تعداد نشریات | 54 |
تعداد شمارهها | 2,388 |
تعداد مقالات | 34,317 |
تعداد مشاهده مقاله | 13,016,084 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,718,030 |
گفت و گو | ||
سلام بچه ها | ||
مقاله 1، دوره 20، شماره 23، فروردین 1388 | ||
نویسنده | ||
ابراهیم زارعی | ||
تاریخ دریافت: 16 خرداد 1396، تاریخ بازنگری: 07 دی 1403، تاریخ پذیرش: 16 خرداد 1396 | ||
اصل مقاله | ||
بسکتبال ایران در چند سال اخیر، پیشرفت چشمگیری داشت و تمام تیمهای ایرانی در مسابقههای بینالمللی موفق ظاهر شدند. اوج این موفّقیّت، قهرمانی تیم ما در جام ملّتهای آسیا و صعود به المپیک ۲۰۰۸ پکن بود. تیم ملّی بسکتبال کشورمان در مسابقههای آسیایی که در کشور ژاپن برگزار شد، توانست بر تیمهای قدرتمند فیلیپین، اردن، چین، تایوان، قطر و قزاقستان غلبه کند و در فینال، تیم پر مهرهی لبنان(لبنانیها دو بازیکن آمریکایی الاصل داشتند و مربی آنها هم آمریکایی بود) را شکست دهد و قهرمان آسیا شود. بسکتبالیستهای کشورمان در مسابقههای المپیک هم با تیمهای بزرگی چون آرژانتین، روسیه، کرواسی و استرالیا مسابقه دادند و موفّق شدند بازیهای قابل قبولی از خود به نمایش بگذارند. در این موفّقیّت بزرگ، بازیکنانی مانند: مهدی کامرانی، حامد حدادی، صمد نیکخواه بهرامی، مرحوم آیدین نیکخواه بهرامی، حامد آفاق اسلامیه، اُشین ساهاکیان، جواد داوری، موسی بنیپور، جابر روزبهانی، علی دورقی، امیر امینی، ایمان زندی و... نقش اساسی داشتند. درخشش ملّی پوشان پرتوان بسکتبال کشورمان در مسابقههای آسیایی و المپیک باعث شد تا دو تن از بسکتبالیستهای کشورمان جذب لیگهای معتبر دنیا شوند، و این انتقال، مقدمهی حضور دیگر بازیکنان را در بالاترین سطح بسکتبال جهان فراهم کند. به پاس توفیقهای مستمر بسکتبالیستهای کشورمان، مصاحبهای با «مهدی کامرانی» انجام دادهایم. که توجهی خوانندگان عزیز را به آن جلب میکنیم.
لطفاً خودتان را معرّفی کنید؟
مهدی کامرانی هستم. در ۱۳۶۱/۳/۱۱ در شهر ری متولد شدم.
از چه زمانی به فعالیتهای ورزشی پرداختید؟
از کودکی ورزش میکردم. به مرور در تیمهای مختلف شهر ری از جمله، جوانان و منتخب این شهر بازی کردم، سپس به تیم جوانان الکترا پیوستم. مقصد بعدی هم تیمهای پیکان و صباباطری بود. در حال حاضر هم در تیم مهرام تهران بازی میکنم.
تیم مهرام در فصل قبل به چه مقامی دست یافت؟
به مقام قهرمانی.
چه بازیکنان مطرحی از تیم مهرام جدا شدند؟
صمد نیکخواه بهرامی که به لیگ بسکتبال کشور فرانسه منتقل شد، و تونی مدیسون که به تیم پتروشیمی بندر امام پیوست.
جدایی این دو بازیکن تأثیر گذار بود؟
بله؛ چون هر دو از بازیکنان کلیدی و محوری تیم بودند. نبود آنها، بر روند بازیهای تیم ما تأثیر گذاشت و کمبود آن دو به خوبی احساس شد؛ البتّه دستاندر کاران تیم مهرام به چارهجویی پرداخته، با جذب یک بازیکن خارجی، تا حدود زیادی مشکلهای تیم مرتفع شد.
حضور تونی مدیسون در تیم پتروشیمی را چگونه ارزیابی میکنی؟
نقل و انتقالها در ورزش کاملاً عادی است؛ امّا در بسکتبال ما، اینگونه تغییر و تحوّلها، بیشتر به نفع بازیکنان خارجی است، و کمترین استفاده را برای ورزش ما دارد.
کدام تیمها در لیگ برتر بسکتبال بازی میکنند؟
مهرام، صبا مهر، پتروشیمی بندر امام، ذوب آهن اصفهان، بیم مازندران، آرارات، لولهی آ اس شیراز، شهرداری گرگان، شهرداری لنگرود، دانشگاه آزاد، خراسان رضوی، هیأت شهرکرد، تراکتورسازی سنندج.
چه تیمهایی شانس قهرمانی دارند؟
خوشبختانه باشگاههای قدرتمند بسکتبال ما به چند تیم محدود نمیشوند؛ امّا تیمهای مهرام، صبامهر، پتروشیمی و ذوب آهن، مدعیتر از بقیه هستند.
در سالهای مختلف بازی، به چه افتخاراتی دست یافتید؟
با تیم صبا باطری قهرمان جام باشگاههای آسیا شدم. همراه مهرام قهرمان ایران گشته و قهرمانی مسابقههای غرب آسیا را از آن خود کردم. در اوّلین روز نوروز ۱۳۸۸ هم برای دومین بار با تیم مهرام، قهرمان مسابقههای غرب آسیا شدیم و عیدی خوبی به مردم ایران دادیم.
همچنین با تیم ملّی بسکتبال جمهوری اسلامی ایران، به مقام سوم بازیهای آسیایی ۲۰۰۶ دوحهی قطر دست یافتیم، و در قهرمانی تیم ملّی بسکتبال در مسابقههای آسیایی قبل از المپیک، عضو این تیم بودم. به این افتخارها، حضور در المپیک ۲۰۰۸ پکن را هم میتوان اضافه کرد.
پیشرفت و جهش بسکتبال کشورمان از چه زمانی آغاز شد؟
از سالها قبل شروع شد؛ ولی به نحوی چشمگیر در بازیهای آسیایی ۲۰۰۶ دوحهی قطر خود را نشان داد. تیم ما در آن بازیها سوم شد و به مدال برنز دست یافت. این موفّقیّت در شرایطی حاصل شد که بهترین مقام آسیایی ما که عنوان چهارمی است در سال ۱۹۹۳ به دست آمده بود. بعد از سومیِ بازیهای آسیایی، تدارکهای گستردهای برای تیم دیده شد و با تعویض مربی تیم، توانستیم در مسابقههای آسیایی سال ۲۰۰۷ به مقام قهرمانی بازیها دست یابیم. کسب این عنوان تیم ما را مسافر بازیهای المپیک ۲۰۰۸ پکن کرد.
تغییرهای کادر فنّی، بعد از بازیهای ۲۰۰۶ قطر چگونه بود؟
اونیکای نیجریهای جای خود را به رایکوترومن صربستانی داد.
ملّی پوشانی که قهرمانی آسیا و صعود به المپیک را رقم زدند، چه کسانی بودند؟
بازیکنان زیادی در این موفّقیّت نقش داشتند که بعضی از آنها در تمامی مقاطع حضور داشتند، ولی تعدادی از ملّی پوشان به دلیل مصدومیت، در بعضی از مقاطع حاضر نبودند. در مجموع میتوان به بازیکنانی چون حامد حدادی، صمد نیکخواه بهرامی، مرحوم آیدین نیکخواه بهرامی، حامد آفاق اسلامیه، جواد داوری، اُشین ساهاکیان، موسی بنیپور، جابر روزبهانی، علی دورقی، امیر امینی، پویا تاجیک، علیرضا هنردوست، سامان ویسی، بهزاد افرادی، حامد سهرابنژاد، ایمان زندی و... اشاره کرد. بنده هم در کنار این بازیکنان در توفیقهای حاصل شده سهیم بودهام.
قهرمانی در آسیا چگونه حاصل شد؟
در دور مقدماتی تیمهای فیلیپین، اردن و چین را شکست دادیم و در دور دوم به مصاف چین تایپه و قطر رفته، مغلوبشان کردیم. در مرحلهی نیمهنهایی با حساب ۷۵ بر ۶۲ بر قزاقستان غلبه کردیم و به فینال مسابقهها راه یافتیم. در آخرین مسابقه هم با نتیجهی ۷۴ بر ۶۹ تیم قدرتمند لبنان را از پیش رو برداشته، قهرمان شدیم.
تیم ما در المپیک موّفق ظاهر شد؟
اصولاً حضور در المپیک برای هر تیمی موفقیتآمیز است و از قارّهی آسیا، فقط تیم قهرمان(ایران) راهی المپیک شد؛ البتّه چینیها چون میزبان المپیک بودند در بازیها حضور داشتند. سطح مسابقهها خیلی بالا بود و بهترین تیمهای جهان در المپیک حاضر بودند. در مجموع بازیهای خوبی به نمایش گذاشتیم و تجارب گرانبهایی به دست آوردیم. همچنین حضور ما در این بازیها باعث شد تا حامد حدادی و صمد نیکخواه بهرامی به لیگهای معتبر خارجی بپیوندند.
فکر میکنید لژیونر شدن این دو بازیکن، به نفع بسکتبال ماست؟
بله. حضور این دو بسکتبالیست در لیگ کشورهای آمریکا و فرانسه به سود ماست. اولاً لژیونر شدن آنها، از پیشرفت بسکتبال ما حکایت میکند؛ ثانیاً آنها میتوانند در لیگهای کاملاً حرفهای، به بازیکنان حرفهای و جهانی تبدیل شوند و در آینده تمامی اندوختههای خود را به بسکتبال کشورمان تزریق کنند. از طرف دیگر حضور موفّق حامد و صمد میتواند راه گشای دیگر ملّی پوشان باشد و دیگر بازیکنان مستعّد هم جذب لیگهای معتبر شوند.
در المپیک، چه تیمهایی روی سکّو رفتند؟
تیمهای آمریکا، اسپانیا، آرژانتین و لیتوانی اوّل تا چهارم شدند.
جدایی رایکوترومن از تیم ملّی، چه تأثیری بر بسکتبال ما خواهد گذاشت؟
با آنکه ترومن مربی خوب و کار بلدی بود، بسکتبال ما راه خود را پیدا کرده است و مطمئناً همچنان رو به جلو حرکت میکند. همچنین مسؤولان فدراسیون بسکتبال، یک مربی صربستانی را جایگزین ترومن کردند تا خللی در سیر صعودی بسکتبال ایجاد نگردد. همچنین قهرمانی تیم مهرام در دوازدهمین دورهی مسابقههای غرب آسیا و موفّقیّت دیگر تیمهای کشورمان، بیانگر آن است که بسکتبال ما از پتانسیل بالایی برخوردار است و اقتدار خود را حفظ خواهد کرد.
قهرمانی مهرام در دوازدهمین دورهی بازیهای غرب آسیا چگونه حاصل شد؟
این قهرمانی حاصل تلاش یک مجموعهی هماهنگ بود. مسؤولان باشگاه، برنامهریزی و مدیریت خوبی داشتند. کادر فنی، بینقص عمل کرد و بازیکنان با تمام قوا بازی کردند.
نقش کدام یک از بازیکنان مؤثرتر بود؟
همهی بچّهها خوب عمل کردند و وظایف محولّه را به بهترین شکل ممکن در زمین پیاده کردند. در تمام بازیها وقتی بازیکنان نیمکتنشین، جایگزین بازیکنان اصلی میشدند، بینقص و کامل بازی میکردند؛ به گونهای که در کلّ زمان تیم ما با اقتدار بازی میکرد.
عملکرد بازیکنان خارجی تیم چگونه بود؟
آنها هم مؤثر و مفید بازی کردند. در بازی فینال که تیم زین اردن را با حساب ۹۶ بر ۸۵ شکست دادیم، پریست بازیکن ۲۲۰ سانتیمتری تیم ما، موفق شد ۳۲ گل به ثمر برساند و نقش مهمی در پیروزی ما داشته باشد. اسکاریبرا دیگر بازیکن خارجی تیم هم، عملکرد خوبی داشت.
صمد نیکخواه بهرامی هم، تیم مهرام را همراهی میکرد؟
بله. صمد از بازیکنان خوب و کلیدی ما در این تورنمنت بود، و او هم نقش مهّمی در این موفّقیّت داشت.
تیم مهرام، حسّاسترین بازی را با چه تیمی برگزار کرد؟
با تیم الرّیاض لبنان، در مرحلهی نیمه نهایی؛ چون فقط دو تیم جواز حضور در مرحلهی نهایی مسابقههای باشگاههای آسیا را کسب میکردند و این دو سهمیه فقط به تیمهای قهرمان و نایب قهرمان اختصاص مییافت. بازی با الرّیاض حسّاسترین بازی بود. بنابراین برندهی بازی مهرام و الرّیاض ، هم کسب سهمیه میکرد و هم فینالیست میشد، و بازندهی بازی هر دو فرصت را از دست میداد. از طرفی چون الرّیاض سه بار قهرمان این بازیها شده بود، برای شکست این تیم، با انگیزه و پر توان ظاهر شدیم.
چرا در کوارتر سوم بازی فینال، از تیم زین اردن عقب افتادیم؟
چون آنها در پرتابهای سه امتیازی موفقّتر از ما عمل کردند؛ البته بجز کوارتر سوم در بقیهی لحظههای بازی، ابتکار عمل در دست ما بود. ما کوارتر اوّل را ۳۲ بر ۱۶ پیروز شدیم، در کوارتر دوم ۵۲ بر ۴۲ آنها را شکست دادیم و در کوارتر سوم آنها دو امتیاز از ما جلوتر بودند. در نهایت، در کوارتر سرنوشت که همان کوارتر چهارم باشد، با نتیجهی ۹۶ بر ۸۵ آنها را شکست دادیم.
زینیها از چه امتیازی برخوردار بودند؟
از امتیاز میزبانی و حمایت تماشاگران برخوردار بودند، چندین بازیکن خوب خارجی داشتند و سر مربی تیم زین، «آقای پالما» خارجی و اهل کشور پرتغال بود.
عملکرد پالمای پرتغالی بهتر بود یا آقای مصطفی هاشمی، سرمربی مهرام؟
قطعاً عملکرد آقای هاشمی بهتر بود که توانستیم همهی بازیها را با اقتدار ببریم.
تیمهای حاضر در تورنمنت، از کدام کشورها بودند؟
ده تیم از کشورهای اردن، لبنان، ایران، سوریه، عراق، یمن و چند کشور دیگر در بازیها شرکت داشتند.
هنگام قهرمانی مهرام، چه احساسی داشتید؟
خیلی خوشحال بودم؛ چون بهترین بودن، همیشه شادی و سرور دارد. از طرفی چون در اوّلین روز عید(اوّل فروردین ۱۳۸۸) به این عنوان دست یافته بودیم، شادی و شعف دو چندان بود؛ زیرا عیدی خوبی به مردم داده و آنها را خوشحال کرده بودیم.
عملکرد مهدی کامرانی، کاپیتان مهرام در بازیها راضی کننده بود؟
بیشک در یک مجموعهی موفّق، کلیهی اعضا، عملکرد مطلوبی دارند. در مورد عملکرد بنده هم، نظر دیگران صائبتر است.
تیم مهرام میتواند قهرمان باشگاههای آسیا شود؟
از آنجایی که جمعی از قدرتهای برتر آسیا، در غرب آسیا حضور دارند و تیمهایی مانند زین، الرّیاض، ارتدوکس و المتّحد همگی از غرب آسیا، بهترین تیمهای قارهی کهن به حساب میآیند، تیم ما در شرایط آرمانی میتواند فاتح جام باشگاههای آسیا شود.﷼
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 128 |