دشمن را بهتر بشناسید
قانون شکنى آشکار آمریکا
ترجمه: ف. مهرى
در گذشته اى نه چندان دور, رویارویى با دشمنان و مبارزه مستقیم با آنان رمز قدرت به شمار مى رفت که معمولا نیز هدف از آن باز پس گرفتن حق و یا تحمیل آن بر طرف مقابل بود. ولى امروزه جنگ ها شکل دیگرى به خود گرفته. دیگر استفاده از سلاح هاى قدیمى و جنگ تن به تن در عصر سرعت, کارى از پیش نمى برد و رغبت سلطه جویان خون آشام را اشباع نمى کند و بدین سان نبرد از راه دور و در اختیار گرفتن موشک هاى دوربرد و سلاح هاى هوشمند الکتریکى و رایانه اى, جاى نبرد سنتى را گرفته است.
این نسل جدید اسلحه که به قدرت زیاد و برد طولانى معروف است, بدون صدا و غیر قابل رویت مى باشد و با رایانه هاى بسیار دقیق و دوربین هاى دیجیتال کار مى کند و قدرت تخریبى آن بسیار بیش تر از سلاح هاى قدیمى است; به طورى که دولتى که داراى این نوع اسلحه مى باشد مى تواند وارد جنگ شود بدون این که نیازى به استخدام رزمنده داشته باشد. براى جنگ با این وسایل کافى است از بعد هزاران کیلومتر شاسى دستگاه کنترل از راه دور زده شود و به این ترتیب تنها در ظرف چند ثانیه خرابى هاى زیادى به بار خواهد آمد در حالى که ایجاد همین مقدار خرابى با سلاح هاى قدیمى چند هفته به طول مى انجامد.
در طى ده سال گذشته تلاش هاى زیادى به ویژه از سوى امریکا براى تحریم این سلاح ها به عمل آمده است! امریکا در حالى که به شدت براى جلوگیرى کشورها از ساخت و وارد کردن این نوع اسلحه, تلاش مى کند و براى جمعآورى آن ها بر دولت ها فشار زیادى وارد مىآورد ولى روز به روز انبارهاى تسلیحاتى خود را با این سلاح ها انباشته تر مى کند تا به این وسیله خود را از نظر تسلیحاتى برتر از دیگران قرار دهد و به هدف خود که یک قطبى کردن جهان و در دست گرفتن زمام امور کشورها است, نائل آید.
در این جا چند نمونه از فعالیت هاى امریکا را در این زمینه ذکر مى کنیم:
پیش از فروپاشى دولت نژاد پرست افریقاى جنوبى, امریکا این کشور را وادار کرد که سلاح هاى خود را نابود کند و تکنولوژى هسته اى خود را در اختیار امریکا و اسرائیل قرار دهد! و هنگامى که پاکستان توانست قدرت هسته اى خود را بالا ببرد و با هند به رقابت بپردازد امریکا با دخالت خود, توانست دو انبار سلاح هاى هسته اى هند و پاکستان را زیر سیطره خود درآورد! و اما کره شمالى را از سال 1994 زیر فشار اقتصادى و سیاسى قرار داده و آن را همواره تهدید به اقدام نظامى مى کند تا تکنولوژى هسته اى این کشور را نیز برباید!
و اما در مورد روسیه, امریکا با استفاده از سلاح اقتصادى تا حد زیادى توانسته است از نیروى تسلیحاتى روسیه بکاهد و سلاح هاى هسته اى و موشک هاى دوربرد شوروى سابق را در اختیار بگیرد. در روز 26/2/1999 سفارت امریکا در اوکراین اعلام کرد که آخرین موشک این کشور از نوعs.s-19 نابود خواهد شد. انبار مهمات اوکراین پیش از آن 130 موشکs.s-19 و 46 موشکs.s-24 و 44 فروند هواپیماى جنگى را در خود جاى داده بود. براى از بین بردن این موشک, جشن بزرگى با حضور امریکا در کیف برگزار شد.
ولى وضع در مورد روسیه به این آسانى نیست; زیرا انبارهاى مهمات در روسیه بسیار عظیم تر از کشورهایى مانند قزاقستان و اوکراین و روسیه سفید مى باشد و علاوه بر این, بسیارى از نمایندگان دوماى روسیه با فروش این اسلحه به شدت مخالفت مى کنند. قراردادهایى که در این زمینه بین دو کشور به امضا رسید بر کاهش تولید کلاهک هاى هسته اى و موشک هاى بالستیک جدید تإکید دارد ولى سران روسیه به دقت توجه دارند که چگونه امریکا این قرارداد و سایر قوانین بین المللى را زیر پا مى گذارد و بدون در نظر گرفتن آن ها, به تولید این سلاح ها ادامه مى دهد. از این روى, روس ها نیز حق مسلم خود مى دانند که به مفاد این قراردادها عمل نکنند.
و اما آخرین اقدام امریکا این بود که به بودجه ساخت موشک, که در گذشته سه میلیارد و نهصد میلیون دلار به آن اختصاص مى داد, شش میلیارد و ششصد میلیون دلار دیگر اضافه نماید. (طبق گزارش وزارت دفاع امریکا در تاریخ 7/1/99) و هنگامى که بوریس یلتسین رئیس جمهورى روسیه نسبت به این اقدام اعتراض کرد کلینتون در پاسخ به او اطمینان داد که این موشک ها هیچ خطرى براى روسیه نخواهد داشت و در واقع هدف, چین است نه روسیه!
از قانون شکنى هاى دیگر امریکا مى توان از اجراى آزمایش هسته اى در صحراى نیوادا در تاریخ 9/2/99 نام برد که ششمین آزمایش امریکا پس از تحریم استفاده از سلاح هاى هسته اى بود. انگیزه این کار فقط مى تواند این باشد که امریکا خود را تافته اى جدا بافته مى داند که مشمول هیچ کدام از قوانین بین المللى نمى شود! البته این مسإله فقط مربوط به سلاح هاى هسته اى نیست, بلکه شامل سلاح هاى شیمیایى نیز مى شود. همه دیدیم که چگونه امریکا کشورهاى زیادى را وادار به امضاى پیمان تحریم سلاح ها شیمیایى مى کرد تا بالاخره در سال 97 این قانون تصویب شد. با این حال ایهود باراک نخست وزیر اسرائیل با کمال بى شرمى تهدید مى کند که اسرائیل, عراق و یا هر کشور دیگرى را هدف موشک هاى شیمیایى و بیولوژى پیشرفته قرار مى دهد که قدرت آن ها قابل مقایسه با سلاح هایى که در گذشته مورد استفاده قرار مى گرفت نیست. برخى ساده لوح و خوش باور انتظار داشتند امریکا حداقل براى حفظ ظاهر, این تهدید را محکوم کند, ولى نه تنها این کار را نکرد, بلکه خود نیز گاه و بیگاه بعضى کشورها را مورد تهدید قرار مى دهد.
چندى پیش نیز روزنامه هاى اسرائیلى فاش کردند که هفت شیمیدان امریکایى براى ایجاد یک پروژه عظیم شیمیایى وارد اسرائیل شده اند که تا پایان سال 2000 این پروژه را به اتمام خواهند رساند. این روزنامه ها ابراز داشتند که سود حاصل از فروش اسلحه شیمیایى تنها در سال 97 (اولین سال تحریم سلاح هاى شیمیایى) به 750 میلیون دلار مى رسد که این امر باعث شده رژیم صهیونیستى براى درآمد خود بیش تر بر این تجارت آسان و پرسود تکیه کند. اسرائیل علاوه بر همکارى با امریکا در جهت تولید و نگهدارى سلاح هاى ممنوع با ترکیه نیز یک پیمان استراتژیک امضا کرده که به موجب آن به پیشرفت و بالا بردن قدرت هسته اى ترکیه کمک مى کند.
ناگفته نماند که ژرژ بوش رییس جمهور سابق امریکا پس از تصویب قانون بین المللى سلاح هاى هسته اى در سخنرانى خود در تاریخ 30/5/91 آشکارا اعلام کرد که این قانون به خاطر وجود بعضى عوامل شامل اسرائیل نمى شود!!
به این ترتیب امریکا هر جا که بخواهد براى دوستان خود استثنا قائل مى شود و قوانین بین المللى چیزى نیست جز بازیچه اى در دست امریکا و وسیله اى براى رسیدن به اهداف شوم خود. به گفته جاناتان روبرتس کارشناس امریکایى قوانین بین المللى تنها وسیله اى است که دولت هاى قدرتمند با آن دولت هاى ضعیف را فریب مى دهند.