تعداد نشریات | 54 |
تعداد شمارهها | 2,388 |
تعداد مقالات | 34,317 |
تعداد مشاهده مقاله | 13,016,083 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,718,028 |
خطر فشارخون جدی است | ||
پیام زن | ||
مقاله 1، دوره 1393، شماره 276، اسفند 1393 | ||
تاریخ دریافت: 16 خرداد 1396، تاریخ بازنگری: 07 دی 1403، تاریخ پذیرش: 16 خرداد 1396 | ||
اصل مقاله | ||
شراره انصار کارشناس ارشد مهندسی صنایع غذایی فشارخون، با میزان خونی که قلب میفرستد و مقدار مقاومت شریانها در برابر جریان خون تعریف میشود. قلب، هرچه میزان خون بیشتری بفرستد و هر چه شریانها باریکتر و تنگتر باشند، فشارخون بالاتر خواهد بود. با افزایش سن، بهدلیل ضخیمشدن جدار عروق و از دسترفتن قابلیت ارتجاعی آنها، مختصری فشارخون افزایش مییابد. افزایش فشارخون به شکل حاد و ناگهانی، موجب بروز علائم بیشتری میشود؛ در حالیکه، افزایش فشارخون به شکل مزمن و به مرور زمان، باعث ایجاد تحمل در فرد مبتلا میشود. فردی که همواره فشارخون 80/120 میلیلیتر جیوه داشته، ممکن است در فشارخون معادل 90/150 میلیلیتر جیوه، دچار علائم فشارخون شود؛ ولی فردی که همواره فشارخون برابر 90/140 میلیلیتر جیوه داشته است با فشارخون 95/155 میلیلیترجیوه هم هیچ علامتی را نشان ندهد؛ به همین دلیل، برای تغییر علائم بیماری، اطلاع از وضعیت قبلی فشارخون بیمار، کمککننده خواهد بود. سردرد، سرگیجه، تپش قلب و خستگی زودرس علائم این بیماری هستند. سردرد این بیماران بیشتر در ناحیهی پس سر و اغلب پس از بیدارشدن اتفاق میافتد. خطر فشارخون بالا، با افزایش سن ارتباط مستقیم دارد. از دیگر علل مهم مطرح در افزایش فشارخون، ژنتیک افراد و عواملی نظیر مصرف نمک، چاقی، مصرف الکل و عدم تحرک هستند. سطح بالای استرس نیز میتواند به شکل ناگهانی و موقتی فشارخون را افزایش دهد. کاهش نمک در رژیم غذایی، ترک سیگار، انجام ورزش منظم از درمانهای غیردارویی فشارخون بالاست. منابع غذایی پرپتاسیم و کمسدیم باید در برنامهی غذایی گنجانده شود. موز، زردآلو، انجیر، گریپفروت، هلو، انگور و آلو میوههایی سرشار از پتاسیم و سیبزمینی، سیر، قارچ، کدو سبز، کلم و کلم بروکلی سبزیهایی سرشار از پتاسیم هستند. میوهها و سبزیها دارای مقدار کمی سدیم هستند و باید بهوفور مصرف شوند. گوشت و مرغ طبخشده و بدوننمک، برای افراد دچار فشارخون توصیه میشود. برای معطرکردن میتوان از انواع سبزیهای معطر و ادویهها استفاده کرد. برای کاهش فشارخون، پیادهروی سریع سی تا 45 دقیقه در روز، و سه تا پنجبار در هفته توصیه میشود. همچنین مصرف ماهیهای حاوی اسید چرب مفید از قبیل حلوا و قزلآلا نیز چندینبار در هفته توصیه میگردد. در مقابل، توصیه میشود که از خوردن سوسیس، کالباس، انواع کنسروها، برگرها و دیگر فرآوردههای گوشتی به علت داشتن مقادیر بالای سدیم، پرهیز شود. سبزیهای کنسروشده در آبنمک، زیتون شور، چیپس و دیگر تنقلهای شور نیز نباید مصرف شوند. سس، سوپ آماده، قرص گوشت، کنسرو لوبیا، تن ماهی و دیگر غذاهای آماده نیز میتوانند سبب تشدید بیماری شوند. توصیه به افراد دارای فشارخون بالا * وزنتان را پایین بیاورید. * منابع غذایی اسیدهای چرب غیراشباع چندباندی (روغن زیتون، کنجد و آفتابگردان) بیشتر مصرف کنید. * میزان مصرف نمک را به حداقل برسانید. * مصرف غذاهای فرآوریشده مانند: کنسروها، سوپهای آماده و میانوعدههای شور را به حداقل برسانید. * منابع غذایی پرپتاسیم و کمسدیم نظیر سیبزمینی، سبزی، آب پرتقال، زردآلو، موز، آلو، انگور را در برنامهی غذاییتان بگنجانید. * شیر و ماست کمچرب مصرف کنید و به اندازه، کنجد و بادام بخورید. * سبزیهایی مانند هویج، لوبیاسبز، اسفناج، کلم، کلم بروکلی، سیر، کرفس یادتان نرود. * هفتهای یک تا دوبار ماهی بخارپز و کبابی میل کنید. منابع: seemorgh.com tebyane.net | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 133 |