هدف آمریکا از بزرگسازى تروریسم
استاد سید محمد جواد مهرى
سروصداهاى روزانه آمریکا که اعلام خطر مى کند و دنیا را به وحشت مى اندازد, تصادفى نیست بلکه یک سریال طولانى است که حد اقل تا ماه نوامبر آینده به طول خواهد کشید .. و چند هدف دارد که در اصل سرپوش گذاشتن روى رسوائیهاى حکومت جدید آمریکا است و آماده سازى براى پیروزى حزب جمهورى و سرانجام گشودن راهى براى انتخاب مجدد جرج بوش مى باشد. ولى چگونه و چرا ؟!
هدف فقط تبلیغات انتخاباتى است :
گفته میشود که آمریکا سیاست خارجى مستقل ندارد, بلکه هر چه هست سیاست داخلى است, یعنى رئیس جمهور و یا حزب حاکم هیچ گامى بر نمى دارد بجز آنکه نظرش به راى انتخاباتى است و بس. و اگر این مقوله در حکومتهاى پیشین آمریکا صد در صد نبود, در حکومت کنونى کاملا چنین است , زیرا بر راس آن رئیس جمهورى قرار دارد که هم ضعیف است و هم هیچ وقت رابطه اى با سیاست خارجى نداشته. وانگهى مشروعیتش زخمى است زیرا با حکم دادگاه بر سر کار آمده نه با راى مردم.
رسوائیهاى مالى :
ازآن که بگذریم یک سرى رسوایى سنگین و شکننده با سرکار آمدن رئیس جمهور همراه بود و شخص آقاى رئیس و همراهان و دست اندر کارانش را زیر سوال مى برد زیرا ثابت شد شرکت((آنرون)) در پیشبرد انتخابات ریاست جمهورى, شرکت فعال داشته و طرحى را در اداره امور انرژى , سازماندهى کرده است که در پى رسیدن به سودهاى کلانى بوده و در آخرین بازرسى ها معلوم شد در اصل شرکت که یکى از بزرگترین شرکتهاى آمریکا است تقلب هاى گوناگون رخ داده است که اخیرا فساد مالى و رشوه خوارى در شرکتهاى بزرگ آمریکایى به اوج خود رسیده و معلوم شده است که شرکت ((آنرون)) جزئى از اصل فساد مالى است.
در ماه هاى اخیر این مساله به صورتى روشن تجلى یافته که آن را سپتامبر دوم نام نهاده اند و این اشاره است به عمق ضرر و زیانى که بر اقتصاد آمریکا وارد آمده است و کمتر از ضربه اى نیست که در سپتامبر سال گذشته رخ داد.
ضمنا ثابت شد که شرکت بزرگ ((وورلد کامworld com -)) در دنیاى ارتباطات به صورت چندش آورى فساد مالى داشته و در بودجه نهایى دست آورده و تقلب کرده است بگونه اى که خود رئیس جمهور را به تنگ آورده و نتوانسته است آن را پنهان کند. جالب اینجاست که این شرکت عظیم ارتباطاتى در سال گذشته اعلام کرده بود که 3 میلیارد و 400 میلیون دلار منفعت داشته در حالى که 663 میلیون ضرر داشته است. و اخیرا نیز ثابت شد که شرکت زیروکس آمریکا نیز همین برنامه را اعلام کرده. خلاصه ضرر و زیان تنها پنج شرکت بزرگ آمریکایى چیزى فراتر از 460 میلیارد دلار بوده است!
این زیانهاى مالى گسترده آنچنان و حشتى در سراسر آمریکا ایجاد کرده که بطور بى سابقه اى قیمت سهام در بورس آمریکا تنزل یافته, حال تصور کنید یک هموطن آمریکائى که شعارش این است :" قلبم را بشکن ولى نانم را گاز نزن!" با این ضررهاى سرسام آور چه حالى خواهد داشت.
کافى است بدانید که تنها شرکت وورلد کام هفده هزار کارگر را از کار برکنار کرده است. پس طبیعى است که صداى وحشت انگیز این زلزله اقتصادى در بازارهاى بورس و سهام بین المللى طنین افکند و مثلا به خاطر همین زیان مالى آمریکا بورس لندن در تاریخ چهارهم ماه جارى به تنهایى 56 میلیارد دلار ضرر داشته و دیگر بورسهاى اروپایى نیز به همین بلا گفتار شده اند, و آنچه ما در صدد بررسى آن هستیم افت محبوبیت رئیس جمهور و حکومتش است که نه تنها سرنوشت خودش را به خطر مى اندازد که حزب جمهوریرا هم در انتخابات آینده به سقوط مى کشاند.
دومین رسوائى :
دومین رسوائى آمریکا عبارت است از ناکامى امنیتى خطرناکى که منجر به جریان 11 سپتامبر شد. همانطور که شنیدید اخیرا اخبارش تا اندازه اى منتشر شد, پس از آنکه چندین ماه در کتمان و پنهانى مطلق قرار داشته, و همین که چنین هجومى به وقوع پیوندد دلیل رسوایى بزرگ دستگاه هاى امنیتى است که طى 6 ماه یا یکسال گذشته نتوانستند این 20 نفر متهم و مظنون را کشف کنند هر چند برخى از آنان در لیست هاى سیاه قرار داشتند و سرانجام توانستند سهمگین ترین ضربه ها را بر پیکر آمریکا در طول تاریخ وارد آورند.
و آنچه از آن خطرش کمتر نیست , این است که اطلاعاتى راجع به حرکتهاى مشکوک در دستگاه امنیتى آمریکا وجود داشت و یکى از آن اطلاعات به دفتر شخصى رئیس جمهور تحویل داده شد . و اگر واقعا در همان وقت این اطلاعات و آگاهى ها را جدى گرفته بودند قطعا جلوى چنان حادثه هولناکى گرفته مى شد . و همگان پى آمدهاى این رسوائى را دنبال کردند تا جائى که آبروى دولت رفت و نزدیک بود رئیس جمهور و همکارانش استیضاح شوند که چرا نتوانستند کشور را از چنین خطرى جدى نجات دهند و جلوى این فاجعه را بگیرند .
گفته مى شود که معامله اى شد تا جلوى این رسوائى گرفته شود . اسرائیل با تمام قدرت با کنگره آمریکا وارد معامله شد و از آنان خواست که فشار را بر جرج بوش کم کنند و آبرویش را نگه دارند . و بدینسان شارون خدمتى به بوش کرد که هرگز فراموش شدنى نبود .. و در مقابل , هرچه مى خواست - به اعتراف خودش - از بوش گرفت که همه دیدیم بوش در سخنرانیش راجع به خاورمیانه شارون را در سرکوب انتفاضه و فلسطینیان کاملا آزاد گذاشت . هرچند این معامله فعلا وزش باد رسوائى را به تاخیر انداخت ولى از کجا که بارى دیگر باد نوزد و حیثیت و آبروى رئیس جمهور بر باد نرود .
مشکلات بزرگ دیگر:
مشکلات دیگرى گریبانگیر حکومت آمریکاست , برخى مربوط به وعده هائى است که رئیس جمهور در دوران تبلیغات انتخاباتیش به مردم داده و به آنها وفا نکرده است مانند مساله آموزش و پیشرفت اوضاع اجتماعى و برخى دیگر مربوط مى شود به مقید و محدود کردن آزادیهاى عمومى و بودجه سرسام آورى که براى دستگاه امنیتى در نظر گرفته و باز گذاشتن کامل دست آنان در هرجا و نسبت به هر کس و هر مقام . و ما اکنون در مورد این مشکلات بحثى نمى کنیم و فقط به بررسى کوتاهى از آن دو رسوائى بزرگ که قبلا بحثشان گذشت بسنده مى کنیم .
حل مشکل ! :
بحث این است که : هیئت حاکمه آمریکا با آن دو مشکل چگونه برخورد کرد در حالى که رسوائى اول همچنان تهدیدى جدى براى امنیت اقتصادى ملت آمریکا مى باشد و رسوائى دوم امنیت ملى آمریکا را با خطر مواجه ساخته است ؟
پاسخ این است که دولت آمریکا در آن وقت به خاطر اینکه توجه مردم را از رسوائیهاى بزرگ باز دارد شروع به ارعاب و ترساندن مردم کرد و امنیت فردى افراد را مواجه با خطر پیشرفته و جدى دانست . و به آنان طى تبلیغات گسترده اى چنین وانمود کرد که خطر,همه افراد را در بر مى گیرد و براى جلوگیرى از بروز مجدد آن , باید به حزب جمهورى تکیه کرد که با قدرت آهنین خود جلوى خطر تروریسم را بگیرد.
در روز دهم ماه گذشته وزیر دادگسترى آمریکا ((جون آشکروفت)) در مسکو بود که از خبرنگاران خواست در یک کنفرانس استثنائى شرکت کنند . در آن کنفرانس اعلام کرد که وزارتخانه اش یک تروریست خطرناکى را دستگیر کرده که در پى ساختن و منفجر کردن بمب مواد آلوده در آمریکا بوده و ادامه داد که این گام , پیشرفت بزرگى است در نبرد با تروریسم زیرا توانست جلوى یک هجوم جدید تروریستى را بگیرد!
چندین ساعت از اعلام این خبر سراسر دروغ نگذشته بود که دولت آمریکا ضخامت دروغ را کمتر جلوه داد و معاون وزیر دفاع ((ولفو فیتز)) تاکید کرد که نقشه اى جدى نبوده ولى آن شخص را در مراحل اولیه خطر دستگیر کرده اند ! چندى بعد یکى از مسئولان امنیتى آمریکا اعتراف کرد که هیچ دلیلى وجود ندارد بر اینکه این شخص داراى قصد وهدف تروریستى است و یا اصلا توانائى چنان کارى را دارد !! و انگهى کارشناسان طى نامه اى به کمسیون روابط خارجى مجلس سناى آمریکا اعلام داشتند که اگر چنین بمبى منفجر شود , قدرت تخریبیش به آن حدى نیست که وزیر مردم را ترسانده است و نسبتا زیانهاى بشرى کمترى خواهد داشت هرچند آثار بدى در دراز مدت به جاى خواهد گذاشت .
و على رغم این حقایق , دولت آمریکا براى اینکه همچنان ملتش را در حال رعب و وحشت از تروریسم نگه دارد و براى گمراه کردن بیشتر آنان اعلام کرد که این شخص آدم بسیار خطرناکى است و وجودش خطرى جدى براى کل آمریکا در بر دارد ! و به خاطر این دستور ریاستى , آن بیچاره را از زندانش در نیویورک منتقل کردند به یک پایگاه نظامى در ایالتى دیگر و اثرش را بکلى پنهان کردند و حتى اجازه ندادند با وکیلش تماس بگیرد تا از او دفاع نماید .
این تروریست خطرناک کیست ؟:
این همان مسلمان آمریکائى است که نامش " خوسیه بادیلا " مى باشد و پس از اسلام , اسم خود را عبدالله مهاجر نهاده و تحصیلاتش از مرحله ابتدائى تجاوز نمى کند ! و ثابت نشده که با گروه " القاعده " رابطه اى دارد و اصلا هیچ شبهه تروریستى در تاریخ زندگیش دیده نمى شود .
به همین خاطر بود که در همان روزها , روزنامه " اندپندنت " بریتانیا گزارشى منتشر کرد و یادآور شد که در آمریکا یک دلیل هم وجود ندارد که عبدالله مهاجر را محکوم کند یا او را در یک عمل تروریستى متهم سازد , بویژه آنکه سطح تحصیلاتش آنقدر نیست که بتواند یک بمب پرتوى را بسازد که از پیشرفت تکنولوژى ویژه اى برخوردار است.
همین روزنامه مى افزاید : این جریان چیزى جز این نیست که دولت بوش مى خواهد مردم را چنان سردرگم کند که خیال کنند واقعا دولت توانائى رویاروئى و کشف تروریسم را دارد و در مبارزه با تروریسم شکست نخورده است !
همه دیدیم که چه سر و صدائى همان روزها برپاشد و بحث و گفتگوهاى تبلیغاتى در نشریات و رسانه هاى گروهى دنیا به اوج خود رسید که در باره این بمب جدید تحقیق و کنکاش کنند و نقشه هاى تازه تروریست ها را به رخ مردم بکشند در حالى که اصلا هیچ خبرى نبوده و تنها یک بازى تبلیغاتى دست اندر کاران آمریکائى بود که مردم را همچنان در تب و تاب ترس و وحشت از تروریسم نگه دارند تا به حقایق پشت پرده پى نبرند .
دروغهاى شاخ دار :
این جزئى از مسخره هاى تبلیغاتى آمریکا است که هرچند روزى یک بار با طمطراقهاى تبلیغاتى خبر از نبردهاى تروریستى و چگونگى مقابله با آن به اطلاع مردم مى رسانند. تا جائى که کمتر روزى شده است که در آغاز نشریات خبرى از یک گروه تروریستى جدید یا دستگیرى یک تروریست خطرناک به چشم نخورد که حتى مانیز داریم باور مى کنیم که نکند برخى از این اخبار حقیقت داشته باشد.
آیا خبر داشتید که در وزارت دفاع امریکا اخیرا دفترى ایجاد شده به نام دفتر تاثیرات استراتژیک که هدفش گمراه کردن مردم با نشر اکاذیب و اخبار دروغین است؟
تا هنوز قضایاى پشت پرده در مورد حادثه 11 سمپتامبر فاش نشده که معلوم شود چه اهدافى پشت سر این حادثه نهفته است و چه کسانى و با چه انگیزه هایى آنرا ایجاد کردند و چه مسائل مهمترى در پى داشته که دولت به آن همه زیان و ضرر تن دهد!؟
در ماه مارس سال گذشته دولت انگلیس خبر داد که یک آزمایشگاه بیولوژى در یکى از غارهاى مخفى گروه "القاعده" در شرق افغانستان پیدا شده. و پس از آنکه واشنگتن این خبر را انکار کرد معلوم شد هدف از پخش آن, سرپوش گذاشتن روى جریان فرستادن 1400 سرباز انگلیسى به افغانستان بوده است.
در همان ماه روزنامه ها خبر دادند از یک قرارداد محرمانه بین یاسر عرفات و جمهورى اسلامى ایران که در مسکو منعقد شده ولى همان روزنامه نیویورک تایمز که پیش از همه این خبر را پخش کرده بود, پس از چندى آنرا تکذیب کرد. و اخیرا نیز اخبار دیگرى منتشر شده که خبر از همکارى حزب الله لبنان با گروه القاعده مى دهد در حالى که اگر کسى از الف باى سیاست اطلاع داشته باشد مى فهمد که چنین چیزى دروغ محض است زیرا دشمنى بن لادن و گروهش با حزب الله بیشتر است از دشمنى آنان با امریکا و آنقدر اختلاف عقیدتى میان این دو گروه است که هیچ وقت به هم نخواهند رسید.
جالب اینجاست که همین چند روز پیش, خبرگزارى رویتر از توکیو خبر داد که مسوولان ژاپنى نسبت به گزارشهاى اطلاعاتى و امنیتى امریکا به شدت تردید دارند و احتمال صحت آنرا بعید مى دانند زیرا در همین یک سال آنقدر دروغ گفته اند که دیگر سخن راستى براى گفتن ندارند.
هرچند این بازى جدید دولت امریکا خطرناک است ولى تاریخ به ما نشان داده که نمى شود تمام وقت, مردم را با دروغ سرگرم کرد و هر چند امریکائى ها مردم ساده لوحى هستند ولى نمى شود تا آخر آنها را خوش باور دانست اما به نظر مى رسد که حداقل تا ماه نوامبر آینده این دروغها همچنان ادامه پیدا کند تا حزب جمهورى از این ترساندن و تخویف مردم به نتیجه دل انگیز خود دست یابد!