تازههاى پژوهش
نتایج تحقیق یک پژوهشگر ایرانى در باره نارسایى تخمدان
پژوهشى با عنوان «بررسى آثار داروى آنالوگ در جلوگیرى از نارسایى تخمدان در بیماران تحت درمان با شیمىدرمانى» در مشهد انجام شد.
دکتر «ملیحه حسنزاده» مجرى این پژوهش گفت نارسایى تخمدان از عوارض شیمىدرمانى در بیماران سرطانى است و بیمارانى که در این پژوهش داروى «آنالوگ» را دریافت کردهاند، هیچ یک دچار نارسایى تخمدان نشدهاند.
وى افزود این فرضیه از آنجا ناشى شد که دختران قبل از بلوغ معمولاً تخمدانهاى مقاوم به شیمىدرمانى دارند، طورى که بعد از اتمام شیمىدرمانى در سالهاى بعد زندگى بارور مىشوند و دچار نارسایى تخمدان نمىشوند.
این استادیار دانشگاه علوم پزشکى مشهد که با مشارکت دانشگاه علوم پزشکى تهران این تحقیق را به سرانجام رسانده معتقد است با شیوع روزافزون سرطان، مىتوان با این روش از نارسایى تخمدان و نابارورى زنانى که شیمىدرمانى شدهاند جلوگیرى کرد.
ازدواج و بچهدار شدن راهى براى کاهش استرس زنان
به گزارش محققان، ازدواج و بچهدار شدن موجب کاهش استرسهاى زنان در 20 تا 30 سالگى مىشود و در بهبود وضعیت سلامت روانى و فیزیکى آنها نیز مؤثر است.
یکى از مهمترین علتهاى استرس و نگرانى زنان استرالیایى، افزایش وزن سالانه آنها گزارش شده است.
مطابق یافتههاى این تحقیق زنان جوان استرالیایى سالانه به طور متوسط 649 گرم وزن اضافه مىکنند. این در حالى است که زنان میانسال به طور متوسط 494 گرم و زنان سالخورده سالانه 162 گرم به طور متوسط وزن اضافه مىکنند که این امر نشان مىدهد که نگرانى از اضافه وزن در طول زندگى همراه اکثریت زنان استرالیایى باقى مىماند.
پسرزایى در زنانى که دیر حامله مىشوند بیشتر است
هر چه انتظار زن براى حاملگى طولانىتر باشد احتمال پسر بودن نوزاد او بیشتر است.
احتمال پسرزایى در زنانى که بیش از 12 ماه بعد از قصد حاملگى باردار شدهاند، بیشتر از زنانى است که به سرعت پس از قصد حاملگى باردار مىشوند.
به گفته پژوهشگران به ازاى هر یک سال تأخیر در حاملگى از زمانى که یک زوج تصمیم به باردارى مىگیرند چهار درصد احتمال پسرزایى افزایش مىیابد.
این یافته علت اختلاف نسبت موالید پسر به دختر را با وجود یکسان بودن اسپرمهاى حاوى کروموزوم ایکس و ایگرگ در مردان توجیه مىکند.
قدرت و بُرد شناورى اسپرمهاى حاوى کروموزوم ایگرگى که منجر به تولد فرزند پسر مىشود در ترشحات غلیظ گردن رحم بیشتر از اسپرمهاى حاوى کروموزوم ایکس است. هر چند با غلیظ شدن این ترشحات احتمال بارورى کمتر مىشود ولى شانس پسرزایى بیشتر مىشود.
احتمال باردارى و سقط جنین زنان در مطالعهاى بررسى شد
یک تحقیق جدید نشان مىدهد برخى ویژگىهاى چرخه قاعدگى زنان مىتواند قدرت بارورى را افزایش دهد؛ در حالى که برخى ویژگىها خطر سقط جنین را بیشتر مىکند.
در مطالعهاى بر روى 470 زن مشخص شد 38 درصد این زنان در مدت انجام تحقیق باردار شده و 30 درصد باردارىها به سقط انجامید.
بیشترین احتمال باردارى در چرخههاى قاعدگى که 30 تا 31 روز طول مىکشد مشاهده شد. این احتمال در چرخههاى کوچکتر 40 درصد کاهش مىیافت و سقط جنین در قاعدگىهاى کوتاهتر یا طولانىتر از 30 تا 31 روز سه برابر افزایش نشان مىداد.
بهترین زمان براى باردار شدن تا 35 سالگى است
متخصصان زنان و زایمان بریتانیا مىگویند زنانى که از 35 سالگى به بالا بچهدار مىشوند ممکن است از کرده خود پشیمان شوند. بهترین وقت براى بچهدار شدن همیشه تا سن 35 سالگى بوده و خواهد بود.
آنان معتقدند بهترین سن براى باردار شدن از 20 تا 35 سالگى است ولى سن متوسط زنانى که براى نخستین بار بچهدار مىشوند به 29 سال رسیده است.
مشکلات آبستنى پس از 35 سالگى افزایش مىیابد و پس از 40 سالگى درصد این خطرات به شدت بالا مىرود. خطر سقط جنین، مشکلات جنینى و کروموزومى و بیمارىهاى مربوط به حاملگى از این جمله هستند.
به نظر متخصصان علت این مشکل نه زنان بلکه نگرش ناآگاهانه از سوى جامعه، کارفرمایان و برنامهریزان بهداشتى است. ممکن است زنان هم در انتظار یافتن شریک مناسبى براى زندگى و یا پیشرفت حرفهاى و رسیدن به امنیت مالى و یک زندگى راحت، به تصور وجود شیوههاى لقاح مصنوعى در خواب غفلت فرو بروند و با گذشت زمان کار به نابارورى آنان کشیده شود.
تأثیر واکسن ضد سرطان در دختران نوجوان
دختران نوجوان 10 تا 14 سال که واکسن ضد سرطان رحم دریافت مىکنند دو برابر بیشتر از سایر زنان در مقابل سرطان ایمن مىشوند. واکسن ضد سرطان رحم، موسوم به «GLAXO» بیشترین و طولانىترین ایمنى را در سنین نوجوانى ایجاد مىکند؛ یعنى زمانى که فرد هنوز با ویروسهاى انتقالیابنده از راه تماس جنسى مواجه نشده است.
سرپرست مرکز تحقیقاتى مواد ضد میکروبى واشنگتن معتقد است طبق بررسىهاى موجود، غلظت پادتنهاى ضد ویروس موجود در خون، در دختران نوجوان در بالاترین میزان خون وجود دارد. به همین علت اگر ایمنسازى علیه سرطان در این سنین صورت بگیرد، احتمال بروز سرطان رحم در سالهاى آتى زندگى این افراد به کمتر از نصف کاهش مىیابد.
واکسن ضد سرطان رحم، حاوى دو گونه شایع ویروس ضعیف شده عامل سرطان رحم موسوم به «پاپیلوماویروس» است. در ضمن این سرطان دومین سرطان کشنده در میان زنان محسوب مىشود.
فشار آوردن زنان باردار به خود در هنگام زایمان خطرآفرین است
محققان آمریکایى مىگویند ترغیب زن به فشار آوردن بر زهدان هنگام وضع حمل باعث تفاوت چندانى در سرعت زایمان نمىشود و مىتواند مشکلاتى بیافریند.
فشار آوردن زنان به زهدان خود در هنگام وضع حمل تنها کمى زمان وضع حمل را کاهش مىدهد ولى در عوض باعث بروز ناراحتىهاى مثانه مىشود. گنجایش مثانه زنانى که هنگام وضع حمل از آنها خواسته شده به زهدانشان فشار بیاورند کمتر از زنان گروه دیگر است و اضطرار بیشترى براى تخلیه ادرار احساس مىکنند.
محققان مىگویند باید به زنان اجازه داد هر کارى که برایشان طبیعى است انجام دهند. ابتدا باید سرِ بچه، خود به خود پایین بیاید و بعد زن را تشویق کرد به خودش فشار بیاورد. فشار بیش از حد و زودهنگام باعث مىشود مادر خسته شود و احتمال کمک براى زایمان وى افزایش یابد. همچنین فشار آوردن زنان باردار به خود باعث خستگى بچه مىشود و خطر بروز مشکلاتى را در جریان تولد بالا مىبرد.
سرطان سینه موجب خستگى مىشود
تحقیقات جدید نشان مىدهد یکسوم زنانى که بر اثر ابتلا به بیمارى سرطان سینه تحت درمان قرار گرفتهاند طى ده سال نخست ابتلا به این بیمارى از عارضه خستگى مفرط رنج مىبرند.
تحقیقات اخیر نشان مىدهد عارضه خستگى مفرط یکى از شایعترین و رنجآورترین عوارض جانبى بیمارى سرطان سینه است که بر روى کیفیت زندگى زنان اثرات منفى خواهد داشت.
نتیجه تحقیقات حاکى است از هر 763 زنى که بیمارى سرطان سینهاش تحت کنترل قرار گرفته 34 نفر بىشک طى 5 تا 10 سال پس از تشخیص بیمارى دچار عارضه خستگى مفرط مىشوند.
زندگى سالم بر طول عمر مىافزاید
کارشناسان مىگویند که روى آوردن به سه عادت ساده در زندگى مىتواند خطر مرگ در سنین پیرى را بیش از 50 درصد کاهش دهد.
این عوامل شامل غذاى سالم و رژیم غذایى مدیترانهاى (مقدار زیادى میوه، سبزیجات و ماهى و مقدار کمى گوشت قرمز و محصولات لبنى) است. فعالیت جسمانى (حدوداً روزى 30 دقیقه) و نکشیدن سیگار، دو عادت براى داشتن عمر طولانى است.
تحرک جسمانى، مؤثرترین عامل در حفاظت از جان است و خطر مرگ را 37 درصد کاهش مىدهد. همچنین نکشیدن سیگار 35 درصد و رژیم غذایى مدیترانهاى 23 درصد از خطر مرگ مىکاهند.
خواص اعجازانگیز جوانه گندم
محققان علوم تغذیه به تازگى دریافتهاند انرژى نهفته در جوانه گندم باعث مىشود تمام سلولهاى بدن زنده و شاداب گشته و به فعالیت خود ادامه دهند.
در درون جوانه گندم بزرگترین نیروها و انرژىهاى عالم هستى نهفته شده که باعث خونسازى، تغذیه و شاداب نگهداشتن کلیه سلولهاى بدن و در نهایت، جارى شدن انرژى در بدن مىگردد. اگر شخصى هر روز صبح از جوانه گندم همراه با شیر و عسل استفاده کند، انرژىاش را در طول روز از دست نمىدهد.
اشخاصى که داراى قدرت شفادهندگى هستند براى تقویت دید هالهها و تقویت انرژى حیاتى بدن خود بهتر است از جوانه گندم استفاده کنند.
جوانه گندم شامل ویتامینهاى 12B، 6B، 2B، 1 Bو Bکمپلکس، ویتامین E، منیزیم، آلبومین، چربىها، املاح معدنى و ... است.
اثر خنده در بهبود بیمارىهاى ایدز و سرطان
یافتههاى محققان آمریکایى نشان مىدهد که شادى و خنده در 95 درصد موارد باعث کاهش بیمارى و ناراحتىهاى افراد مىگردد.
بر اساس یافتههاى این محققان، اثر خنده در وضعیت گردش خون افراد، 12 تا 24 ساعت باقى مىماند.
این محققان معتقدند که اثر خنده بر بهبود وضعیت بیماران ایدز و سرطانى بالاى 14 سال نیازى به بررسى ندارد و کاملاً آشکار است. همچنین خنده بر بیماران قلبى نیز اثر بسیار مثبتى دارد.
دیابت و افسردگى ارتباط مستقیم دارند
تحقیقات کشور آلمان نشان داده است بیمارى افسردگى در میان مبتلایان به دیابت بیشتر شایع است.
کمبود انسولین در انسان در بسیارى موارد باعث ایجاد این حس مىشود که فرد دیگر قادر نیست به خود کمک کند. این حس در بسیارى موارد منجر به بروز افسردگى در بیمار مىشود. برخى علایم ناشى از دیابت چون خستگى نیز باعث مىشوند که بیماران نتوانند رفتار فکرى خود را به طور منسجم تحت کنترل داشته باشند.
بیماران دیابتى که به افسردگى مبتلا مىشوند قادر نیستند از داروهاى ضد افسردگى براى بهبود وضعیت خود استفاده کنند زیرا این داروها با بیمارى دیابت سازگارى ندارد.
ویتامین D سرطان را کاهش مىدهد
پژوهشگران آمریکایى با انجام مطالعاتى نتیجه گرفتند استفاده از غذاهاى داراى مقادیر زیاد ویتامین D همراه با مکملهاى غذایى حاوى این ویتامین مىتواند خطر ابتلاى به سرطان پستان، سرطان تخمدان و سرطان روده بزرگ (کلون) را تا پنجاه درصد کاهش دهد.
پوست انسان در برابر نور آفتاب نوع طبیعى ویتامین D (موسوم به ویتامین 3D) را تولید مىکند اما این ویتامین به طور وفور در برخى انواع خوراکىها، مانند ماهىهاى چرب، کره نباتى (مارگارین) و گوشت وجود دارد.
این تحقیقات نشان مىدهد که درصد درمان سرطان پستان، روده بزرگ، پروستات و تخمدان در میان سیاهپوستان کمتر از سفیدپوستان است و علت این تفاوت مىتواند کارآیى کمتر پوست تیرهرنگ در ساختن طبیعى این ویتامین باشد.
پژوهشگران مىگویند مصرف روزانه 25 میلىگرم ویتامین Dمىتواند خطر ابتلاى به سرطان روده را 50 درصد و خطر ابتلا به سرطان پستان و تخمدان را 30 درصد کاهش دهد. مصرف بیش از این حد ویتامین Dموجب جذب بیش از اندازه کلسیم مىشود که احتمال آسیب رساندن به کلیه و کبد را به همراه دارد.
میگو ضد سرطان است
میگو مهمترین منبع «سلنیوم» است که مصرف 120 گرم آن 81/7 درصد از نیاز روزانه بدن به این عنصر را تأمین مىکند.
تحقیقات نشان مىدهد رابطه معکوسى میان سلنیوم و شیوع سرطان وجود دارد. «سلنیوم»، DNE را ترمیم مىکند و مانع از آسیب دیدن سلولها مىشود و از تکثیر سلولهاى سرطانى جلوگیرى مىکند.
مصرف مداوم ماهى و میگو در برابر سه نوع سرطان خون، مغز استخوان و دستگاه لنفاوى ایمنى ایجاد مىکند.
نوزادان باهوش زودتر راه مىافتند
پژوهشگران معتقدند سن شروع به راه رفتن کودکان رابطه مستقیمى با ضریب هوشى آنان دارد.
طبق گفته آنان کودکانى که زودتر شروع به راه رفتن مىکنند با اشیا زودتر رابطه برقرار مىکنند و این به نوبه خود باعث تقویت قواى حافظه آنان شده و در آینده نیز درصد کمترى از آنان دچار فراموشى مىشوند. گفتنى است طبق آمار به دست آمده از هر پنج نوزاد، سه نفر از ماه دوازدهم تولد شروع به راه رفتن مىکنند.
کمبود و مصرف بیش از حد ویتامین «آ» براى بدن مضر است
ویتامین «آ» در کبد ذخیره مىشود و کمبود و مصرف بیش از حد آن ضرر دارد و موجب مسمومیت مىشود.
بدن انسان توانایى ساخت ویتامینها را ندارد، به همین علت ویتامینها نقش مؤثرى در عملکرد درونى بدن به عهده دارند و باید به میزان کافى هر روز در غذاى روزانه مصرف شوند تا فعالیتهاى حیاتى بدن میسر شود.
ویتامین «آ» در ساختمان پوست، موها، چشم، دندان و لثه حضور دارد و باعث عملکرد صحیح و حفظ سلامت این اعضا مىشود.
این ویتامین در سنین رشد در استخوانسازى شرکت مىکند. به همین علت کودکان در حال رشد و خانمهاى باردار و شیرده نیاز بیشترى به این ویتامین دارند.
ویتامین «آ» موجود در منابع حیوانى مانند شیر و زرده تخممرغ سریعتر جذب مىشود، اما ویتامین منابع گیاهى مثل اسفناج، هویج، کلم و گوجهفرنگى با اندکى تغییر در کبد تبدیل به ویتامین «آ» مىشوند.
این ویتامین به رشد، ترمیم و بازسازى پوست کمک مىکند و اشعه زیانبخش نور خورشید را جذب کرده و مانع آسیب دیدن سلولهاى پوست مىشود. همچنین مقاومت این سلولها در برابر آلایندههاى محیطى مانند دود و منواکسید کربن را افزایش مىدهد.
کمبود ویتامین «آ» باعث ایجاد چین و چروک در سطح پوست، ضعف بینایى در تاریکى، خشکى چشم، خشکى پوست و ریزش مو مىشود. مصرف برخى داروها چون آنتىبیوتیکها جذب بسیارى از ویتامینها چون ویتامین «آ» را کاهش مىدهد.
مسمومیت ویتامین «آ» با سردرد، تهوع و سرگیجه همراه است که علت آن به هم ریختن تعادل اعصاب مرکزى و مغز و نخاع است.
ویتامین «آ» و «سى»، با همدیگر سیستم ایمنى بدن را تقویت مىکنند و مصرف روزانه آنها مىتواند بیمارىهایى مانند سرطان را کاهش دهد.
ورزش خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش مىدهد
طى تحقیقاتى در آمریکا مشخص شده که ورزش منظم خطر تحلیل قواى مغزى و بیمارى آلزایمر را تا 40 درصد کاهش مىدهد.
بر اساس این تحقیقات حتى نرمش منظم روزانه و سه بار پیادهروى در هفته، به مدت هر بار 15 دقیقه کافى است تا خطر ابتلا به آلزایمر کاهش یابد.
ورزش ممکن است عملکرد مغز را از طریق افزایش جریان خون به بخشهایى از مغز که مسئول حافظه است، بهبود بخشد. امکان دارد ضعف جریان خون باعث آسیب دیدن این بخشهاى مغز شود.
پژوهشگران مىگویند ورزش عملکرد مغز را بهبود مىبخشد و هر چه براى قلب خوب باشد براى مغز هم خوب است.
گوشت قرمز خطر سرطان روده را افزایش مىدهد
در حالى که گوشت قرمز خطر سرطان روده را افزایش مىدهد، گوشت سفید چنین تأثیرى ندارد و گوشت ماهى حتى خطر بروز سرطان روده را کاهش مىدهد.
یک تحقیق در آلمان مشخص کرد مصرف 100 گرم گوشت قرمز گوساله و یا گوسفند در روز، 50 درصد خطر بروز سرطان روده را افزایش مىدهد.
این در حالى است که مصرف روزانه 100 گرم گوشت ماهى خطر بروز سرطان روده را 50 درصد کاهش مىدهد.
علاوه بر این، ماهى به خاطر اسیدهاى چرب آن، از مغز محافظت مىکند و مصرف آن باعث جوان شدن مغز و عملکرد ذهنى بهتر براى افراد میانسال مىشود.