جزیى از یک الگوى زندگى سالم باشد که به دختران جوان کمک مىکند همزمان با حفظ شاخص وزن بدن در سطح مناسب به میزان کافى مواد مغذى دریافت کنند.
ارتباط رشد قد پسرها با داروى سرطان سینه
تحقیقات به عمل آمده نشان مىدهد داروى مصرف «تاموکسىفن» که به طور معمول براى درمان یا پیشگیرى از سرطان سینه زنان استفاده مىشود در پسربچههاى کوتاهقد مىتواند سبب بلند شدن قد شود.
هنگامى که شخص به بلوغ مىرسد، اندازه نهایى اسکلت او مشخص مىشود و داروى «تاموکسىفن» نیز سبب تأخیر در بلوغ اسکلتى مىشود.
افراد مذهبى زندگى خانوادگى بهترى دارند
محققان استرالیایى معتقدند افرادى که اساساً مذهبى هستند و به دستورات دینى در زندگى خود توجه دارند در مجموع، زندگى خانوادگى بهتر و با کیفیتترى نسبت به دیگر خانوادهها دارند.
محققان با بررسى رابطه ایمان عمیق مذهبى و زندگى زناشویى و خانوادگى افراد دریافتند که زنان و مردان مذهبى متأهل، زندگى شادمانهترى نسبت به زنان و مردانى دارند که اعتقادات مذهبى چندانى ندارند. این تحقیق حاکى از آن است که در میان افراد غیر مذهبى 21 درصد از زنان و مردان از همسر خود کاملاً راضى هستند و در میان افراد مذهبى این آمار به بالاتر از 42 درصد مىرسد.
محققان معتقدند که حتى رها کردن اعتقادات مذهبى براى یک دوره کوتاه باعث افت 10 درصدى در میزان رضایت زن و شوهر در زندگى خانوادگى آنها مىشود.
این در حالى است که در میان زن و شوهرهاى مذهبى فقط 5/7 درصد آنها به همسر خود مشکوک هستند و احتمال قطع رابطه با او را مىدهند اما در میان افراد غیر مذهبى این آمار به سه برابر مىرسد.
محققان معتقدند از جمله مهمترین خصلتهاى زن و شوهرهاى مذهبى این است که آنها نسبت به سابقه جنسى شریک زندگى خود اطمینان و آگاهى کافى دارند و این در رضایت آنها تأثیر دارد.
سرد شدن پاها احتمال سرماخوردگى را سه برابر مىکند
گروهى از محققان براى اثبات این تفکر عامیانه که سرد شدن پاها موجب سرماخوردگى مىشود، دست به آزمایشهایى زدند.
در این آزمایشها روشن شد سرد شدن پاها موجب تنگ شدن رگهاى خونرسان به بینى فرد مىشود و کاسته شدن از میزان خونى که در بینى جریان مىیابد موجب کم شدن شمار سلولهاى سفید خون در این ناحیه مىشود. این سلولها وظیفه دفاع از بدن افراد در برابر هجوم باکترىها و میکروبها را بر عهده دارند.
به این ترتیب با کاسته شدن از توان دفاعى فرد در برابر پادتنها، شخص آمادگى بیشترى براى ابتلا به سرماخوردگى پیدا مىکند. پس گرم نگاه داشتن پاها و بدن مىتواند بر میزان توانایى دستگاه ایمنى بدن بیفزاید.
سر و صدا سکته قلبى را افزایش مىدهد
بر اساس تحقیقات صورت گرفته در آلمان، سر و صدا افزون بر گوش براى قلب نیز مضر است. به طورى که فعالیت در محیطهاى پر سر و صدا، خطر بیمارىهاى قلبى همچون سکته قلبى را افزایش مىدهد.
سر و صداهاى محیطى مانند ترافیک، خطر وقوع سکته قلبى را در افراد دو برابر مىکند.
شکلات گردش خون را در بدن روان مىکند
دانشمندان مىگویند خوردن کمى شکلات در روز مىتواند سخت و تنگ شدن شریانها را در افراد سیگارى به تعویق بیندازد.
خوردن شکلات تیره با 74 درصد کاکائو به میزان قابل توجهى جریان خون را در شریانها تسهیل مىکند و این تأثیر به مدت هشت ساعت ادامه دارد.
شکلات تیره فعالیتهاى پلاکتها را تقریباً نصف مىکند و میزان آنتىاکسیدان نیز پس از دو ساعت در حد زیادى افزایش مىیابد. اما شکلات سفید تأثیرى بر سلولهاى دیواره شریانها، پلاکتها و سطح آنتىاکسیدان نمىگذارد.
یکى از محققان بریتانیایى در این ارتباط گفت: هر چند آنتىاکسیدان شکلات تیره زیاد است ولى تمام شکلاتها داراى مقدار زیادى کالرى و چربى هستند. راههاى بهترى براى داشتن قلب سالمتر وجود دارد و بهتر است مردم روزانه پنج نوع سبزى و میوه بخورند.
رفع فراموشى با غذاهاى دریایى
تحقیقات اخیر نشان مىدهند که حتى کمبود ناچیزى از نظر ماده معدنى «روى» مىتواند در کارآیى قدرت ذهنى و حافظه تأثیرگذار باشد، ولى زمانى که این کمبود برطرف شود نیروى ذهنى در شرایط مطلوب قرار مىگیرد.
فراموشى متأثر از کمبود «روى» کوتاهمدت بوده و با تأمین مناسب آن برطرف مىگردد. بنابراین نبایستى به مکملها روى آورد زیرا همان مقدار کم مورد نیاز مغز را مىتوان از طریق غذا تأمین کرد.
غذاهاى دریایى مانند صدف (نرمتنى که معمولاً خام خورده مىشود)، ماهى و نیز حبوبات و غلات پوست نکنده و گوشت بوقلمون از منابع سرشار معدنى «روى» شناخته شدهاند.
نگاه مستقیم به مانیتور خطرناک است
نگاه کردن مستمر با چشم نیمهباز به صفحه مانیتور بسیار خطرناک است. نتیجه تحقیقات در این باره نشان مىدهد نگاه کردن بىوقفه به صفحه مانیتور رایانه با چشم نیمهباز تعداد موارد پلک زدن کاربر را تا حدود نصف کاهش مىدهد و موجب آسیب دیدن چشمها مىشود.
پلک زدن در حالت عادى موجب مرطوب شدن چشمها مىشود که نوعى پدیده محافظتى براى چشم است.
مرگ میلیونها سلول در هر سکته مغزى
محققان اعلام کردند هنگامى که شخصى متحمل یک سکته مغزى مىشود، حدود 9/1 میلیون سلول مغزى وى در هر دقیقه از بین مىرود.
در چنین حالتى به ازاى گذشت هر ساعت، مغز فرد مورد نظر 6/3 سال پیرتر مىشود. این محققان اعلام کردند که نتایج تحقیقات بر ضرورت معالجات فورى این گونه بیماران تأکید دارند.
گفتنى است که در پى بروز هر سکته مغزى بافتهاى مغز مورد حمله قرار مىگیرند و حدود 10 ساعت طول مىکشد تا شخص به حالت عادى بازگردد.
تقویت حافظه با چهار روش طى دو هفته
یک روانشناس استرالیایى اعلام کرد با رعایت یک برنامه چهارقسمتى در عرض دو هفته مىتوان کارآیى ذهن را افزایش داد و حافظه را تقویت کرد. «میراندا هیتى» گفت: این چهار اصل عبارتند از: در پیش گرفتن رژیم غذایى سالم بدون مصرف غذاهاى آماده، انجام مرتب یک فعالیت هوازى (مثل دویدن یا پیادهروى)، انجام تمرینات آرامسازى بدن (ریکلستین) و فعالسازى ذهن با استفاده از تکنیکهاى آموزشدهنده ذهن مثل حل جدول.
وى ادعا مىکند رعایت مرتب این برنامه تنها در عرض دو هفته مىتواند تغییرات چشمگیرى را در وضعیت حافظه فرد ایجاد کرده و او را در حل مسائل ذهنى کمک کند.
دود سیگار خطر بینایى را افزایش مىدهد
تازهترین تحقیقات پژوهشگران نشان مىدهد قرار گرفتن در معرض دود سیگار خطر یکى از انواع نابینایى را افزایش مىدهد.
پژوهشگران تأثیر دود سیگار را بر نوعى بیمارى چشمى به نام «اى.ام.اى» بررسى کردند که گاه به نابینایى مىانجامد و با افزایش سن، امکان بروز آن بیشتر مىشود.
به گفته پژوهشگران زندگى کردن با یک فرد سیگارى پس از پنج سال، خطر این بیمارى را دو برابر مىکند.
40 درصد بازنشستگان افسردهاند
بررسىها نشان مىدهد 40 درصد بازنشستگان در سالهاى ابتدایى بازنشستگى دچار افسردگى مىشوند.
با توجه به کاستىهاى فیزیکى و روحیه ضعیف بازنشستگان و سالمندان، توصیههاى بسیارى در مورد نحوه برخورد با این قشر شده اما به دلیل تعبیر نادرستى که از بازنشستگى به عنوان فردى که به پایان عمر خود رسیده و کارآیى لازم را از دست داده برخورد مناسبى در جامعه با این قشر صورت نمىگیرد.