تعداد نشریات | 54 |
تعداد شمارهها | 2,388 |
تعداد مقالات | 34,317 |
تعداد مشاهده مقاله | 13,015,789 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,717,974 |
تغذیه سالم در سیره امام علی(ع) | ||
سیره پژوهی اهل بیت (علیهم السلام) رویکرد تمدنی | ||
دوره 6، شماره 11، دی 1399، صفحه 23-35 اصل مقاله (287.7 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22081/csa.2020.69383 | ||
نویسندگان | ||
زینب کریمی* 1؛ زهرا مهدی پور2 | ||
1دانشجوی دکتری تاریخ اسلام دانشگاه شیراز | ||
2کارشناس ارشد تاریخ تشیع دانشگاه لرستان. | ||
تاریخ دریافت: 16 مرداد 1399، تاریخ بازنگری: 09 دی 1399، تاریخ پذیرش: 24 مهر 1399 | ||
چکیده | ||
تغذیه سالم در سلامت افراد جامعه نقش بسزایی دارد. هدف از غذا خوردن تأمین سلامت جسم و روان نه صرفاَ سیر شدن و لذت بردن از غذا است. در سنت اسلامی بهویژه در سیره امام علی(ع) موارد بسیاری درباره نوع و شیوه تغذیه سالم برای برخورداری از سلامت جسم و روان سفارش شدهاست. این نوشتار با تحلیل روایات و سیره امام علی(ع) به دنبال پاسخ به این سؤال است که تغذیه سالم بر اساس سیره امام علی(ع) چیست؟ یافتههای پژوهش نشان میدهد امام علی(ع) سفارشهای بسیاری درباره تغذیه دارد. کم خوردن، تقسیم وعدههای غذایی، با آرامش خوردن، رعایت بهداشت فردی، حرف نزدن در هنگام غذا خوردن از مهمترین اصولی است که امام علی(ع) سفارش کردهاند. امام با توجه به مزاج انسان و ماهیت مواد، غذاهای لطیف مانند مغزی، سبزی، عسل و گوشت مرغ را بر غذاهای سخت و خشک ترجیح دادهاند و مصرف میوهها مانند سیب، گلابی و انار را موجب جلای قلب و آرامش روان دانستهاند. بر اساس سیره امام تغذیه سالم نیازمند دانستن ماهیت غذاها و رعایت آداب و زمانبندی در مصرف آنهاست. در این صورت تغذیه سالم موجب تعادل مزاج و سلامتی جسم و روان و در نهایت بهبود سبک زندگی خواهد شد. | ||
کلیدواژهها | ||
بیماری؛ خوراک؛ تغذیه سالم؛ سیره امام علی(ع)؛ طب اسلامی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Proper Nutrition in Imam Ali's (A.S) Conduct | ||
نویسندگان [English] | ||
zeinab karimi1؛ zahra mahdipour2 | ||
1PhD Candidate of the History of Islam at Shiraz University, | ||
2M.A of Shiite History at Lorestan University | ||
چکیده [English] | ||
Proper nutrition plays a key role in the peoples' health. The main purpose of eating is to provide the health of body and mind, and merely satiating and enjoying the food are not the ultimate goal. There are recommendations in Islamic tradition and namely in Imam Ali's (A.S) conduct to have a healthy nutrition and the kind of the meal so that one may have a healthy body and mind. Having analyzed Imam Ali's (A.S) narrations and conduct, the present paper is to answer this question that what is a good model for a healthy nutrition based on Imam Ali's (A.S) conduct? The research findings prove that the Imam have provided many recommendations about nutrition. Eating less, dividing the meals to some divisions, eating calmly, observing individual sanitation, and not speaking while eating are among the most important principles for a healthy nutrition recommended by Imam Ali (A.S). According to the Imam and based on the individual's temper, eating soft foods such as nutrients, vegetables, honey, and chicken should be preferred to hard foods. Having fruits such as apples, pears, and pomegranate gladdens the heart and lifts the spirit. As the Imam's conduct show, healthy nutrition needs knowledge of foods nature, observing food rites and proper timing for eating. Therefore, if one has a healthy nutrition, it leads to have a good temperament and healthy body and mind, and finally it improves lifestyle. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
illness, foods, healthy nutrition, Imam Ali's (A.S) conduct, Islamic medicine | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,704 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 500 |