تلفن همراه، دشمن شماره یک رزمندگان فلسطینى
مدتى قبل بالگردهاى آپاچى رژیم صهیونیستى چهار نفر از اعضاى گردانهاى قسام وابسته به جنبش حماس را در ساحل دریاى غزه ترور کردند که این مسأله بسیارى از ساکنان منطقه و رزمندگان فلسطینى را حیرتزده ساخت. چرا که براى اولین بار دشمن موفق شد رزمندگان را در فضاى باز آنهم در روى زمین به آسانى ترور کند. در حالى که در گذشته ترورها عمدتاً در خودرو یا آپارتمان صورت مىگرفت. تا اینکه مشخص شد این ترور با ردیابى یک دستگاه تلفن همراه صورت گرفته است.
این عملیات باعث شد تا تحقیقات گستردهاى از سوى رزمندگان فلسطینى و دستگاههاى امنیتى وابسته به گروههاى مبارز و همچنین تشکیلات خودگردان فلسطین درباره چگونگى موفقیت این طرح ترور آغاز شود. در این میان اسراى فلسطینى نقش بسزایى در روشن شدن این قضیه ایفا کردند.
به گفته این افراد، تلفن همراه اولین و مهمترین عامل موفقیت سازمانهاى امنیتى و جاسوسى دشمن صهیونیستى براى ترور یا دستگیرى افراد مورد نظر به شمار مىرود که این امر از طریق ردیابى امواج تلفن و صداى هدف صورت مىگیرد.
البته رزمندگان فلسطینى تا مدتها گمان مىکردند اشغالگران قادر به ردیابى و کنترل تلفنهاى همراه فلسطینى یا مستقل نیستند و لذا با تغییر صدا و یا استفاده از رمز تلفنهاى همراه را مورد استفاده قرار مىدادند اما این ترور ثابت کرد که چنین اقداماتى براى در امان ماندن از شبکههاى جاسوسى رژیم صهیونیستى کافى نیست.
سازمانهاى امنیتى رژیم صهیونیستى اهمیت خاصى براى تلفنهاى همراه و کنترل مکالمههاى انجام شده به وسیله آن قائل هستند و تاکنون به همین شیوه چند مبارز فلسطینى را در غزه ردیابى و بازداشت کردهاند. حتى یاسر عرفات رییس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز دستور داده تا تمام ملاقات کنندگان با وى تلفنهاى همراه خود را به نگهبانان بیرون سالن تحویل دهند چرا که بنابر گزارشهاى رسیده گفتگوهاى انجام شده در این دیدارها بویژه نشستهاى عرفات و وزرایش از طریق تلفن همراه شنود شده است.
به گفته برخى مبارزان فلسطینى که توسط دشمن دستگیر شدند نیروهاى اشغالگر توانستند از طریق کنترل تماسهاى تلفنى آنها، عملیاتى که قصد اجرایش را داشتند ناکام گذاشته و آنها را دستگیر کنند.
این عده خاطرنشان کردند که صهیونیستها در جریان بازجویى، نوار مکالمههاى آنان را پخش کردند.
نیروهاى اشغالگر براى دستگیرى یک شخص ابتدا صداى وى در تلفن همراه را ضبط کرده و پس از آن تمام مکالماتى که فرد با دیگران انجام مىدهد یا تماس هایى که دیگران با فرد برقرار مىنمایند را ضبط مىکنند. سپس با استفاده از امواج الکترومغناطیسى یا سیگنالهاى صوتى محل فرد تعیین و ردیابى مىشود.
از دیگر شیوههاى صهیونیستها براى ردیابى مبارزان فلسطینى، قرار دادن مواد تشعشع زا (رادیواکتیو) به خودروهاى آنان است تا بالگردهاى آپاچى بتوانند این خودروها را شناسایى و آنان را هدف قرار دهند.
در همین راستا حماس با پخش بروشورهایى از نیروهاى خود و سایر مبارزان فلسطینى درخواست کرده تا جانب احتیاط را از دست نداده و مراقب تحرکات خود باشند که از آن جمله مىتوان به مواردى مانند خوددارى از توقف طولانى در خیابان و نقل و انتقال غیر ضرورى، خوددارى از استفاده از خودروهاى ویژه یا تاکسى و همچنین تردد به صورت پیاده براى جلوگیرى از ردگیرى هوایى دشمن اشاره نمود.