بیایید فراموش نکنیم
الخلیل شهر باستانى و دومین شهر مقدس فلسطین
الخلیل از قدیمى ترین شهرهاى جهان بوده و تاریخ آن به پنج هزار و پانصد سال پیش برمى گردد و حدود 3800 سال پیش نیز حضرت ابراهیم(ع) به این شهر قدم گذاشت و از آن پس این شهر را الخلیل (خلیل الرحمن) نام نهادند.
پیکرهاى حضرت ابراهیم(ع), ((ساره)) همسر آن حضرت و فرزندان آن حضرت (اسحاق, یعقوب, یوسف, لوط و یونس) در این شهر مقدس که از دیدگاه مسلمانان دومین شهر مقدس فلسطین به شمار مى رود, مدفون هستند.
پیکر تعداد زیادى از اصحاب و یاران پیامبر اکرم(ص) از جمله شهداى جنگ ((اجناد ین)) که در جنگ میان مسلمانان به فرماندهى ((عمر بن خطاب)) با مسیحیان به رهبرى امپراطورى روم براى فتح قدس شریف در 17 هجرى قمرى رخ داد به شهادت رسیدند, نیز در این شهر مقدس ((الخلیل)) مدفون است.
کنعانیان عرب شهر الخلیل را بنا نهاده و نام آن را روستاى ((اربع)) نامیده اند زیرا بانى آن چهار تن بوده که ((ابوعناق)) بزرگ قبیله ((العناقیین)) که به پهلوانان شهرت داشتند, در رإس آنان قرار داشت.
دیوار ضخیمى (حرم ابراهیمى) را احاطه کرده که این دیوار در زمان زمامدارى ((هرودوس)) که در زمان وى حضرت مسیح(ع) متولد شده بود, بنا شده و هم اکنون نیز آثار تاریخى آن چشم بیننده را مى نوازد.
اما دیدبان هاى روى این دیوار در زمان حکومت اسلامى بنا شده است.
در سال 1948 سازمان هاى مسلح صهیونیستى بخشى از سرزمین ((الخلیل)) را که شامل 16 روستا بود را اشغال کرده و در جنگ حزیران ((ژوئن)) سال 1967 نیز توسط این رژیم به شکل کامل اشغال شده است.
الخلیل در 36 کیلومترى جنوب شهر قدس شریف واقع شده که 940 متر بالاتر از سطح دریا قرار داشته و با یک کمربندى با شهرهاى قدس و بیت لحم مرتبط شده است.
این شهر از زمان قدیم مرکز تجارى بوده و امروزه نیز این مقام را حفظ کرده است.
مساحت الخلیل 2791000 متر مربع مى باشد که روستاهاى ((بنى نعیم)), ((سعیر)) ((حلحول)), ((بیت کاحل)), ((تفوح)), ((دورا)), ((الریحیه)), و ((یطا)) آن را احاطه کرده اند.
شهر الخلیل هم چنین به صنایع دستى, صنایع ساخت صابون و شیشه, نخ ریسى و دباغى شهرت دارد.
تعداد ساکنان الخلیل تا سال 1996 به 38 هزار و 300 تن رسیده بود.
رژیم صهیونیستى با ایجاد کمربندى در اطراف شهر الخلیل و نفوذ در قلب این شهر مقدس, برخى محله هاى فلسطینى از جمله ((بیت رومانو)), ((هداسا)), ((الدبویا)) ((تل الرمیده)) و ((کریات اربع)) که بزرگترین این محله ها به شمار مى رود, را اشغال و با تغییر اسامى عربى محله هاى یاد شده, آنها را محل سکونت صهیونیست ها قرار داده است.
در الخلیل اماکن باستانى زیادى وجود دارد که گنبد ((رامه الخلیل)) که در 5 / 2 کیلومترى شمال این شهر قرار دارد, از جمله آنها است.
حضرت ابراهیم(ع) بارها به الخلیل سفر کرده و در این شهر مقدس بود که فرشتگان از سوى خداوند به حضرت ابراهیم(ع) و ساره(س) وعده تولد حضرت اسحاق را داده اند.
از آغاز انتفاضه تاکنون 162 زن و 531 کودک فلسطینى توسط رژیم صهیونیستى به شهادت رسیده اند
منابع پزشکى فلسطین اخیرا با ارایه گزارشى اعلام کردند: از آغاز انتفاضه دوم (مسجدالاقصى) تاکنون 162 زن و دختر جوان و 531 کودک زیر 18 سال در سرزمین هاى اشغالى به اشکال مختلف توسط رژیم صهیونیستى به شهادت رسیدند.
پایگاه اینترنتى ((قدس وى)) وابسته به جنبش جهاد اسلامى فلسطین گزارش داد: شهداى یاد شده بى رحمانه و بدون هیچ توجیهى به ضرب گلوله, شلیک تانک و راکت هاى بالگردهاى رژیم صهیونیستى شهید شدند.
براساس این گزارش, برخى از این شهدا در پاسگاه ها, پشت ایست هاى بازرسى و یا در حال تردد در گذرگاه هاى شهرى و روستایى واقع در استان هاى کرانه باخترى و نوار غزه توسط نیروهاى این رژیم به شهادت رسیده و برخى دیگر از آنان نیز به ضرب گلوله و انفجار راکت هاى بالگردهاى ارتش صهیونیستى در خانه هاى خود به شهادت رسیدند.
((نهله)) 41 ساله و کودک چهارساله وى ((ریحانه هشام الکیلانى)) 25 ساله ((خدیجه العارضه)) 50 ساله و ((هنیده سلیمان البریکه)) 26 ساله از جمله شهداى زن فلسطینى هستند که اخیرا توسط نیروهاى رژیم صهیونیستى به شهادت رسیدند.
بنابر این گزارش, از 29 / 9 / 2000 تا 31 / 10 / 2002 بیش از 277 دانشآموز دختر و پسر فلسطینى توسط ارتش صهیونیستى شهید و 197 مرکز آموزشى تخریب و 25 مدرسه نیز توسط نیروهاى این رژیم اشغال و به عنوان بازداشتگاه و یا محل استقرار نیروهاى صهیونیستى استفاده مى شود.
این در حالى است که در مدت یاد شده 2690 دانشآموز در سرزمین هاى اشغالى توسط ارتش صهیونیستى زخمى شدند که حال برخى از آنان به خاطر جراحت شدید وخیم مى باشد.
به گزارش پایگاه اینترنتى قدس وى, ارتش صهیونیستى در تاریخ فوق الذکر 75 مدرس و 166 دانشآموز را نیز بازداشت کرد.
براساس این گزارش, ارتش این رژیم هم چنین 7 مدرسه را به طور کامل بسته و 850 مدرسه را به حالت نیمه تعطیل درآورده و به 197 مراکز آموزشى یورش برده و یا آنها را گلوله باران کرده است.
این اقدامات ددمنشانه رژیم صهیونیستى با تمامى معیارها و قوانین بین المللى از جمله قرارداد چهارم ژنو مبنى بر آزادى شهروندان و مراکز آموزشى و پزشکى براى ادامه آموزش و انجام مإموریت پزشکى خود در سرزمین هاى اشغالى, مغایرت داشته و متإسفانه جامعه جهانى نیز در برابر این گونه اقدامات غیر انسانى سکوت اختیار کرده و تاکنون هیچ موضع گیرى عملى علیه این رژیم اتخاذ نکرده و اگر هم اقدام شده فورا توسط امریکا در شوراى امنیت وتو شده است.