رهنمودهاى مقام معظم رهبرى
موضع ملت ایران در اینباره (تجاوز آمریکا و انگلیس به عراق) همانند ملت عراق است ملت ایران نیز همچون ملت عراق از سقوط صدام خوشحال است اما فجایع صورت گرفته در عراق و اشغالگرى و تجاوز را به شدت محکوم مىکند. و با رد گماشته شدن یک حاکم نظامى آمریکایى در عراق معتقد است سرنوشت ملت عراق باید تنها به دست این ملت تعیین شود.
در قضیه عراق چهار مسئله کاملاً مجزا یعنى سقوط صدام،فجایع پیش آمده براى ملت عراق، تجاوز آمریکا و انگلیس به یک کشور مستقل و مسئله اداره آینده عراق وجود دارد که جمهورى اسلامى ایران در مورد هر کدام از اینها،موضعى شفاف و روشن دارد که برخاسته از فکر و تدبیر اسلامى است و با رعایت مصالح و منافع کشور اتخاذ شده است.
ملت عراق از سقوط صدام کاملاً خوشحال است اما در جنگ بین صدام و اشغالگران آمریکایى کاملاً بیطرف بود و ملت و دولت ایران نیز دقیقاً هیمن موضع را اتخاذ کردند و مسئولان باتلاش و کوشش، اجازه ندادند در طول جنگ به هیچ یک از طرفین درگیر کمکى شود.
رزمندگان دلاور ما بدون هیچ امکانات نظامى، 35 روز در برابر هجوم عراقىها به خرمشهر مقاومت کردند که ملت ایران باید به آنها افتخار کند اما بغداد با بیش از 120 هزار نیروى نظامى، سه روزه سقوط کرد که این قضیه، واقعاً مشکوک است.
دبیر کل سازمان ملل در این قضیه توقعات جامعه جهانى را برآورده نکرد و هیچیک از ارکان سازمان ملل اعم از شوراى امنیت و مجمع عمومى سازمان ملل حتى یک جلسه براى محکومیت تجاوز به عراق تشکیل ندادند.
در این تجاوز مشخص شد، آمریکا محور شرارت واقعى است و حقیقتاً همان گونه که امام بزرگوار فرمودند،شیطان بزرگ است.
نه ملت عراق نه ملت ایران و نه جامعه بین المللى، گماشته شدن یک حاکم نظامى آمریکایى بر عراق را نخواهد پذیرفت.
آمریکایىها مىخواهند با گماشتن این حاکم نظامى، به تدریج کنترل فرهنگ ملت عراق را نیز در دست گیرند و طرز تفکر این ملت را در مورد اشغالگران تغییر دهند اما این کار نشدنى است و نسلهاى بعدى ملت عراق نیز جنایات آنها را از یاد نخواهند برد.
ملت عراق از چاله صدام دیکتاتور به چاه یک دیکتاتور آمریکایى مىافتد و ما نیز این مسئله را تجاوز به حریم اسلام و مسلمین مىدانیم.
آمریکایىها در عرصه شعار آزادى و دموکراسى شکست مشهودى خوردند و نشان دادند که لیبرال دموکراسى، تجاوز به حریم دیگر کشورها و لگد مال کردن ملتهاى دیگر را تجویز مىکند.
اگر آمریکایىها راست مىگویند و براى سقوط صدام و آزادى ملت عراق آمدهاند اکنون که صدام سقوط کرده باید بى درنگ از این کشور خارج شوند و اداره امور عراق را به دست خود این ملت بسپارند اما آنها این کار را نمىکنند چون دروغ مىگویند.
گروهها و فعالان سیاسى باید با مراقبت از بروز هرگونه هرج و مرج و انتقامگیرىهاى نادرست، از ایجاد هرگونه زمینه که موجب پایدارى حضور اشغالگران در عراق شود،پرهیز کنند.
کسانى که سالهاى متمادى به نام مردم عراق سخن مىگفتند، اکنون باید به مردم عراق و آرمانهاى آنان وفادار باشند و از هرگونه پنهان کارى و زدوبند با بیگانگان و قدرتهاى خارجى خوددارى کنند.
اگر ضعف و نقص در کار ما باشد اسلام نیز زیان مىبیند و دشمن نیز در این مسئله حداکثر سوءاستفاده را مىکند.
مسئولان باید با جدیت، همدلى و پرداختن به مسائل اصلى این هدف (اثبات کارآمدى نظام دینى جمهورى اسلامى) را محقق کنند و ملت آگاه و نجیب ایران نیز باید تلاش براى تحقق این هدف را از مسئولان سه قوه و همه نهادها و دستگاهها طلب کنند.
حمایت مجامع بین المللى از متجاوز
دنیا امروز گرفتار جهانخواران و غارتگرانى است که کشورها را به آتش مىکشند و غارت مىکنند و نیز گرفتار وابستگان آنان است که منافع ملتها و کشورهاى خود را فداى منافع ابر قدرتها مىکنند و همچنین گرفتار سازمانهاى دست نشانده قدرتهاى بزرگ بویژه آمریکاست که با اسم بىمحتواى شوراى امنیت و عفو بینالملل و حقوق بشر و از این قبیل مفاهیم بىمحتوا که به قدرتهاى بزرگ خدمت مىکنند و در حقیقت مجرى احکام و مقاصد آنان و مأمور محکوم نمودن مستضعفان و مظلومان جهان به نفع قدرتهاى بزرگ جهانخوار هستند مىباشند... (21/11/61)
ما در عصرى هستیم که جنایتکاران به جاى توبیخ و تأدیب، تحسین و تأیید مىشوند. ما در عصرى بسر مىبریم که سازمانهاى به اصطلاح حقوق بشر، نگهبان منافع ظالمانه ابر جنایتکاران و مدافع ستمکارى آنان و بستگان آنان هستند. (28/3/62)
مشکلى که امروز دنیا را تهدید مىکند، مشکل این دو ابرقدرت است. این دو ابر قدرت که تمام دنیا را در زیر بال خودشان نگه داشتهاند و از آنها استفاده مىکنند، اینها مشغول به یک طرح هایى هستند...که براى آتیه بشر خطرناک است گرچه هر دستهاى از دسته دیگر مىترسند و این ابر قدرت از آن ابر قدرت و آن از این، لکن ممکن است که یک وقت در رأس یکى از این دو ابر قدرت، یک دیوانهاى واقع بشود مثل هیتلر یا مثل صدام و به واسطه آن جنونى که براى قدرت دارد، دنیا را به تباهى بکشد. و اگر خداى نخواسته یک جنگ بین این دو قدرت در امروز تحقق پیدا کند، اینها دنیا را به خاک و خون مىکشند و به تباهى. مشکل دنیا امروز اینها هستند. باید براى آتیه دنیا، امروز تودههاى مردم، نویسندگان، گویندگان، فکر بکنند و مردم را آگاه بکنند به این خطرى که تمام بشریت را تهدید مىکند، آگاه کنند همه تودههاى دنیا را که این خطر بزرگ پیش است و اگر این ابر قدرتها در این حالى که هستند...به همین حال باقى باشند دنیا ممکن است که به خرابى بکشد و عمده ضررش به ملتها برسد. (13/8/61)
قدرتهاى بزرگ باید طرز تفکرشان را عوض کنند. باید بدانند که دنیا عوض شده است. دنیا، دنیاى سابق نیست. که یا انگلستان باید بر همه دنیا حکومت کند یا اروپا یا آمریکا و یا شوروى دنیا امروز نمىپذیرد این را، باید آنها تعدیل کنند کارهاى خودشان را، دنیا نمىپذیرد که دو قدرت تمام دنیا را از بین ببرند. دنیا نمىپذیرد که یک اقلیت تمام کشورها را ببلعد. باید اینها در کارهاى خودشان یک تجدید نظر بکنند. (18/11/62)