
تعداد نشریات | 54 |
تعداد شمارهها | 2,408 |
تعداد مقالات | 34,617 |
تعداد مشاهده مقاله | 13,341,429 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,871,559 |
عطاری خانواده | ||
پیام زن | ||
مقاله 1، دوره 1389، شماره 221، مرداد 1389 | ||
نویسنده | ||
سرور اسفندیاری | ||
تاریخ دریافت: 16 خرداد 1396، تاریخ بازنگری: 04 اسفند 1403، تاریخ پذیرش: 16 خرداد 1396 | ||
اصل مقاله | ||
سماق نام علمی سماق Rhus coriaria است. "سماق" در قدیم "سماک" نیز تلفظ میشده است. در حقیقت فارسی آن سماک و عربی آن سماق است. این گیاه اغلب در مناطق مدیترانه، جنوب ایتالیا و آسیای شرقی به ویژه در ایران دیده میشود. انواع متنوعی دارد که برخی از آنها جنبهی تزیینی داشته، اگر حواسمان نباشد، میتواند موجب مسمومیت و خارش گردد. سماق یکى از منابع قوى ویتامین «ث» است و سموم را از بدن میراند. سماق، علاوه بر مصارف غذایى، به عنوان چاشنى و ادویه، مصرف دارویى نیز دارد. در یونان باستان از چوب سماق برای رنگآمیزی پارچههای پشمی استفاده میشده است و در کشور ایتالیا از این گیاه برای رنگ دادن به چرم استفاده میکردند. سماق در آشپزخانه
سماق ادویهای است که در تهیهی بسیاری از غذاهای خاور میانه مصرف گستردهای دارد. سماق میوهی بوتهای وحشی و خودرو است که به دلیل مزهی ترش و ملایمی که دارد، ادویهای محبوب به شمار میرود. سماق در فرهنگ آشپزی ایران، ترکیه و گرجستان بر روی کباب، در لبنان و سوریه بر روی ماهی و در عراق و سوریه بر روی سبزیجات پاشیده و مصرف میشود. در میان غذاهای عربی نیز سماق روی غذاهایی مانند فتوش و زعتر پاشیده میشود. سماق از نظر طب قدیم، سرد و خشک است. در برخی از کشورها از سماق نوشیدنی تهیه میکنند که برای تسکین درد معده و اختلالات گوارشی مؤثر است.
خواص دارویی سماق - خاصیت ضد میکروبی دارد. - در درمان بیماریهای روماتیسمی و نقرس مؤثر است. - از خونریزی معده جلوگیری میکند. - سماق در درمان بواسیر، ورمها، زخمهاى رطوبتى چشم، فساد لثهها، زخمهاى آبدار، لک و پیس، سفیدک، کک مک و ورم چشم مفید است.
سماق مکمل کباب
هشدارها
Noorportal net pishgo.irمنبع :
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 88 |