تعداد نشریات | 54 |
تعداد شمارهها | 2,388 |
تعداد مقالات | 34,317 |
تعداد مشاهده مقاله | 13,016,468 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,718,414 |
دانا بانو | ||
پیام زن | ||
مقاله 20، دوره 28، اردیبهشت (323)، اردیبهشت 1398، صفحه 90-91 | ||
نوع مقاله: مهارت | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22081/mow.2019.67308 | ||
تاریخ دریافت: 02 مهر 1398، تاریخ پذیرش: 02 مهر 1398 | ||
اصل مقاله | ||
مریم بهروزیراد بایدها و نبایدهای ماه مبارک رمضان در اینجا نکاتی را یادآوری میکنیم که روزهدار باید به آنها توجه نماید: - افطار خود را با آب جوش یا چای و یا شیر گرم باز کنید؛ - از خوردن آب سرد، شربت یا هر چیز خنک در ابتدای افطار خودداری کنید؛ - هنگام افطار، از مواد قندی طبیعی مثل کشمش، خرما یا عسل استفاده کنید؛ - اگر از آش برای وعدهی افطار استفاده میکنید، دقت کنید که آش رقیق و کمچرب باشد؛ - از مواد شیرین مثل زولبیا و بامیه در وعدهی سحر استفاده نکنید؛ - در سحر از خوردن غذاهای سرخکردنی، نوشابه، سس، فلفل، سوسیس، کالباس، سیر و پیاز خودداری کنید تا دچار عطش نشوید؛ - بهتر است از خاکشیر یا تخمشربتی با شیرینی کم در سحرگاه استفاده کنید تا در طول روز کمتر احساس تشنگی کنید؛ - از خوردن غذاهای چرب یا شور در وعدهی سحری اجتناب کنید؛ - استفاده از غذاهای پروتئیندار مانند تخممرغ، سویا، گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات یا حبوبات در سحر، از افت قند خون شما جلوگیری میکند؛ - از مصرف سبزی در سحر و افطار غافل نشوید؛ - از سبزیجات بخارپز مانند لوبیاسبز، نخودفرنگی، ذرت، هویج یا سینه کبابی در سحر یا افطار استفاده کنید؛ - از خوردن کلهپاچه و سیراب - شیردان، در سحری جداً بپرهیزید؛ - از شربت آبلیموی کمشیرینی، برای رفع عطش در طول روز میتوانید استفاده کنید؛ - شربت کاسنی بهعلت طبع خنکی که دارد، بسیار مفید است. میتوانید آن را با تخمشربتی یا خاکشیر مخلوط و میل کنید.
اما اگر دنبال تجربهکردن طعمی متفاوت هستید، میتوانید از دمنوشهای پیشنهادی ما استفاده کنید. دمنوش نعناع را، میتوانید با عسل مخلوط و نوش جان کنید. چای کرک چای کرک یا چای شیر هم طعمی متفاوت، دلچسب و بینظیر دارد که پیشنهاد میشود، حتماً آن را تهیه و همراه با عزیزانتان میل کنید. مواد لازم شیر: 1 پیمانه چای: به میزان دلخواه شکر: به میزان دلخواه آب: 3 پیمانه هل: 3 عدد چوب دارچین: 1 تکه زعفران دمکرده: به میزان دلخواه طرز تهیه چای خشک، هل و چوب دارچین را در آب جوش بریزید و دم کنید. بعد از اینکه چای دم کشید، زعفران، شکر و شیر را به آن بیفزایید و اجازه دهید حدود پنج دقیقه، شیر روی حرارت ملایم بجوشد. سپس آن را در فنجان بریزید و نوش جان کنید. میتوانید در ایام دیگر سال، این نوشیدنی خوشطعم را با بیسکویت، شیرینی یا کیک میل کنید. چند نکتهی مورد توجه * موقع خرید نان از نانوایی، دقت کنید از جایی بخرید که از جوش شیرین استفاده نمیکنند؛ چون مصرف جوش شیرین، علاوه بر اینکه موجب کمخونی، فقر آهن، پوکی استخوان و کاهش جذب کلسیم میشود، ناراحتیهای گوارشی مانند شکمدرد ایجاد میکند و روزهداری را مختل مینماید. * اگر از کشک برای غذاهایتان استفاده میکنید، حتماً آن را بهمدت پنج دقیقه بجوشانید. * هنگام افطار، از خوردن آش رشته یا شلهقلمکار به مقدار زیاد اجتناب کنید؛ چون این آشها بهعلت حبوبات زیاد، بسیار نفاخ هستند و برای بازکردن روزه، بهتر است به مقدار کم استفاده شود. * با توجه به اینکه در زمان روزهداری قند خون افت میکند و فرد دچار بیحالی میشود، بهتر است افطاری را حتماً با مواد قندی طبیعی مثل خرما، کشمش یا عسل آغاز کنید. * خوب است وعدهی شام از افطار جدا و با فاصلهی دو تا سه ساعت باشد (هنگام افطار نان و پنیر و سبزی یا چایشیرین میل کنید). * زولبیا و بامیهای که با روغن چندبارمصرف تهیه میشود، دشمن قلب و سیستم گردش خون است. این نوع شیرینیها برخلاف تصور عموم، مملو از قندهای تصفیهشده و چربیهای اشباعشده هستند و باعث چاقی و افزایش وزن میشوند. از نظر متخصصان تغذیه، این مواد حاوی اسید چربی، بهنام ترانس هستند که دشمن بدن است و بهویژه برای کسانی که زمینهی ابتلا به بیماریهای قلبی را دارند، بسیار مضر است. هر چه رنگ زولبیا و بامیه قهوهای و پررنگتر باشد، نهتنها نشانهی مرغوبیت آن نیست، بلکه نشاندهندهی این است که این مواد در روغنهای ناسالم بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیدهاند و در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتر است. * و نکتهی قابل توجه در حدیثی از نبی اکرم(ص): «هر گاه غذا میل میکنید، پیش از سیرشدن از آن دست بکش؛ زیرا وقتی طعام در شکم و معده زیاد شد، طراوت و نشاط صورت را میبرد.» و در حدیث قدسی است که اثر گرسنگی، تقویت حافظه است.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 94 |