تعداد نشریات | 54 |
تعداد شمارهها | 2,388 |
تعداد مقالات | 34,317 |
تعداد مشاهده مقاله | 13,016,344 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,718,293 |
گزارشهاى علمى - پژوهشى | ||
پاسدار اسلام | ||
مقاله 1، دوره 1374، شماره 164، مرداد 1374 | ||
تاریخ دریافت: 16 خرداد 1396، تاریخ بازنگری: 07 دی 1403، تاریخ پذیرش: 16 خرداد 1396 | ||
اصل مقاله | ||
گزارشهاى علمى - پژوهشى
مغز گردو و تنظیم چربیهاى زاید بر طبق نتایج حاصل از کار تحقیق یک گروه از محققان دانشگاه علوم پزشکى تبریز، مصرف روزانه 75 گرم مغز گردو باعث کاهش چربیهاى زاید خون شده و به تنظیم چربى خون منجر مىشود. دکتر یوسف کوه سلطانى مجرى این طرح گفت: بر اساس نتایج به دست آمده از تحقیقات علمى مصرف روزانه 12 عدد گردوى کمال مىتواند به نحو چشمگیرى در تنظیم چربیهاى خون تأثیر بگذارد. وى افزود: پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکى تبریز طى تحقیقات 6 ماهه بر روى 121 نفر که از نظر میزان چربى خون، متعادل و غیر متعادل بودهاند 5 نوع آزمایش مختلف را در سه نوبت جداگانه انجام داده و به این نتیجه علمى دست یافتهاند. به گفته دکتر کوه سلطانى در سالهاى 93 و 94 میلادى در مراکز تحقیقاتى آمریکا پژوهشهاى معدودى بر روى تأثیر مغز گردو در تنظیم چربیهاى خون انجام گرفته بود ولى این تحقیقات به نتایج مهم و مطلوبى نینجامیده است. وى گفت: وجود نوع خاصى از چربى در مغز گردو باعث مىشود تا کلسترول مصرف “ال. دى. ال” که با رسوب در رگها موجب انسداد آنها شود امکان رسوب پیدا نکند و در نتیجه از افزایش فشار خون و بروز سکتههاى قلبى و مغزى پیشگیرى شود.
کشف ژنى خاص و عمر طولانى به گفته گروهى از محققان، یافتن ژن “عمر طولانى” در نوعى کرم مىتواند راهگشاى یافتن این نوع ژن در انسان باشد و شروع بیمارى سرطان و یا بیمارىهایى مانند آلزایمر (فراموشى دوران کهولت) و یا انواع آرتروز را به تعویق اندازد. این ژن “ایج1” نام دارد و طى تحقیقات یک پژوهشگر اسکاتلندى در مؤسسه ژنتیک دانشگاه کلرادوى در داخل مجموعه ژنى یک نوع کرم شناسایى شده است. برخى از دانشمندان معتقدند کشف این ژن و تحقیق پیرامون آن مىتواند نهایتاً به درمان عوارضى مانند سفید شدن مو، بروز چین و چروک در پوست و پوسیدگى استخوان کمک کند.
تشخیص آلودگى آب و زمین یک گروه از محققان دانشگاه “ناتینگهام” در انگلیس با استفاده از شیوههاى مهندسى ژنتیک نوعى کرم کوچک یک میلیمترى را به ابزارى براى تشخیص آلودگى آب و خاک تبدیل کردهاند. این کرمهاى کوچک دقیقاً همان طور که کاغذ تورنسل در محیطهاى اسیدى و بازى رنگ عوض مىکند در مواجهه با آلودگى موجود در محیط زیست از خود نور آبى رنگى ساطع مىکنند که شدت آن با میزان آلودگى ارتباط مستقیم دارد. به نوشته نشریه “تایمز” چاپ لندن، نور ساطع شده از بدن کرمها به وسیله نورسنجهاى مخصوصى که در محیط اطراف تعبیه شده، دریافت مىشود و به مراکز علمى و نهادهاى مسؤول حفاظت محیط زیست مخابره مىگردد. به این ترتیب بروز آلودگى در یک ناحیه در کوتاهترین زمان ممکن آشکار مىشود. همه ارگانیزمهاى حیاتى از کوچکترین تا بزرگترین آنها در برابر آلودگى از خود واکنش نشان مىدهند اما تشخیص این واکنشها در همه موارد کار سادهاى نیست. ابتکار تیم محققان دانشگاه ناتینگهام در این بود که با بهرهگیرى از روشهاى مهندسى ژنتیک از این واکنش طبیعى به بهترین وجه استفاده کردهاند. پژوهشگران دانشگاه ناتینگهام با قرار دادن ژن یک باکترى خاص در بدن کرمها و مرتبط ساختن این ژن با ژنى که مسؤول نشان دادن واکنش در برابر آلودگى است ترکیب مناسبى بوجود آوردهاند که به محض برخورد با آلودگیهاى ناشى از مواد صنعتى و یا مواد دفع آفات و انواع سمهاى شیمیایى و نظایر آن، نور خوش رنگى به رنگ آبى زنگارى از خود ساطع مىکند.
مصرف روغنهاى گیاهى و سلامتى قلب
محققان دانشگاه “براندیز” اعلام کردند: شواهدى در دست دارند که نشان مىدهد مصرف روغنهاى گیاهى خاص مانند روغن پالم (خرما) از بروز بیماریهاى قلبى جلوگیرى مىکند. “کى - سى - هییز” بیولوژیستى که این تحقیق را به انجام رسانیده است در نشریه BIOCHMISTRYNUTRITIONنوشت: پس از آن که طى یک آزمایش 23 مرد سالم طى مدت 15 هفته روغن پالم مصرف کردند میزان لیپوپروتئین با غلظت بالا یا HDLدر آنها به میزان بىسابقهاى افزایش یافت. اچ دى ال به عنوان کلسترول خوب شناخته شده است زیرا چربى و کلسترول مسدود کننده شریانها را از جریان خون خارج ساخته و آن را براى فرآورى به کبد مىبرد. در مقابل لیپوپروتئین با غلظت پائین یا HDLکه کلسترول بد نامیده مىشود حاوى آن نوع کلسترولى است که شریانها را مسدود مىکند. دانشمندان دانشگاه براندیز متوجه شدند که روغن خرما که به دلیل دارا بودن مقادیر زیادى اسیدهاى چرب مرتبط با افزایش کلسترول کل، همواره مورد انتقاد بوده است میزان اچ دى ال را در افراد شرکت کننده در این تحقیق افزایش داد. هییز و همکارانش دریافتند که تغذیه این افراد با رژیم غذایى حاوى روغن پالم همراه با روغن نارگیل نسبت “اچ دى ال” را به طور کلى افزایش داد. هییز استاد بیولوژى مىگوید: این تحقیق شواهد جدیدى ارائه مىدهد دال بر این که خوردن چربیهاى حیوانى به دلیل افزایش میزان ال دى ال براى قلب زیانآور است اما این امر لزوماً در مورد چربیهاى گیاهى اشباع نشده صادق نیست.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 77 |