تعداد نشریات | 54 |
تعداد شمارهها | 2,388 |
تعداد مقالات | 34,317 |
تعداد مشاهده مقاله | 13,016,085 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,718,031 |
چگونه تغذیه ی سالمی داشته باشیم؟ | ||
پیام زن | ||
مقاله 1، دوره 1389، شماره 221، مرداد 1389 | ||
نویسنده | ||
افشار پرند | ||
تاریخ دریافت: 16 خرداد 1396، تاریخ بازنگری: 07 دی 1403، تاریخ پذیرش: 16 خرداد 1396 | ||
اصل مقاله | ||
خوب غذا خوردن کار چندان سختی نیست. لزومی ندارد کالری موادغذایی را اندازهگیری کنید یا اطلاعات زیادی در بارهی تغذیه داشته باشید. نیازی نیست بدانید در کشورهای صنعتی غربی و حتی در کشور ما از مواد قندی تصفیه شده و چربیهای حیوانی زیاد استفاده میکنند و در عوض کمترین مقدار فیبر و ویتامینها را در برنامهی غذایی خود دارند. عمدهترین دلیل این مصرف زیاد وابستگی شدید ما به غذاهای از پیش بستهبندی شده است. غذاهای راحت و آماده که شامل مقادیر زیادی قند و چربیهای مخفی بوده، اغلب عاری از فیبر و ویتامین هستند. اگر شما غذای خود را بر اساس قوانین زیر تهیه کنید رژیم غذایی شما خود به خود برقرار میشود. میوه و سبزیهای تازه حتماً در وعدههای غذایی خود از سبزیجات سبز استفاده کنید. این دسته از سبزیها ویتامینهای گروه B بهخصوص «فولات» را تأمین میکنند. سبزیهای زرد یا نارنجی منبع غنی ویتامین A هستند و میوههای ترش، فلفلهای شیرین و سیبزمینی، دارای ویتامین C هستند که بدن را در مقابل عفونتها محافظت مینمایند. سعی کنید سبزیها را در درجهی اول به شکل تازه، و در درجهی دوم به حالت منجمد شده و اگر ناچار بودید به صورت کنسرو مصرف کنید. ویتامینها در فرآیند پختن از بین میروند مخصوصاً اگر آب آنها را دور بریزید. سالمترین و خوشمزهترین روش برای پختن سبزیها بخارپز کردن آنهاست. کربوهیدراتهای مرکب این کربوهیدراتها باید پایه و اساس تمام وعدههای غذایی شما باشند. آنها ضمن تأمین ویتامینها و مواد معدنی مختلف، انرژی و فیبر مورد نیاز را فراهم میکنند که برای سلامت شما حیاتی است. کربوهیدراتهای مرکب در نان (مخصوصاً نانهای سبوسدار) ماکارونی، حلیم، برنج و سیبزمینی وجود دارند. مواد غذایی نظیر سریالهای1 شیرین صبحانه، کیکها و بیسکویتها و مواد غذایی دیگر که حاوی قند و چربی هستند فقط انرژی فراهم میآورند. به هر حال این نوع خوراکیها هیچ خاصیت دیگری ندارند و بهتر است برای تأمین انرژی فوری در بدن مصرف شوند چون در صورت مصرف نشدن، انرژی به شکل چربی در بدن ذخیره شده، باعث خمودگی و احساس کسالت در شخص میشود و او را آماده برای خوردن یک وعدهی غذایی دیگر مینماید. پروتئینها: این گروه از مواد غذایی برای رشد و ترمیم بافتهای بدن لازم هستند. غذاهای سرشار از پروتئین، ویتامینهای گروه B و بعضی مواد معدنی را نیز شامل میشوند. خوردن غذاهای پروتئینی هضم غذاهای دیگر را کند کرده، مانع گرسنه شدن فوری شخص میشوند. بنابراین استفاده از آنها در هر وعدهی غذایی ضروری است. ماهی، گوشت قرمز، مرغ و سایر طیور، فراوردههای لبنی، حبوبات، تخممرغ و مغزها سرشار از پروتئین هستند. در بیشتر کشورهای غربی پروتئین حیوانی (شامل فرآوردههای لبنی) بیش از اندازه مصرف میشود. بهترین طریق مصرف، ترکیبی از غلات و حبوبات است. مثلاً حبوبات با نان سبوسدار یا با برنج. این پروتئینها دارای مقدار زیادی فیبر بوده و چربی مضرّ حیوانی را نیز ندارند که باعث بیماریهای قلبی شوند. چند توصیه در مورد آنچه میخواهید بخورید
اگر شما قند و چربی حیوانی را از رژیم خود حذف کنید و حتی مصرف روغنهای نباتی را به حداقل برسانید، احتمال زیاد شدن وزن وجود ندارد و یقیناً احساس میکنید که پرانرژیتر و متناسبتر هستید. اگر نمیتوانید لذت خوردن را از خود دریغ نمایید به تذکرهای زیر توجه کنید: - هرگز شکلات یا هر هلههولهی دیگری را به جای وعدهی اصلی غذا نخورید. - همیشه بدنتان را به غذاهای سالم و خوب که شایسته آن است عادت دهید. قبل از اینکه با غذاهای ناسالم بدی که دلتان برای آنها لک میزند به آن آسیب برسانید.
- پنجاه درصد بدن هر کس را آب تشکیل داده است. برای اینکه کلیههای شما خوب کار کنند نیاز به نوشیدن مقدار فراوانی آب هست. - تا آنجا که تشنگی شما فرمان میدهد آب بنوشید، اما از نوشیدنیهای شیرین و قندی تا میتوانید پرهیز کنید. منبع: Helthy living
پینوشت:
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 128 |