مناسبت هاى ماه
پنجم آذر ماه
ماه رمضان شاهد دردناکترین فاجعه تاریخ است, در پگاه نوزدهمین روز این ماه عظیم ترین انسان تاریخ پس از رسولخدا صلى الله علیه و آله و سلم هنگام نماز, با لب روزه, در مسجد کوفه, به دست شقى ترین کسى که به صورت انسان بود به شهادت رسید و با نفسى مطمئن و قلبى آرام در هنگام ضربت خوردن فرمود: به پروردگار کعبه رستگار شدم.
پنجم آذر ماه روز تشکیل بسیج مستضعفین
همزمان با پیروزى انقلاب اسلامى در ایران به رهبرى قائد عظیم الشإن حضرت امام خمینى رضوان الله علیه و رإى قاطع ملت بر تشکیل نظام جمهورى اسلامى و موضع گیرى در مقابل شرق و غرب و به خطر افتادن منافع آنان, ابرقدرت ها توسط ایادى داخلى و خارجى خود علیه این نظام نوپا وارد عمل شدند و به توطئه هایى دست یازیدند که هر کدامش براى از پاى درآوردن این نظام نوپا کافى بود. غائله کردستان, جریان گنبد, آشوب آذربایجان و کودتاى نوژه گوشه هایى از این توطئه ها بود. ولى تصمیمات به موقع امام و تبعیت امت از امام و مقاومت این ملت تازه از بند رسته توطئه ها را یکى پس از دیگرى خنثى نموده و پیش بینى هاى لازم را براى تداوم انقلاب اتخاذ نمودند و حراست از انقلاب مردمى را به خود مردم واگذاردند و همه را موظف به پاسدارى از انقلاب کردند.
امام بزرگوار طى سخنانى فرمودند: ((مملکت اسلامى باید همه اش نظامى باشد و تعلیمات نظامى داشته باشد باید این طور بشود که یک مملکتى بعد از چند سالى که بیست میلیون جوان دارد, بیست میلیون تفنگدار داشته باشد و بیست میلیون ارتشى داشته است و یک چنین مملکتى آسیب پذیر نیست.))
با این رهنمود 5 آذر 1358 ارتش بیست میلیونى بسیج بنیانگذارى شد تا براى همیشه جان بر کف, به امر رهبر براى حراست از انقلاب در هر زمانى و در هر کجا آماده باشد که اکنون هم نقش بسیج و بسیجیان را در خنثى نمودن توطئه هاى چند سال اخیر شاهد بوده ایم.
امام عزیز جملاتى دارند که براى نسل ما تکرار آن جملات و تفکر و تعمق در آن بیانات ارزشمند راهگشاى بسیارى از مشکلات امروز ما خواهد بود: به این جملات گوش دل فرا دهیم:
((خلاصه کلام, اگر بر کشورى نواى دلنشین تفکر بسیجى طنین انداز شد چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد گردید و الا هر لحظه باید منتظر حادثه ماند. ))
((من دست یکایک شما پیشگامان رهایى را مى بوسم و مى دانم که اگر مسئولین نظام اسلامى از شما غافل شوند به آتش دوزخ الهى خواهند سوخت.
من همواره به خلوص و صفاى بسیجیان غبطه مى خورم و از خدا مى خواهم تا با بسیجیانم محشور گرداند, چرا که در این دنیا افتخارم این است که خود بسیجیم.))(2 / 9 / 67)
هشتم آذر روز جهانى قدس
فرارسیدن روز جهانى قدس, آخرین جمعه ماه مبارک رمضان, وظیفه قطعى پشتیبانى و دفاع از ملت مظلوم فلسطین را بار دیگر با تإکیدى از همیشه بیشتر به مسلمانان غیور جهان یادآورى مى کند.
در همین روزهاى ماه مبارک رمضان مردم روزه دار فلسطین در خانه خود انواع سختى ها را از دشمن غاصب مى کشند خیابان ها به خون زن, مرد, کودک, و نوجوان فلسطینى آغشته است و کشورهاى دیگر و مدعیان حقوق بشر نه تنها کمترین اعتراضى نمى کنند که متجاوز را تشویق و حمایت نیز مى کنند. و این نسل نوین ملت فلسطین است که با نام خدا و تمسک به ایمان اسلامى راه مبارزه را یافته و وظیفه همه مسلمانان است که آنان را در این وظیفه مقدس یارى کنند.
امام همیشه بیدار ما رضوان الله علیه این روز را به عنوان روز حمایت دنیاى اسلام از مبارزه قهرمانانه مردم فلسطین و روز قدس نامیدند تا آزادگان جهان با اتحاد و یکدلى به یارى این رنجدیدگان بشتابند و بر قسمتى از آلام آنان مرهم نهند.
امام خمینى فرمودند: روز قدس که همجوار شب قدر است, لازم است که در بین مسلمانان احیا شود و مبدإ بیدارى و هشیارى آنان باشد... در روز قدس که آخرین روزهاى شهر الله اعظم است, سزاوار است که مسلمانان جهان از قید اسارت و بردگى شیاطین بزرگ و ابرقدرت ها رها شده و به قدرت لایزال ((الله)) بپیوندند و دست جنایتکاران تاریخ را از کشورهاى مستضعفان قطع و رشته طمع آنان را بگسلانند.(/9 5 / 60)
امیدوارم که مسلمان ها روز قدس را بزرگ بشمارند و در همه ممالک اسلامى در روز قدس, در روز جمعه آخر ماه رمضان تظاهر کنند و مجالس داشته باشند... اگر همه مسلمین که در دنیا هستند... اگر در روز قدس همه بیرون بیایند از خانه ها و فریاد بکنند: مرگ بر امریکا, مرگ بر اسرائیل, مرگ بر شوروى, همین قول... براى آنها مرگ مىآورد.))(15 / 5 / 59)
مقام معظم رهبرى در پیامى به همین مناسبت فرمودند: اکنون جمعه آخر ماه مبارک رمضان که از سوى امام راحل عظیم ما رضوان الله علیه روز قدس نامیده شد در پیش روى ماست و در این ماه رمضان کاملا مجاور لیالى قدر, ما باید همانطور که شب قدر را تا صبح به بیدارى مى گذرانیم و با دعا و تضرع خود به درگاه الهى مى خواهیم که آینده مطلوب براى ما رقم زده شود, روز قدس را و همه این ایام حساس را که لیله القدر تاریخ اسلام است به بیدارى و هشیارى بگذرانیم و تا مطلع الفجر نجات ملت هاى مسلمان و مخصوصا ملت شجاع و مظلوم فلسطین دست از تلاش نکشیم. اینجانب امیدوارم ملت بزرگ ما در این روز قدس نیز مانند همیشه با حضور یک پارچه خود در خیابان ها و راهپیمایى تا محل نمازهاى جمعه فریاد رسا و غریو رعدگون خود را به گوش جهانیان برساندو تکرار کند که امت امام خمینى عظیم همواره در کنار فلسطین و خصم دشمنان آن خواهد بود.(24 / 1 / 69)
دهم آذر شهادت روحانى مبارز آیت الله سید حسن مدرس
در روستاى سرابه از توابع اردستان به سال 1287 هـ.ق چشم به جهان گشود. ایام کودکى را در زادگاهش گذراند و پس از فراگیرى علوم ابتدایى جهت تحصیل معارف اسلامى به حوزه شهرضا پیوست و سپس از آنجا به سوى نجف اشرف بار سفر بست. پس از کسب درجه اجتهاد به ایران بازگشت. هنگامى که سلطه سلسله قاجار همراه با اختناق نیروهاى انگلیسى جامعه اسلامى را به نابودى مى کشید, مدرس به رهبرى و هدایت میرزاى شیرازى علیه دستگاه ستم برخاست و دلیرانه در برابر آنان مقاومت کرد. در سال 1332 مردم رنج کشیده تهران او را به عنوان وکیل در مجلس شوراى آن روز انتخاب کردند. او تنها کسى بود که در مجلس فرمایشى از حریم اسلام و جامعه محرومین دفاع مى کرد. وقتى رضاخان قداره بند به حکومت رسید, ,مدرس با مبارزاتش خواب را از چشمان آن طاغى ربوده بود. و چون او را مانع پیشرفت مقاصد شوم دیدند قصد جانش کردند و چون موفق نشدند ابتدا به مدت 9 سال او را به خواف تبعید و سپس به زندان کاشمر منتقل نمودند و در دهم آذر سال 1316 در هنگام نماز او را به شهادت رساندند.
امام خمینى(ره) راجع به این شهید بزرگوار فرمودند: مدرس تنها مرد بزرگى بود که با او[ رضاخان] مقابله کرد و ایستاد و مخالفت کرد... (16 / 8 / 57)
مدرس جلوى رضا شاه ایستاد و فریاد زد زنده باد خودم, مرده باد رضاخان.(17 / 11 / 57)
یازدهم آذر 1300 شهادت میرزا کوچکخان جنگلى
در سال 1298 هجرى قمرى برابر با 1257 شمسى در استاد سراى رشت دیده به جهان گشود, نامش یونس و از همان کودکى به کوچک خان مشهور شد.
به سرعت مراتب علمى را پیمود و در حوزه علمیه در درس هاى فقه و اصول تبحر یافت, سپس براى نجات جامعه از چنگال نوکران داخلى و استعمارگران روسى و انگلیسى به مبارزه مسلحانه روى آورد. و پس از مدتى باتشکیل سازمانى به نام نهضت جنگل با همه امکانات محدودى که داشت با سه دولت شوروى, انگلستان و عثمانى و هم چنین با استبداد رضاخانى به مبارزه برخاست و با تشکیل حکومت انقلابى در رشت براى نجات میهن همت گماشت و آخر الامر در اثر خیانت بعضى هم پیمانان جان خود را در این راه فدا کرد و به همه آزادیخواهان درس مبارزه و چگونه از دین و استقلال میهن دفاع نمودن را آموخت یادش گرامى باد.
بیستم آذرماه :1360
اسوه تقوا و اخلاق شهید آیت الله دستغیب توسط منافقین کوردل به شهادت رسید و به جمع شهداى محراب و شهیدان به خون خفته انقلاب اسلامى پیوست و درس ایثار و استقامت در راه عقیده به همگان آموخت یادش گرامى باد.
بیست و هفتم آذر 1358 روز وحدت حوزه و دانشگاه
وحدت و هماهنگى در میان اقشار مختلف جامعه از برنامه هاى مهم و استراتژیک اسلام است که از اولین روزهاى طلوع آفتاب اسلام رسولخدا صلى الله علیه و آله وسلم سعى در ایجاد آن داشته و با برقرارى برادرى میان صفوف مسلمین آنان متحد ساختند. امام خمینى رضوان الله علیه که احیا کننده شریعت نبوى و ادامه دهنده راه انبیإ بود یکى از اهداف خویش را ایجاد وحدت درصفوف مختلف و متفرق مسلمانان قرار داد که یکى از آن وحدت ها وحدت و همدستى دو نهاد مهم علمى و فرهنگى کشور اسلامى یعنى حوزه ودانشگاه بود. امام بزرگوار در مراحل مختلفى بر وحدت این دو نهاد علمى تإکید کرده فرمودند:
((دانشگاه پیوند خودش را با فیضیه محکم کند و فیضیه محکم کند پیوستگى خودش را به دانشگاه. شما دو قشرى هستید که اگر شما اصلاح بشوید اصلاح مى شود ملت ها و اگر خداى ناخواسته شما اصلاح نشوید و یا منزوى بشوید, مملکتتان و کسانى که مى توانند در مملکت کارى بکنند منزوى خواهند شد. ((دانشگاه و فیضیه دست به دست هم بدهند و استقلال کشور خودشان را حفظ کنند.))
((امروز دانشآموزان باید سعى کنند تاریخ انقلاب اسلامیمان را و نقش وحدت بین خودشان و دانشگاهیان با روحانیون را بیاموزند.))
و این وحدت با شهادت شهید بزرگوار دکتر محمد مفتح در سطح دانشگاه پیوند خورد و در تاریخ خونبار انقلاب اسلامى به یادگار ماند.