تعداد نشریات | 54 |
تعداد شمارهها | 2,388 |
تعداد مقالات | 34,317 |
تعداد مشاهده مقاله | 13,015,928 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,717,989 |
گفته ها و نوشته ها | ||
پاسدار اسلام | ||
مقاله 1، دوره 1368، شماره 89، اردیبهشت 1368 | ||
تاریخ دریافت: 16 خرداد 1396، تاریخ بازنگری: 07 دی 1403، تاریخ پذیرش: 16 خرداد 1396 | ||
اصل مقاله | ||
گفته ها و نوشته ها حماقت فرعون گویند: ابلیس وقتی نزدیک فرعون آمد و وی خوشه ای انگور در دست داشت و تناول می کرد. ابلیس گفت: هیچ کس تواند که این خوشه انگور تازه را خوشه مروارید خوشاب ساختن؟ فرعون گفت: نه. ابلیس به لطایف سحر، آن خوشه انگور را خوشه مروارید خوشاب ساخت. فرعون تعجب کرد و گفت: عجب استاد مردی هستی! ابلیس سیلی بر گردن او زد و گفت: مرا با این استادی به بندگی قبول نکردند، تو با این حماقت، دعوی خدائی چگونه می کنی؟!
جمعیت دنیا و عایدات آنان با بررسی جمعیت قاره ها و کشورهای بزرگ به این نتیجه می رسیم: آفریقا 3/8 درصد تمام جمعیت دنیا را دارد. آمریکای شمالی 9% ـ آمریکای جنوبی 3/4% ـ آسیا 53%ـ اروپا 6/16% ـ شوروی 1/8% ـاقیانوسیه 5/0%. اکنون ببینیم عایدات هر قسمت از قسمت های دنیا به چه مقدار است؟ اگر تمام عایدات دنیا را صد بگیریم، هر قسمتی از قرار ذیل است: آفریقا 6/2% ـ آمریکای شمالی 6/43%ـ آمریکای جنوبی 5/3% ـ آسیا5/10% ـ اروپا 3/27% ـ شوروی 11%. و در این صورت اگر بخواهیم عایدات هر یک نفر از مردم آمریکا را به میزان متوسط حساب کنیم، تقریبا 20 برابر عایدات مردم آمریکای جنوبی و 40 برابر عایدات مردم آسیا و دو برابر عایدات مردم اروپا و چهار برابر مردم شوروی و دو برابر مردم اقیانوسیه است. بی خود نیست که این بیچاره ها، چشم به عایدات مردم دنیا دوخته اند و هنوز «هل من مزید» می گویند!!
حکم داروغه دهقانی، ظرف عسلی را به شهر می آورد که بفروشد. دروازه بان برای گرفتن عوارض، جلو را گرفته هر ظرف را باز کرده که ببیند چیست؟ و چون بی اندازه او را معطل کرد و سر ظرف باز بود، مگس های زیادی از اطراف آمده بر روی عسل نشسته و در آنجا گیر افتادند و لذا عسل ها آلوده شده و از صورت فروش افتاد. دهقان بیچاره نزد داروغه رفت و از دروازه بان شکایت کرد. داروغه گفت: دروازه بان مقصر نیست. مگس ها تقصیر دارند! من حکمی می نویسم و امضا می کنم که تو هر جا مگسی دیدی، آزادی او را به قتل برسانی! دهقان گفت: بنویسید، قبول دارم! داروغه نوشت و آن را امضا کرد و حکم امضا شده را به دست دهقان داد. از قضا مگسی روی صورت داروغه نشست، آن مرد کشیده محکمی به صورت داروغه زد و مگس را کشت. داروغه تا خواست اعتراض کند، فورا حکم خودش را جلو چشمش گرفت و از در خارج شد.
نشانه های خردمند رسول خدا (ص)فرمود: خدای عزوجل به چیزی که نیکوتر از عقل باشد، پرستش نشده است و مومن خردمند نگردد مگر آن که ده خصلت در او گرد آید: 1 و 2 ـ به خیر او امیدواری باشد، و از شر او ایمنی. 3 و 4ـ خوبی دیگران را بسیار شمارد و خوبی فراوان خود را اندک بیند. 5ـ در تمام عمر خویش از دانش جوئی و طلب علم خسته نگردد. 6ـ از مراجعه نیازمندان و محتاجان به نزد خود، سنگین دل نشود. 7 و 8ـ خواری را از سربلندی و تنگدستی را از ثروتمندی بیشتر دوست بدارد. 9ـ بهره اش از دنیا همان خوراک روزانه باشد. 10ـ و اما دهم، چه دهمی؟! کسی را نبیند مگر آن که با خود گوید: او از من بهتر و پرهیزکارتر است، که مردم، دو قسم بیشتر نیستند: مردمی که واقعا از او بهتر و پرهیزکارترند و گروهی که از او بدتر و پست ترند، پس چون کسی را بیند که از او بهتر و پرهیزکارتر است، برای او فروتنی و تواضع کند تا مگر به مقام او برسد و چون کسی را که بدتر و پست تر از اوست، ملاقات کند گوید: نیکی و خیر این شخص، پنهان و پوشیده است و بدی اش در عیان و ظاهر، شاید فرجام کارش خیر باشد، پس چون چنین کرد، بزرگواری اش والاتر شود و بر اهل زمان خود، سرور گردد.
مطالبی درباره نور 1ـ نور در خط مستقیم حرکت می کند ولی چون وزن دارد، تحت تاثیر جاذبه کرات، خم می شود. 2ـ نور در هر ثانیه سیصد هزار کیلومتر راه را طی می کند. 3ـ نور در مواردی شبیه امواج الکتریکی ـ مغناطیسی عمل می کند و در مواردی هم شبیه ذره ای به نام «فوتون». 4ـ نور پس از برخورد با اشیاء تا حدودی منعکس شده بر می گردد. 5ـ نور اگر از واسطه ای نظیر هوا به واسطه ای غلیظ تر یا رقیق تر وارد شود، می شکند و به یک طرف خم می شود. 6ـ درخشش هر جسمی به میزان مجذور فاصله اش از منبع نور کاهش می یابد. 7ـ نور می تواند از نورهای دیگر عبور کند بدون آن که تحت تاثیر یکدیگر قرار گیرند. 8ـ رنگ اشیاء بستگی به آن دارد که چه نوری را از خود منعکس کنند. 9ـ نور سفید خورشید ترکیبی از رنگ های قوس قزح می باشد. تمام رنگ های دنیا را می توان از ترکیب سه رنگ اصلی، سبز، آبی و قرمز به دست آورد. 10ـ نور، مادر انرژی ها است، بینش انسان، رشد گیاهان و زیبایی جهان به نور وابسته است.
تخم نیکوئی باید کاشت چو نیست امید عمرم از شام به چاشت باری همه تخم نیکوئی باید کاشت چون عالم را به کس نخواهند گذاشت باری دل دوستان نگه باید داشت «نظامی گنجوی»
بهلول و فقیه دروغین روزی بهلول را بر درس یکی از به ظاهر عالمان گذر افتاد. او در درس خود می گفت: من بر سه چیز ایراد دارم که خلاف عقل است: اول ـ آن که می گویند شیطان به آتش معذب خواهد شد و حال آن که ماده شیطان از آتش است! دوم آن که گویند: خداوند را نمی توان دید، این چگونه ممکن است که شیئی وجود داشته باشد و دیده نشود! سوم آنکه می گویند خالق همه چیز خدا است و همه چیز از جانب او است، با وجود این، بنده مختار است، و این خلاف عقل است. چون سخن به اینجا رسید، بهلول کلوخی از زمین برداشت و محکم به سوی او پرتاب کرد. کلوخ پیشانیش را شکست و خون جاری شد. شاگردان، بهلول را گرفته نزد خلیفه بردند. خلیفه با عتاب بدو گفتند: چرا سر آن عالم را شکستی و به او تعدی نمودی؟ بهلول گفت:من نشکسته ام! خلیفه امر نمود، عالم دروغین را حاضر کردند، او با پیشانی بسته وارد شد. بهلول رو به او نموده و گفت: از من چه تعدی به تو شده است؟ او گفت: کدام تعدی از این بیش که سر من شکستی و تمام شب به سبب دردسر، آرام و قرار برای من نبود. بهلول گفت: کو درد؟! عالم گفت: درد دیده نمی شود! بهلول گفت:پس درد وجود ندارد. دروغ می گوئی، چه تو می گفتی که ممکن نیست شیئی موجود باشد و دیده نشود. دیگر آن که کلوخ ممکن نیست به تو صدمه بزند چه تو از خاکی و کلوخ نیز از خاک! هم چنان که آتش، آتش را نسوزاند، خاک هم در خاک اثر ننماید. دیگر آن که من نبودم که زدم! عالم گفت: پس که بود؟ بهلول گفت: همان خدائی که همه کارها را از او می دانی و بنده را نیز مجبور مطلق. خلیفه جواب او را بپسندید و آن عالم دروغین شرمنده از آن مجلس برفت.
رسوای زمانه چو دنیا کشتزار آن جهانست بکار این تخم کاکنون وقت آن است زمین و آب داری دانه در پاش بکن دهقانی و این کار را باش نکو کن کشت خویش از وعده من اگر بد افتدت در عهده من اگر بیرون شوی ناکشته دانه تو خواهی بود رسوای زمانه «عطار نیشابوری»
زتن بیرون شو! ای دل چو فراق یار دیدی خون شو وای دیده به اختیار من بیرون شو ای جان، تو عزیز ترانه ای از یارم بی یار نخواهمت، زتن بیرون شو «سنائی»
مهمان دو روزه را گرامی دارید ای دلشدگان رخت به بستان آرید چون ژاله سرشک خویش بر گل بارید روزی دو سه گل پیش شما مهمان است مهمان دو روزه را گرامی دارید «اوحدی کرمانی»
من دست تهی می روم... دارد زخدا خواهش جنات نعیم زاهد به ثواب و من به امید عظیم من دست تهی می روم او تحفه به دست تازین دو کدام خوش کند طبع کریم «محتشم کاشانی»
فرق غذای پخته و غذای خام دکتر گیلود هاورز بزرگترین متخصص تغذیه در جهان می گوید: بیش از یک قرن قبل، «ویرخووِ» دانشمند نسج شناس معروف آلمانی، کشف بزرگی کرد که آن کشف اهمیت بی انتهائی برای همه ما دارد. «ویر خوو» کرارا ملاحظه کرده بود، وقتی بیماران او فقط غذاهای پخته را می خورند، پدیده شگفتی در آنها به وجود می آید و آن عبارت است از تورم خفیف مجاری هاضمه و زیاد شدن گلبولهای سفید بود، و لذا این طور به نظر او رسید که غذاهای پخته در بدن تاثیر م یکند و بدن سعی می کند مقاومت کرده و از خود دفاع نماید ولی چیز خارق العاده این بود که وقتی همان بیماران، غذاهای خام و تازه را می خوردند هیچ گونه تورم روده ای و افزایش گلبولهای سفید در خون آنها پیدا نمی شد. آن وقت دکتر هاوزر اضافه می کند: من نمی خواهم بگویم فقط از غذاهای خام استفاده کنید ولی اصرار می کنم که غذاهای خود را با سالا و سبزی یا میوه شروع و ختم کنید و شام خود را منحصرا با غذاهای خام به پایان برسانید و آن وقت نتایج عالی و گرانبهائی به دست خواهید آورد... من این موضوع سری را با شما فاش کردم که یک میلیون دلار برای شما و خانواده شما ارزش دارد.
مورچگان استثمارگر گویا استثمار و ظلم و تعدی منحصر به انسان ها نیست. یکی از حیوان شناسان مشهور آمریکا به نام «شتایرل» که با همکاران خود پنج ماه تمام در خاک پاناما به تحقیق و مطالعه پیرامون گروهی از مورچگان پرداخت، به اینت نتیجه رسید که چهل درصد آنها به جدیت مشغول کار و زحمت کشیدن بودند و قسمت عمده کارها را انجام می دادند در حالی که بیست درصد آنها، گاهی بر سر تفریح، کاری را انجام می دادند و چهل درصد مابقی، بی خیال مشغول مفتخواری بودند و مانند اعیان اشراف شمال شهری خودمان، از عرق جبین دیگران زنده بودند!!
بی روی تو... بی روی تو یک لحظه نمی شاید زیست زیرا که مرا بی تو نمی باید زیست جانی که همه جهان بدو می نازند بیزارم ازو چو بی تو می باید زیست «عطار نیشابوری»
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 71 |