تعداد نشریات | 54 |
تعداد شمارهها | 2,388 |
تعداد مقالات | 34,317 |
تعداد مشاهده مقاله | 13,016,174 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,718,095 |
گزارشهاى علمى - پژوهشى | ||
پاسدار اسلام | ||
مقاله 1، دوره 1374، شماره 162، خرداد 1374 | ||
تاریخ دریافت: 16 خرداد 1396، تاریخ بازنگری: 07 دی 1403، تاریخ پذیرش: 16 خرداد 1396 | ||
اصل مقاله | ||
گزارشهاى علمى - پژوهشى
آموزش غیر مستقیم جنین به اعتقاد گروهى از روان شناسان کودک، آموزشهاى غیر مستقیم جنین در دوران باردارى مىتواند به رشد فیزیکى و روانى جنینها کمک کند و روند فراگیرى در آنها را افزایش دهد. مطالعات یک زوج روان شناس نشان مىدهد انجام برنامه منظم آموزشى و تحریک حواس مختلف جنین - در دوران جنینى - باعث شده است فرزند آنها پس از تولد رشد فکرى و احساسى سریعترى از خود بروز دهد. این برنامه آموزشى و تحریک فکرى که از هفته سى و چهارم باردارى آغاز شده شامل 11 فعالیت آموزشى مختلف از جمله داستان گفتن براى جنین، پخش موسیقى مخصوص براى تحریک قوه تشخیص انواع صدا در جنین و تابیدن نور به صورت منقطع به شکم مادر بوده است. به نوشته هفتهنامه ساندى تلگراف چاپ انگلیس، تعداد محققان و کارشناسانى که به تواناییهاى جنین بسیار بیشتر از آنچه که در دیدگاه سنتى مورد قبول است معتقدند رو به افزایش است. یک مطالعه دیگر در کالیفرنیا نشان مىدهد جنینهایى که زودتر از موقع مناسب متولد مىشوند نه تنها قادرند صداى مادر را تشخیص دهند بلکه مىتوانند تفاوت در زمانى که مادر مستقیماً با آنها صحبت مىکند در مقابل زمانى که خطاب صحبتهاى مادر، افراد دیگر هستند، متوجه شوند.
واکسن زخم معده ساخته شد واکسن خوراکى زخم معده توسط محققین ایتالیایى ساخته شد. به نوشته مطبوعات ایتالیا، این واکسن حداکثر تا شش سال دیگر وارد بازار خواهد شد. “رینو راپولى” زیست شناس مولکولى دانشگاه “سى اینا” که در این طرح تحقیقاتى شرکت داشته در این خصوص گفت: ورم معده و زخم آن عمدتاً معلول فشارهاى عصبى و خستگى نیست. به اعتقاد وى عامل بروز این دو بیمارى گوارشى یک باکترى به نام “هلیکوباکتر پیلورى” است. این باکترى مخاط معده و روده را در طولانى مدت عفونى مىکند و به طریق نامعلومى از یک فرد به فرد دیگر انتقال مىیابد. “هلیکو باکتر پیلورى” حدود یک قرن پیش توسط یکى از محققین دانشگاه “تورینو” در ایتالیا به نام “جولیانو بیتزوزرو” کشف شد اما کارکردش مخفى ماند.
نقش ویتامینهاى ب و ب1 بر اساس گزارش یک گروه تحقیقاتى از دانشگاه بوستون ویتامین ب و ب -1 نقش ارزندهاى در جلوگیرى از حملات قلبى دارد. روزنامه اتریشى “کرونن سایتونگ” در شماره اخیر خود با درج گزارش این گروه تحقیقاتى نوشت: این گروه از پژوهشگران به مدت 3 سال 1041 نفر مرد و زن را مورد مطالعه قرار دادهاند. براساس گزارش این گروه، خطر حملات قلبى خطرناک در کسانى که دچار کمبود ویتامینهاى ب و ب1 و ب6 و ب12 هستند دو برابر کسانى است که دچار کمبود این ویتامینها نیستند. این ویتامینها به مقدار کافى در خمیر ترش، شیر، برگ سبزیجات، نان سبوسدار، ماهى و جگر وجود دارد.
آثار منفى مصرف مواد فسیلى یک بررسى علمى جدید نشان مىدهد که آثار پدیده گلخانهاى بر کره زمین بسیار وخیمتر از آن است که قبلاً تصور مىرفت. روزنامه وال استریت جورنال در این زمینه نوشت: یک دانشمند آزمایشگاه بل شرکت “ا.تى.اند.تى” با مطالعه دوره تناوب درجه حرارت کره زمین دریافته است که مصرف مواد سوختى مانند نفت، گاز طبیعى و زغال سنگ آثار منفى فزایندهاى بر آب و هواى زمین دارد. دیوید تامسون با تجزیه و تحلیل چگونگى تأثیر تغییرات سالانه فاصله زمین از خورشید بر درجه حرارت سطح کره زمین، دستاوردهاى جدیدى را مطرح کرده است. به لحاظ آنکه مدار کره زمین بیضوى شکل است، هر نقطه از زمین یکبار در سال در نزدیکترین فاصله به خورشید و در شش ماه بعد در دورترین نقطه در مقابل خورشید قرار مىگیرد. دکتر تامسون گفته است که طبق شواهدى که وى از حدّ نصاب درجات فصلى آب و هوا جمع آورى کرده است پایین و بالا رفتن درجه حرارت در طول سال در مکانهاى مختلف تحت تأثیر برخوردها و حرکات سالانه زمین نسبت به خورشید قرار مىگیرد. تجزیه و تحلیل جدید پژوهشگران از حدّ نصاب درجه حرارت زمین نشان داده است که حدود سال 1940 میلادى این دوره کوچک تناوبى شروع به نمایش تغییرهاى شدیدى کرد که ماوراى آنچه بود که باعث تغییرهاى جوّى در فاصله زمین از خورشید مىگردد.
ساخت دستگاه دایافرم دستگاه دایافرم (شکل دهنده سنگهاى سرامیکى) که در کارخانههاى تولید قطعات سرامیک مدرن کاربرد دارد در مشهد طراحى و ساخته شد. مهندس حسن بیگلى سازنده دستگاه دایافرم در این خصوص گفت: این دستگاه از نظر کیفیت با مشابه خارجى برابر و بسیار ارزانتر است. وى افزود: این دستگاه مکمل دستگاه سنگ فرمدهى بدنه سرامیکى شمع است و اساس کار آن بر استفاده از شابلن فرم از طریق بازوهاى پانتوگراف استوار است به این ترتیب که طرح مورد نظر از طریق شابلن روى صفحه سنگ پیاده مىشود. دستگاه دایافرم در سازمان پژوهشهاى علمى صنعتى پژوهشکده خراسان طى مدت یکسال طراحى و ساخته شده و پس از نمونهسازى در حال حاضر آماده تولید انبوه است.
وسایل جدید و بازیافت شنوایى ترکیب چند تکنولوژى جدید این امکان را بوجود آورده است تا پزشکان بتوانند کودکانى را که از بدو تولد ناشنوا هستند از شنوایى و مشکل بىزبانى نجات دهند. گوش بایونیک یا معجزهآسا ترکیبى است از یک گیرنده و فرستنده، چند الکترود، یک میکروفن و یک دستگاه تنظیم صوت که بر روى هم قادرند حس شنوایى را به کودکان و نیز بزرگسالان بازگردانند. در افرادى که به کرى مادرزاد دچارند بر خلاف کسانى که گوششان به اصطلاح سنگین است و صدا را به خوبى تشخیص نمىدهند استفاده از وسایلى مانند سمعک تاثیرى ندارد. دلیل این امر آن است که در کرهاى مادرزاد، گوش داخلى که وظیفه مهم تبدیل امواج صوت به پیامهاى الکتریکى و انتقال این پیامها به مغز را بر عهده دارد، آسیب دیده و قادر به ایفاى نقش خود نیست. به نوشته روزنامه ایندیپندنت در گوش بایونیک با انجام یک عمل جراحى موضعى یک گیرنده کوچک امواج الکتریکى و چند الکترود در پشت گوش شخص در داخل جمجمه جاى داده مىشود. الکترودها از یک سو به گیرنده الکتریکى متصلاند و از سوى دیگر به اعصابى که سیگنالهاى الکتریکى را به مغز منتقل مىکنند، متصل مىشوند. بر روى سر شخص از بیرون، با استفاده از یک آهنربا، یک فرستنده کوچک به گیرنده الکتریکى که در داخل جمجمه جا داده شده متصل مىشود. این فرستنده سیگنالهاى الکتریکى را به گیرنده منتقل مىکند. در پشت لاله گوش شخص نیز میکروفن ظریفى کار گذارده مىشود که به یک دستگاه کوچک تنظیم کننده صورت که در جیب پیراهن جا داده مىشود متصل است. وظیفه دستگاه تنظیم کننده صوت که ابعاد آن معادل ضبط صوتهاى کوچک جیبى یا واکمنهاست تبدیل امواج صوت به سیگنال الکتریکى و انتقال آن به فرستنده است. میکروفونى که به دستگاه وصل است به شخص کمک مىکند تا با کمک تنظیم کننده صوت، شدت صدایى را که به گوش مىرسد تغییر دهد. چند هفته پس از انجام عمل جراحى و پس از حصول اطمینان از اتصال الکترودها به اعصاب گوش داخلى به شخص اجازه داده مىشود تا دستگاه تنظیم کننده صوت را روشن کند و براى نخستین بارشنیدن صدا را تجربه کند. آزمایشهایى که تاکنون بر روى 326 کودک 2 تا 11 ساله در انگلیس صورت گرفته نشان داده است که استفاده از گوش بایونیک به این کودکان اجازه مىدهد تا نه تنها توانایى شنیدن را به دست آورند بلکه بر مشکل بىزبانى نیز تا حدود زیادى غلبه کنند. موفقیت در این زمینه تا اندازهاى با سن کودک تناسب دارد و میزان پیشرفت کودکان کم سن و سالتر در این مورد بیشتر است.
از بین بردن سلولهاى سرطانى مغز محققان در یک آزمایش بعمل آمده بر روى موشها نشان دادند ویروس تبخال که از نظر ژنتیکى تغییر یافته است مىتواند سلولهاى سرطانى مغز را بدون آسیب رساندن به سلولهاى سالم از بین ببرد. دکتر “سى. یانسى گیلسپاى” از دانشکده پزشکى دانشگاه آلاباما در بیرمنگهام مىگوید: این آزمایش امکان درمان تدریجى یکى از مهلکترین سرطانهاى انسانى (گلیوم بدخیم، تومور بدخیم بودن متاساز که از نورگلىها درست شده است) را بوسیله تزریق ویروس تبخال تغییر یافته، فراهم مىکند. گیلسپاى مىگوید: ویروس تبخال معمولاً ویروس خطرناکى در مغز است. اما تغییر ژنهاى این ویروس تهدیدى را که براى سلولهاى طبیعى مغز دارند از بین مىبرد. آزمایشها نشان داد این ویروس تغییر یافته تنها سلولهاى مغزى را که در حال تقسیم یا رشد هستند، مورد حمله قرار مىدهد. تنها سلولهاى رشد یابنده در مغز، سلولهاى سرطانى هستند و این بدان معناست که سلولهاى سرطانى تحت تأثیر این ویروس قرار مىگیرند. تشخیص اولیه بیمارى آرتروز دانشمندان موفق به ابداع یک آزمایش ساده خون شدند که مىتوان از آن براى تشخیص اولیه بیمارى روماتیسم استفاده کرد. به نوشته روزنامه دیلى تلگراف چاپ لندن متخصصین انگلیسى در تحقیقات 10 ساله خود در زمینه بیمارى آرتروز و ورم مفاصل به وجود بیش از حد مواد پروتئینى در خون افراد مبتلا به این بیمارى پى بردند. در این تحقیق که در نوع خود یکى از بزرگترین طرحهاى مطالعاتى به شمار مىرود بیش از 500 بیمار طى 10 سال گذشته مورد مطالعه قرار گرفتند و دانشمندان نهایتاً به وجود بیش از حد مواد پروتئینى به عنوان یکى از شرایط مستعد براى بروز چنین بیمارى دست یافتند. متخصصین بیمارستان سلطنتى بریستول در غرب انگلیس که این تحقیقات را هدایت کردهاند معتقدند که نتایج به دست آمده نمىتواند هنوز به عنوان راه علاجى براى مبتلایان به آرتروز و ورم مفاصل به کار گرفته شود ولى این آزمایش ساده اولین گام موثر در راه شناخت و مداواى این بیمارى بشمار مىرود. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 70 |