شهریور ماه .. شهادت ماه
استاد سید محمد جواد مهرى
شهریور ماه یادآور حوادث و رویدادهاى ناگوار و دردناکى است که در عین حال سرنوشت ساز و امیدوار کننده است .
در آن سالهاى نخستین انقلاب که دشمن زبون و زخمى از هر سوى به انگیزه انتقام , با انقلاب اسلامى نوپا در ستیز بود, گاهى با حمله هاى تبلیغاتى و گاهى با نبرد تسلیحاتى و گاهى هم با به شهادت رساندن استوانه هاى انقلاب , چهره هاى محبوب و دوست داشتنى و مخلص, مى خواست این انقلاب را از پاى درآورد; غافل از اینکه شهادت ها, حماسه آفرین و حیات بخش است. و اگر گلى از بوستان انقلاب , چیده شد , به جایش ده ها گل دیگر مى روید و اگر به پاى این درخت تناور که سر در آسمان ها دارد و ریشه در إعماق زمین, خون تازه ریخته شود , بى گمان این درخت بارورتر و شاداب تر مى شود. و هر چند این شهادتها دردناک و جانکاه بود و جاى آن عزیزان براى همیشه در ایران اسلامى خالى است , ولى چنانکه تجربه این دو دهه نشان داده همین شهادتها باعث تداوم انقلاب شده و به آن جاودانگى بخشیده و نام نامى آن بزرگواران در دلها و یادها براى همیشه زنده و فروزان ساخته و همین یاد آنان است که پیوسته حماسه خدمت و خلوص در خدمت را براى ما به ارمغان مى آورد و پیروان راستین انقلاب اسلامى و اسلام محمدى را توان و نیرو مى بخشد.
شهریور ماه یادآور حماسه هاى گوناگونى است و انباشته از رویدادهاى فراموش ناشدنى که تنها به برخى از آنها اشاره مى شود:
چهارم شهریور ماه:
یکى از چهره هاى پاک و باوفاى انقلاب و امام که در دوران سیاه ستمشاهى تحمل آن همه رنجها,زجرها,شکنجه ها و زندانها کرده بود مرحوم حاج مهدى عراقى , سرانجام توسط گروه الحادى فرقان در نخستین سال پس از پیروزى (1358) همراه با فرزند دلبندش حسام به شهادت رسید و یادش جاودانه در تاریخ سرخ انقلاب باقى ماند.
هشتم شهریور ماه:
در این روز تاریخى دو نفر از بهترین و ارجمندترین فرزندان مخلص و خداجوى این ملت فداکار در راه خدمت به اسلام,انقلاب و ایران در کنار هم سوختند تا شمعى فروزان براى انقلاب باشند و همواره این شمع راه مبارزه و پیکار با دشمنان خدا را روشن سازد و کاخ بیدادگران ستم پیشه را در آتش خشمش بسوزاند.
منافقین از خدا بى خبر و سنگدل,بمبى آتش زا را در مقر نخست وزیرى منفجر کردند و (رجائى و باهنر) رئیس جمهور عزیز و نخست وزیر محبوب را به شهادت رساندند.
آن دو عزیزبزرگوار در آتش کینه پلیدترین دشمنان انقلاب و اسلام سوختند ولى راه را براى اسلامیان متعهد روشن نمودند.
امام (ره) در بخشى از پیامش بدین مناسبت مى فرماید :
((ما در عین حال که براى این شهدا متإثر هستیم و اینها اشخاص ارزنده اى براى ملت ما و براى جمهورى ما بودند , لیکن ما باز در صفهاى دنبال آنها افرادى داریم و اشخاص متعهد به اسلام داریم و دنبال آن,ملت داریم , ملتى که هیچگونه عقب نشینى در این مسائل نخواهد کرد و با این ترتیب , جمهورى اسلامى آسیبى نخواهد دید... با رفتن شهدائى که بسیار ارزشمند بودند و هستند و در عین حالى که متإثر هستیم , لیکن چون توجهمان به خدا است و ملت ما براى خدا قیام کرده است , بارفتن اشخاص هیچ سستى به خودشان راه نمى دهند...))
و بدینسان امام آن روح خدائى هنگام بروز تلخ ترین و سهمگین ترین رویدادها و مصیبت ها با سخنان دلگرم کننده و امیدوار کننده اش مردم را در صحنه گرم انقلاب نگه مى داشت و انقلاب را از هر آسیبى مصون مى نمود.
چهاردهم شهریور:
روز شهادت آیه الله قدوسى و سرتیپ وحید دستگردى است . در این روز از این ماه پر حادثه , دادستان کل انقلاب اسلامى حضرت آیه الله قدوسى به دست منافقین خلق به شهادت رسید.
آیه الله قدوسى مردى پارسا, مجتهد, و با تقوا بود که بیش از 30 سال از عمر مبارکش در خدمت اسلام و حوزه علمیه قم در مدرسه حقانى به تدریس و بحث اشتغال داشت.
در همین روز یکى دیگر از همرزمان باوفاى شهید رجائى و باهنر که در کنار آنان و در روز انفجار مقر نخست وزیرى سخت مجروح شده بود به لقإ الله شتافت و به شهادت نائل شد . شهید وحید دستگردى رئیس کل شهربانى جمهورى اسلامى بود که خدمات ارزنده اى در این نهاد داشت و تا آخرین لحظه از خدمت باز نایستاد . روحش شاد .
هفدهم شهریور:
روزى که شهادت بارور شد وخون جلوه اى تازه داشت, در صبح روز هفدهم شهریور57 اولین جمعه خونین انقلاب با سرنوشت ایران به وقوع پیوست .
روزى که شرف و عزت و استقامت و سربلندى و عظمت ملت ایران به اثبات رسید . آن روز تاریخى بود که سراسر افق ایران گلگون شد و ملت بپاخاسته با فریاد ((مرگ بر شاه)) و ((درود بر خمینى)) با خون خود نوید پیروزى را به آیندگان رساند . مبارک باد انقلاب خونین شما ملت بزرگ و فداکار ایران.
نوزدهم شهریور :
در این روز شخصیت محبوب ایران آیه الله سید محمود طالقانى , عالم مجاهد و خستگى ناپذیر و الگوى مبارزه با طاغوت , پس از سالها خدمت شایسته به اسلام و مسلمین وفات یافت و ایران اسلامى در سوک فقدانش یکپارچه عزا و ماتم شد .
امام در قسمتى از پیامش بدین مناسبت فرمود :
((... آقاى طالقانى یک عمر در جهاد و روشنگرى و ارشاد گذراند, او شخصیتى بود که از جسمى به جسمى و از رنجى به رنج دیگر در رفت و آمد بود و هیچ گاه در بهار بزرگ خود سستى و سردى نداشت . من انتظار نداشتم که بمانم و دوستان عزیزم و پر ارج خودم را یکى پس از دیگرى از دست بدهم . او براى اسلام به منزله حضرت ابوذر بود و زبان گویاى او چون شمشیر مالک اشتر برنده بود و کوبنده . مرگ او زود رس بود و عمر او پر برکت .
بیستم شهریور :
دومین شهید محراب , الگوى پارسائى و زهد و تقوا حضرت آیه الله سید اسدالله مدنى در این روزاز سال1360 به دست یکى از منافقین کوردل در محراب نماز جمعه به شهادت رسید .
آیه الله مدنى از معدود کسانى بود که به امام عشق مى ورزید و با اینکه خود از مقام والائى در علم و عمل برخوردار بود , پیوسته از امام تبلیغ مى کرد . او چندین بار به تبعید رفت و سرانجام پس از 69 سال خدمت شایسته در اثر انفجار نارنجک منافقین به آخرین آرزوى خود رسید و به لقإ پروردگار شتافت .
امام خمینى (ره) در پیام شهادتش چنین مى فرماید :
((سید بزرگوار و عالم عادل عالیقدر و معلم اخلاق و معنویات حجه الاسلام و المسلمین شهید عظیم الشإن مرحوم حاج سید اسدالله مدنى رضوان الله علیه همچون جد بزرگوارش در محراب عبادت به دست منافقى به شهادت رسید. اگر با به شهادت رسیدن مولاى متقیان , اسلام محو و مسلمانان نابود شدند, شهادت امثال فرزند عزیزش شهید مدنى هم آرزوى منافقان را برآورده خواهد کرد.))