تعداد نشریات | 54 |
تعداد شمارهها | 2,388 |
تعداد مقالات | 34,317 |
تعداد مشاهده مقاله | 13,015,858 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,717,987 |
تازه های پژوهش | ||
پیام زن | ||
مقاله 1، دوره 1389، شماره 221، مرداد 1389 | ||
نویسنده | ||
مریم بصیری | ||
تاریخ دریافت: 16 خرداد 1396، تاریخ بازنگری: 07 دی 1403، تاریخ پذیرش: 16 خرداد 1396 | ||
اصل مقاله | ||
زنان در سی سال اول عمرشان باید ذخیرهی کلسیم داشته باشند یک متخصص تغذیه در کشور اعلام کرد: «مصرف شیر برای زنان بسیار حیاتی است و آنان باید در سی سال اولیهی زندگیشان ذخیرهی کافی کلسیم برای بدنشان را تهیه کرده باشند. با توجه به دوران بارداری، شیردهی و میانسالی، اگر ذخیرهی کلسیمی یک زن در سه دههی اول زندگی کافی نباشد، فرد دچار مشکلات ناشی از پوکی استخوان و عوارض آن خواهد شد. با توجه به آنکه مصرف شیر در کشور پایین است و بهترین راه ذخیرهی کلسیم مصرف شیر است، به زنان توصیه میشود این مادهی غذایی را فراموش نکنند.»
مادران شیرده نباید عصبانی شوند مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: «استرس، افسردگی، عصبانیت و کاهش اعتماد به نفس باعث کاهش تولید شیر در مادران میشود. تغذیهی نوزاد با شیر مادر برای رشد جسمی و تکامل مغزی طفل بسیار ضروری است زیرا حاوی موادیست که ایمنی را بالا میبرد و ارتباط عاطفی بین مادر و کودک را محکمتر میکند. طفل وقتی در آغوش مادر است احساس امنیت میکند و این آرامش در رشد شخصیت و عواطف او تأثیر بهسزایی دارد. استرس موجب کاهش تولید شیر در زنان میشود و باعث ایجاد تداخل بین رفتار و توجهات مادر و نیازهای کودک میشود و احساس آرامش کامل در کودک خدشهدار میگردد.
پیادهروی خطر سکته در زنان را میکاهد دو ساعت پیادهروی سریع در هفته، خطر بروز سکته در زنان را تا سی و هفت درصد کاهش میدهد. زنانی که حداقل دو ساعت در هفته پیادهروی سریع دارند، خطر بروز سکته که ناشی از انسداد شرایین و یا خونریزی شریانی است را به طرز چشمگیری کاهش میدهند. علاوه بر کاهش سی و هفت درصدی سکته، شصت و هشت درصد نیز کاهش سکتهی ناشی از خونریزی شریانی در این زنان دیده میشود. پژوهشگران معتقدند هر فردی باید در طول هفته دو ساعت و نیم از وقت خود را به پیادهروی سریع اختصاص دهد.
مصرف اسیدفولیک را جدی بگیرید رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت کشور به نقش مهم ویتامین اسیدفولیک در جلوگیری از بروز نقص مادرزادی لولهی عصبی اشاره کرد. دکتر «اشرف سماوات» عنوان کرد: «در نقص لولهی عصبی، کاسهی سر و یا لولهی اعصاب، از سر تا کمر دچار نقص شده و اعصاب از این مناطق بیرون میزند و نوزاد دچار صدمات بسیار زیادی میشود. کودکانی که دچار این مشکل هستند یا در دوران نوزادی جان خود را از دست میدهند و یا دچار فلج میشوند. زنان باردار علاوه بر اسیدفولیک تزریقی باید از نان غنی شده و سبزیجات با برگهای سبز و تازه استفاده کنند تا جنین آنها دچار این نقصهای مادرزادی نشود.»
زنان دو برابر مردان ام اس میگیرند نایب رئیس انجمن حمایت از بیماران ام اس، شایعترین زمان آغاز بیماری ام اس را بین سنین 20 تا 35 سال عنوان کرد و گفت درصد مبتلایان به این بیماری در میان بانوان دو برابر مردان است. بیماری ام اس به دلیل تخریب و التهاب میلین در سیستم اعصاب مرکزی ایجاد میشود و افراد را درگیر خود میکند. هنوز علت دقیق این بیماری مشخص نشده است، اما افزایش هورمون زنانهی استروژن، استعداد ژنتیک، نارسایی ایمنی، عفونتهای ویروسی و فشارهای روانی میتوانند عامل ابتلا به ام اس باشند. علائم این بیماری بسته به اینکه کدام قسمت از سیستم عصبی را مبتلا کرده باشند، متفاوت است و به صورت نشانگان چشمی، نخاعی، حسی، مخچهای، اختلالات بلع، وزوز گوش و اختلالات روانی بروز میکند.
نوشیدنیهای شیرین فشار خون را افزایش میدهد. محققان فرانسوی اعلام کردند کاهش مصرف نوشیدنیهای شیرین شده و قند، راهکار مهمی برای کم کردن فشار خون و کاهش بیماریهای مرتبط با فشار خون است. با کاهش مصرف نوشیدنی شیرین شده در روز، میتوان فشار سیستولیک خون را کاهش داد؛ این کاهش فشار، موجب کاهش مرگ و میر ناشی از سکتهی مغزی خواهد شد. نوشیدنیهای شیرین شده عبارتند از: نوشیدنیهایی که با شکر و یا شربت ذرتِ غنی از فروکتوز، تهیه شده باشند، مانند آب میوهها و لیمونادها.
فلفل، خطر سرطانزایی کباب را میکاهد محققان پیش از این ثابت کرده بودند که مصرف کباب یکی از عوامل خطر ابتلا به سرطان سینه، پروستات و لوزالمعده است که به سبب قرار گرفتن گوشت در دمای بسیار زیاد ایجاد میشود. در حال حاضر بررسیهای جدید نشان از آن دارد که افزودن فلفل به گوشت پیش از کباب شدن، از تشکیل مواد سرطانزا جلوگیری میکند. حرارت بالا موجب میشود اسیدهای آمینه که واحدهای تشکیل دهندهی پروتیئن هستند به کراتین که مادهای در بافت عضلانی است، واکنش نشان داده و موجب ایجاد مواد سرطانزا شود. استفاده از گوشتهای قرمز که چربی کمتری دارد و همچنین جدا کردن پوست مرغ در هنگام کباب کردن ریسک تولید مواد سرطانزا را کاهش میدهد.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 59 |