تعداد نشریات | 54 |
تعداد شمارهها | 2,388 |
تعداد مقالات | 34,317 |
تعداد مشاهده مقاله | 13,016,462 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,718,400 |
انتخاب سرآشپز | ||
پیام زن | ||
مقاله 21، دوره 28، اردیبهشت (323)، اردیبهشت 1398، صفحه 92-93 | ||
نوع مقاله: آشپزی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22081/mow.2019.67309 | ||
تاریخ دریافت: 02 مهر 1398، تاریخ پذیرش: 02 مهر 1398 | ||
اصل مقاله | ||
مریم بهروزیراد با نزدیکشدن ماه مبارک رمضان، بر آن شدیم تا غذاهای مناسب این ایام را با هم تجربه کنیم. «آش بلغور»، یکی از غذاهای خوشمزه و مناسب برای افطار است که مغذی و مقویست. پیشنهاد میشود که بعد از تحمل چند ساعت گرسنگی، با یک وعدهی غذایی اینچنینی، دلی از عزا درآورید. مواد لازم لوبیاسفید: نصف پیمانه لوبیاقرمز: یک پیمانه نخود: نصف پیمانه عدس: یک پیمانه پیاز: دو تا سه عدد بلغور گندم: یکونیم پیمانه بلغور جو: یکونیم پیمانه سبزی آش: یکونیم کیلو نعناخشک: دو قاشق غذاخوری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم کشک و روغن: به میزان لازم طرز تهیه ابتدا حبوبات را با مقداری آب گرم و زیره، چند ساعت بخیسانید؛ بعد آب آنها را خالی کنید و به غیر از عدس، بقیه را بپزید. وقتی اینها نیمپز شدند، عدس را اضافه کنید و اجازه دهید تا مقداری دیگر بپزند. بعد آب آن را خالی کنید و در قابلمهای دیگر، آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. بلغورها را در آن بریزید و اجازه بدهید که کمی بپزد. در ادامه سبزی را بریزید و حبوبات را بیفزایید و اجازه دهید تا خوب با هم بپزند. در این فاصله تا آش جابیفتد، پیازها را ریز و سرخ کنید و به آن زردچوبه، نمک و فلفل سیاه بزنید. درصورت تمایل، میتوانید دو حبه سیر را هم ریز یا رنده کنید و سرخ نمایید. مقداری هم روغن در ظرف دیگری بریزید و نعنا را در آن تفت مختصری بدهید. از نعناداغ، پیازداغ، سیرداغ و کشک، مقداری در آش بریزید و وقتی آش خوب جاافتاد، آن را در ظرف سرو بکشید و رویش را با بقیهی مواد تزئین و نوش جان کنید. نکته - این آش اگر تند باشد، خوشمزهتر است؛ - استفاده از سیر داغ، سلیقهایست. خواص بلغور گندم - بلغور گندم، منبع بهترین ویتامینها، آنتیاکسیدانها، مواد معدنی، فیبر و ریزمغذیهاست؛ - چربی آن کم و سرشار از منیزم، منگنز و آهن است؛ - مصرف آن میتواند از بروز بیماریهایی چون سرطان، بیماری قلبی، ناراحتیهای دستگاه گوارش، دیابت و چاقی جلوگیری کند. خواص بلغور جو - مصرف جو در درمان یبوست، بواسیر، سنگ کلیه، سرفه، ورم حلق و حنجره، کمردرد، درد پهلو، قولنج، ضعف عمومی بدن، التیام زخمها و رفع خستگی پاها، نقش بسیار مؤثری دارد.
کوکوی مخلوط در ماه مبارک رمضان، توصیه میشود که در فاصلهی بین افطار تا سحر، حتماً از وعدهی شام استفاده شود. کوکوی مخلوط، از غذاهای خوشمزهایست که هم سریع آماده میشود و هم بسیار مقویست. مصرف این غذا، برای وعدههای شام یا سحر بسیار مناسب است. مواد لازم پیاز درشت: 1 عدد سیبزمینی: 1 عدد گوشت چرخکرده: به میزان دلخواه فلفلدلمهای: 1 عدد گوجهفرنگی: 1 عدد تخممرغ: 2 عدد نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن: به میزان لازم طرز تهیه پیاز را نگینی کنید و در روغن تفت دهید. سیبزمینیها را نگینی کنید، در ظرف بریزید و با کمی نمک، هم بزنید تا هم سرخ و هم با پیازها خوب مخلوط شوند. گوشت را اضافه کنید و هم بزنید، تا خوب رنگش عوض شود و سرخ گردد. فلفلدلمهایها را نگینی کنید، به مخلوط حاضر بیفزایید و هم بزنید. زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و تفت دهید. گوجههای خردشده را اضافه کنید و هم بزنید. در آخر تخممرغها را در کاسه بشکنید، به مواد اضافه کنید و هم بزنید. در ظرف را بگذارید تا خودش را بگیرد. میتوانید آن را با سبزی و نان سنگک نوش جان کنید.
خواص تخممرغ - تخممرغ، منبع خوبی از کلسیم، منیزیم، آهن، امگا3 و انواع ویتامینها و پروتئینهاست؛ - مصرف آن، یکی از مناسبترین غذاها برای رژیم غذایی ورزشکاران است؛ - در سلامت چشم مؤثر است؛ - از بیماریهای قلبی جلوگیری میکند و خطر بروز سکته را کاهش میدهد. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 93 |