تعداد نشریات | 54 |
تعداد شمارهها | 2,387 |
تعداد مقالات | 34,316 |
تعداد مشاهده مقاله | 12,990,478 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,703,946 |
همگرایی و واگرایی ایرانیان و عربها در خوراک و آداب آن پس از فتوحات | ||
تاریخ اسلام | ||
دوره 23، شماره 3- پاییز 1401- مسلسل 91، مهر 1401، صفحه 133-156 اصل مقاله (565.02 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22081/hiq.2023.74156 | ||
نویسندگان | ||
ناهید براهوئی1؛ علی ناظمیان فرد* 2؛ هادی وکیلی3 | ||
1دانشجوی دکترای تاریخ ایران دوره اسلامی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2دانشیار گروه تاریخ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد (نویسنده مسئول) | ||
3دانشیار گروه تاریخ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
تاریخ دریافت: 03 خرداد 1398، تاریخ بازنگری: 09 دی 1401، تاریخ پذیرش: 03 اسفند 1401 | ||
چکیده | ||
فتوح اسلامی در ایران و مواجهه دو فرهنگ عربی و ایرانی، پس از یک دوره کشاکش، راه را به سوی همگرایی و تعامل گشود و در سایه همکنشی و تأثیرپذیری متقابل، پارهای از عناصر فرهنگی قوم ایرانی در میان قوم عرب جذب شد و ایرانیان نیز از اقتباس به دور نماندند. یکی از عرصههای این تعامل، پدیده خوراک است که نوشتار حاضر، میکوشد به روش تاریخی با وصف و تحلیل دادههای جمعآوریشده از منابع کتابخانهای، این موضوع را بررسد. یافتههای این پژوهش نشان میدهد که عربها در گونههای مختلف غذا و آداب آن، از ایرانیان تأثیر فراوان پذیرفتند و ایرانیان نیز به دنبال پذیرش اسلام و وانهادن برخی از اطعمه و اشربهای که در دین جدید نهی شده بود، به اقتباس پارهای از فرهنگ غذایی مسلمانان روی آوردند. | ||
کلیدواژهها | ||
ایرانیان؛ اَعراب مسلمان؛ فتوحات؛ غذاها؛ آداب غذا خوردن | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Convergence and Divergence of Iranians and Arabs in Food and Customs after the Conquests | ||
نویسندگان [English] | ||
Nahid Barahuei1؛ Ali Nazemian Fard2؛ Hadi Vakili3 | ||
1Nahid. Barahuei - Ph.d student of the islamic iran History / Ferdowsi university Mashhad | ||
2Dr. Ali nazemian fard (Corresponding Author) – Associate prof. of History Departmen /Ferdowsi university Mashhad | ||
3Dr. Hadi vakili - Associate professor of History Departmen/ Ferdowsi University, Mashhad | ||
چکیده [English] | ||
The Islamic conquest in Iran and the encounter between the Arab and Iranian cultures, after a period of conflict, opened the way to convergence and interaction, and in the shadow of interaction and mutual influence, some of the cultural elements of the Iranian people were absorbed among the Arab people, and the Iranians also adapted some elements from the Arabs. One of the aspects of this interaction was food, which the present article tries to investigate in a historical way by describing and analyzing the data collected from library sources. The findings of this research show that the Arabs were greatly influenced by the Iranians through different types of food and customs; meanwhile, after accepting Islam and leaving aside some of the foods and drinks that were forbidden in the new religion, Iranians also adopted some of the Islamic food culture. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Iranians, Muslim Arabs, conquests, foods, eating habits | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 122 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 177 |