تعداد نشریات | 54 |
تعداد شمارهها | 2,388 |
تعداد مقالات | 34,317 |
تعداد مشاهده مقاله | 13,016,125 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,718,044 |
طرز تهیهی مربای خانگی | ||
پیام زن | ||
مقاله 1، دوره 1389، شماره 223، مهر 1389 | ||
نویسنده | ||
سیده لیلا موسوی | ||
تاریخ دریافت: 16 خرداد 1396، تاریخ بازنگری: 07 دی 1403، تاریخ پذیرش: 16 خرداد 1396 | ||
اصل مقاله | ||
مربای خانگی، لذیذ و لذتبخش است. خانمی که چند شیشه مربای خوب در منزل داشته باشد، خیالش راحت است که عصر و شب، هرگاه مهمان سرزدهای برایش رسید، لااقل نان و کره و مربا برای پذیرایی دارد، چون مربا انرژی بخش است و در عین حال چند ظرف مربای خوشرنگ زرد و قرمز، سفره را رنگین میکند و اشتها را برمیانگیزد. بعضی غذاها خانگیشان لطف بیشتری دارد. مثل: مربا، ترشی، شربت و ... . البته به غیر از نحوهی پخت مربا، نگهداری از آن نیز مهم است. مثلاً برای تهیهی مربا از میوههای اسیدی (ترش) مثل آلبالو، زرشک و ... مقدار شکر بیشتری نیاز است. توجه داشته باشید که: 1. مربا باید در ظرفهای شیشهای پخته شود. 2. در طول مدت طبخ مرتب باید کف مربا را گرفت. (البته خوردن این کف رنگین با نان و کره بسیار لذتبخش است). 3. قاشقی که برای هم زدن مربا به کار میبرید حتماً باید چوبی باشد. 4. برای اینکه شیشهی مربا نترکد، قبل از ریختن مربا داخل آن، باید شیشه را گرم کنید، (بهترین راه برای گرم کردن شیشه این است که کمی آب گرم داخل آن بریزید و تکان دهید و خالی کنید). 5. بعد از ریختن مربا در شیشه، در آن را ببندید و تا یک روز در جای خنکی بگذارید و بعد از 24 ساعت که کاملاً سرد شد در آن را محکم ببندید به طوری که هوا به هیچ وجه در آن نفوذ نکند. توجه: اگر مربای شما با همهی این مراقبتها شکرک زد، آب و شکر را بجوشانید. وقتی آب و شکر جوش آمد ریواس، زنجبیل و آب لیموترش را اضافه کنید. مربا را آن قدر بجوشانید که وقتی آب آن را روی بشقاب سرد ریختید به صورت ژله دربیاید.
مربای توتفرنگی: مواد لازم: 5 کیلو توتفرنگی شسته و ته گرفته. 5 کیلو شکر . طرز تهیه: برای تهیهی این مربا دو مرحله طبخ لازم است. بعد از شستن توتفرنگیها آنها را داخل یک ظرف آلومینیومی میریزیم، به این ترتیب: یک لایه توتفرنگی، یک لایه شکر. این عمل را تکرار کنید تا مواد تمام شود. توجه داشته باشید که لایهی آخر، حتماً باید شکر باشد. ظرف محتوی توتفرنگی و شکر را به مدت 24 ساعت در گوشهای بگذارید. روز بعد ظرف را روی اجاق قرار دهید و منتظر شوید شکر آب شود و با توتفرنگیها بجوشد. وقتی مربا 10 دقیقه جوشید، ظرف را از روی آتش بردارید و بگذارید 12 ساعت گوشهای بماند. بعد از این مدت مرحلهی دوم طبخ فرا میرسد: به این ترتیب که ظرف را دوباره روی حرارت قرار میدهید و به مدت 5 دقیقه میجوشانید. به این ترتیب مزهی توتفرنگی کاملاً حفظ میشود. توجه داشته باشید که مربای توتفرنگی نباید له شود و فقط یکبار در طی پخت آن را هم بزنید.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 62 |