تازه هاى علمى پژوهشى
جلوگیرى از پوکى استخوان با استفاده از هورمون درمانى
هورمون درمانى مى تواند از بروز پوکى استخوان در خانم ها جلوگیرى به عمل آورد.
به نوشته روزنامه تایمز پوکى استخوان را ((دزد پنهان)) لقب داده اند زیرا در خفا و به نحو نامشهود مفاصل و استخوان هاى افراد را از بین مى برد و به طور ناگهانى آنان را با معضل شکستگى لگن خاصره یا مفاصل مختلف در دست و پا مواجه مى کند.
میزان بروز شکستگى استخوان به واسطه پوکى آن در خانم ها سه برابر آقایان است و احتمال ابتلاى آنان معادل امکان ابتلا به مجموع سه بیمارى خطرناک سرطان سینه, سرطان تخمدان و سرطان مجراى دفع ادرار است. در انگلستان از هر پنجاه زن یک نفر به بیمارى پوکى استخوان مبتلا است.
عوامل زیادى در بروز این بیمارى تإثیر دارند که از جمله آن ها مى توان به کمى فعالیت هاى بدنى (ورزش نکردن) و نیز انجام بیش از حد این قبیل حرکات ورزشى اشاره کرد.
شروع دیر هنگام دوره ماهانه و نیز یائسگى زودرس, هم چنین افراد در کم غذا خوردن (بیمارىهاى آنورکسیا و بولیمیا), برداشتن زهدان, مصرف مشروبات الکلى و اعتیاد به سیگار, کمبود ((ویتامین د)) و کمبود کلسیم از عواملى هستند که به بروز پوکى استخوان کمک مى کنند.
تحقیقات نشان مى دهد خانم هایى که از روش هورمون درمانى استفاده مى کنند نه تنها تا حدود زیادى در برابر خطر پوکى استخوان از ایمنى برخوردار مى شوند که در عین حال به دلیل بالا رفتن بازده عمل سیستم گردش خون از سلامت عمومى بیشترى برخوردار خواهند شد.
پزشکان معمولا در روش هورمون درمانى ترکیبى از دو هورمون اوستروژن و پروستروژن را به خانم ها تجویز مى کنند. اما در صورت مشاهده عوارضى نظیر خونریزى, و دردناک شدن سینه ها و یا تغییر روحیه و عصبى شدن, ترکیب هورمون هاى تجویز شده را تغییر مى دهند.
سه کیلومتر پیاده روى در روز خطر حمله قلبى را کاهش مى دهد
مردان مسنى که روزانه به طور منظم سه کیلومتر پیاده راه مى کنند کمتر از مردانى که روزانه تنها نیم کیلومتر پیاده روى مى روند در معرض حمله قلبى قرار دارند.
به نوشته روزنامه تایمز یک تحقیق چهار ساله نشان مى دهد که هر نیم کیلومتر اضافه راه پیمایى, خطر حمله قلبى را تا 15 درصد کاهش مى دهد.
به اعتقاد محققان, آموزش راهپیمایى به کودکان مى تواند در سنین پیرى براى آنان بسیار موثر واقع شود. براساس آمارى که از مطالعه در نحوه رفتار دو هزار 670 داوطلب به دست آمده, مردان مسنى که در سنین سالمندى به پیاده روى علاقه نشان مى دهند, جملگى در زمره کسانى هستند که در دوران کودکى و نوجوانى این عادت را در خود تقویت کرده اند.
محققان دانشکده پزشکى دانشگاه ویرجینیا و دانشگاه لافبرو بر این نکته تاکید کرده اند که راهپیمایى منظم از بسته شدن رگها و عروق, لخته شدن خون و ضربان نامنظم قلب جلوگیرى به عمل مىآورد.
موسیقى راک سبب ناشنوایى زودهنگام نوجوانان و جوانان مى شود
تحقیقات جدید در کشورهاى غربى حاکى از آن است که شمار جوانانى که به عارضه سنگینى گوش و یا کرى و یا سرسام مبتلا هستند به نحو چشمگیرى رو به افزایش گذاشته است.
به نوشته روزنامه تایمز به اعتقاد پزشکان افراط جوانان و نوجوانان در گوش دادن به موسیقى هاى بسیار پر سر و صدا اثر قابل ملاحظه اى در کاستن از توانایى سیستم شنوایى آنان دارد.
نکته مهم در میان آن است که تإثیر صداهاى بلند به نحو تدریجى و انباشتى ظاهر مى گردد. به این معنى که هر اندازه زمان مواجهه با اصوات قدرتمند بیشتر باشد و هر قدر میزان انرژى این اصوات فزون تر گردد, احتمال آسیب دیدن سریع تر سیستم شنوایى بالاتر مى رود.
براساس تحقیقاتى که به وسیله محققان استرالیایى به انجام رسیده نوجوانان 10 تا 15 ساله امروز 30 سال زودتر از نسل پدران خود به ضعف شنوایى دچار مى شوند.
استفاده از دستگاه هاى استریو شخصى و یا گوش دادن به موسیقى هاى پر سر و صدا علاوه بر عارضه سنگینى گوش مى تواند منجر به بروز بیمارى سرسامtinnitus شود که بر اثر آن شخص دائما در سر خود اصوات گوناگون را استماع مى کند و این امر نه تنها مانع از انجام فعالیت هاى عادى وى مى گردد بلکه استراحت وى را نیز مختل مى سازد و افسردگى روانى براى او به بار مىآورد.
مبتلایان به این عارضه در برابر شنیدن اصوات مختلف در محیط بیرون به شدت حساس مى شوند و کمترین سر و صدا مى تواند تعادل روحى آنان را بر هم زند.
در انگلیس نزدیک به 4 میلیون نفر به عارضه سرسام مبتلا هستند و شمار زیادى به ناشنوایى زودرس گرفتار شده اند.
کمبود ویتامین ئى باعث نقصان حافظه در سالمندان مى شود
به گفته محققان مقادیر پایین ویتامین ئى با از دست دادن حافظه در سالمندان مرتبط است.
به گزارش خبرگزارى رویتر از ایندیاناپولیس, محققان ((موسسه ملى مراقبتهاى بهداشتى)) و مرکز تحقیقات سالمندى دانشگاه ایندیانا اعلام کردند سایر آنتى اکسیدانتها, هم چون ویتامین آ, ویتامین ث و بتاکاروتن را بررسى کرده و ارتباطى که ویتامین ئى با کاهش حافظه دارد را در این مواد کشف نکردند.
بطور کلى یک رژیم غذایى ناکافى نیز به عنوان یک عامل در داشتن حافظه ضعیف مشاهده شد.
محققان پیش از این ارتباط بین مصرف اسفناج, خشکبار, و سایر مواد غذایى سرشار از ویتامین ها از جمله ویتامین ئى با تیزهوشى آگاهى داشتند.
پژوهشگران در این تحقیق وضعیت 4 هزار و 809 فرد بالاتر از 60 سال را طى بیش از 6 سال مورد بررسى قرار دادند. این افراد تحت آزمایش هاى ساده حافظه و تست هاى خون قرار گرفتند و سابقه پزشکى و رژیم غذایى آنان بین سال هاى 1994 تا 1998 مورد بررسى قرار گرفت.
این تحقیق تعیین نکرده است که مقادیر کم ویتامین ئى علت فقدان حافظه است یا این که در اثر کمبود ویتامین ئى بروز مى کند. محققان باید تحقیقات بیشترى در خصوص این ارتباط انجام دهند.
((آنتونى پرکینز)) محقق برجسته این تحقیق گفت: پژوهشگران بدین علت آنتى اکسیدانتها را مورد بررسى قرار دادند که این مواد بدن را در برابر آسیب رادیکالهاى آزاد که در سراسر بدن در حال گردش هستند محافظت مى کنند.
این تحقیق در نشریه ((اپیدمولوژى)) آمریکا متعلق به دانشکده بهداشت و علوم بهداشتى دانشگاه جانزهاپکینز به چاپ رسیده است.
یک داروى جدید براى ایجاد بى میلى نسبت به سیگار و مواد مخدر ساخته شد
دانشمندان فرانسوى موفق به تهیه داروى جدیدى شده اند که میل و اشتیاق به مصرف مواد مخدر را در موش ها کاهش مى دهد و هم چنین مى تواند در پیشگیرى از اعتیاد مجدد افراد به مواد مخدر و سیگار موثر واقع شود.
این دارو میزان میل و اشتیاق به کوکائین را که به وسیله یک تحریک کننده نورى در موش ها ایجاد شده بود کاهش داد. موش ها در این آزمایش آموخته بودند تحریک کننده نورى با مواد مخدر مرتبط است و این امر درست همانند میل و اشتیاقى است که به افراد ترک اعتیاد کرده به هنگام مشاهده ابزار و وسایل استعمال مواد مخدر دست مى دهد.
افرادى که قبلا معتاد بوده اند مدت هاى مدیدى پس از ترک اعتیاد میل و اشتیاق شدیدى به مصرف مواد مخدر دارند و همین امر دلیلى است بر این که چرا روى آوردن دوباره این افراد به اعتیاد امرى بسیار معمول است.
دوپامین احتمالا یکى از چندین انتقال دنده عصبى در مغز است که سبب ایجاد حالت لذت, سرخوشى و خلسه در افراد مى شود. به اعتقاد دانشمندان دوپامین یک واکنش هشدار دهنده است که مى گوید پاداشى در راه است اما بخشى از یک پاداش مداوم و مستمر نیست.
اسکولوف افزود: ما در حال حاضر فقط کوکائین را مورد آزمایش قرار داده ایم اما از آن جایى که این ماده مخدر بر روى همان مکانیسمى عمل مى کند که سبب بروز اعتیاد به هر ماده مخدر مى شود ما فکر مى کنیم این ماده بتواند در ترک استعمال دخانیات یا ماده مخدر هروئین مفید واقع شود.
کوکائین میزان دوپامین را در مغز افزایش مى دهد, داروىbp896 به عنوان یک محرک در غیاب کوکائین عمل مى کند تا در جبران این میل و اشتیاق در صورت عدم مصرف کوکائین موثر واقع شود. اما این دارو فقط قبل از مصرف کوکائین کارآیى دارد و این میل را بعد از مصرف کوکائین متوقف نمى سازد.
بنابراین داروى جدید این امکان را براى افرادى که اعتیاد به کوکائین را ترک کرده اند فراهم مىآورد تا حتى در صورت وجود یک محرک که پیش از این با مصرف کوکائین مرتبط بوده است, از مصرف مواد مخدر پرهیز کنند.
جدیدترین آثار مرکز انتشارات دفتر تبلیغات اسلامى حوزه علمیه قم که به دفتر مجله اهدإ شده است:
آشنایى با حقوق جزا و جرم شناسى , اسماعیل رحیمى نژاد.
آئین مهرورزى, محمد رضا کاشفى, ویرایش دوم.
مإخذ شناسى بیمه, محمد هادى طلعتى.
مإخذ شناسى مسائل مستحدثه پزشکى, محمد هادى طلعتى.
خاطرات امیرمومنان علیه السلام, شعبان صبورى, ویرایش دوم.
خاندان عصمت علیهم السلام, سید تقى واردى.
صد حکایت تربیتى, مرتضى بذرافشان.
رضا, فرزند صالح, لطف الله مهدوى.
گرگ هاى گرسنه, ناصر صالح زاده.
آشنایى با علوم قرآن, جواد محدثى.
شرح خطبه حضرت زهرا علیها سلام, جلد دوم, آیت الله عزالدین حسینى زنجانى.
زبان سیاسى اسلام, ترجمه غلامرضا بهروزلک.
زهد اسلامى, سید محمد شفیعى مازندرانى.
روش خودسازى, فریده مصطفوى (خمینى, فاطمه جعفرى, صدیقه معصومى, با مقدمه محمد باقر شریعتى سبزوارى).
بررسى تطبیقى مجازات اعدام, محمد ابراهیم شمس ناثرى.
حکم ثانوى در تشریع اسلامى, على اکبر کلانترى.