
تعداد نشریات | 54 |
تعداد شمارهها | 2,473 |
تعداد مقالات | 35,286 |
تعداد مشاهده مقاله | 14,156,053 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,351,438 |
بازتاب تنوع غذایی ایرانیان صفوی از نگاه سفرنامه های اروپایی | ||
تاریخ اسلام | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 اردیبهشت 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22081/hiq.2025.69847.2412 | ||
نویسندگان | ||
رها حسین پور* 1؛ حسین قاضی خانی2 | ||
1حوزه علمیه فاطمة الزهراء آبادان | ||
2استادیار پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی | ||
تاریخ دریافت: 17 شهریور 1403، تاریخ بازنگری: 05 دی 1403، تاریخ پذیرش: 24 اردیبهشت 1404 | ||
چکیده | ||
در فرهنگ مردمان هر سرزمین، غذا جایگاهی ویژه دارد و تنوع آن میتواند نشان از غنای فرهنگی، توانمندی اقتصادی و ... داشته باشد. ثبات قدرت با روی کار آمدن خاندان صفوی(1148-907ق) در ایران و رونقگیری تجارت، جهانگردان بسیاری را به سوی ایران، روانه کرد. این افراد که با انگیزههای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و ... به ایران سفر کرده بودند؛ مشاهدات خویش، در موضوعات مختلف از جمله خوراک و تغذیه ایرانیان را در نوشتههای خود، منعکس کردند. تحقیق پیش رو، بر آن است تا بر اساس دادههای سفرنامههای بر جای مانده از سیاحان و سفیران اروپایی و با روش توصیفی - تحلیلی، تنوع غذایی مردمان این دوره را مورد بررسی قرار دهد. یافتهها نشان میدهد گستره سرزمینی و تنوع آب و هوای ایران، منجر به فراوانی تولیدات کشاورزی و دامپروری و به تبع آن گوناگونی فرآوردهها و تنوع غذایی در میان مردمان این عصر شده است و لذا در این سفرنامهها از انواع پلوها ،کبابها، آشها، نانها و... به خصوص در سفره طبقه حاکم یاد شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
تنوع غذایی؛ تغذیه؛ سفرنامه های اروپاییان؛ ایران عصر صفوی؛ فرهنگ ایرانیان | ||
عنوان مقاله [English] | ||
baztabe tanavoe ghazaee iraniyan safave az neghahe safarnamehaye oropaee | ||
نویسندگان [English] | ||
raha hossein poor1؛ hussein ghazikhani2 | ||
1houze fatem zahra abadan | ||
2Assistant Professor of History and Research Institute of Islamic Azad University | ||
چکیده [English] | ||
در فرهنگ مردمان هر سرزمین، غذا جایگاهی ویژه دارد و تنوع آن میتواند نشان از غنای فرهنگی، توانمندی اقتصادی و ... داشته باشد. ثبات قدرت با روی کار آمدن خاندان صفوی(1148-907ق) در ایران و رونقگیری تجارت، جهانگردان بسیاری را به سوی ایران، روانه کرد. این افراد که با انگیزههای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و ... به ایران سفر کرده بودند؛ مشاهدات خویش، در موضوعات مختلف از جمله خوراک و تغذیه ایرانیان را در نوشتههای خود، منعکس کردند. تحقیق پیش رو، بر آن است تا بر اساس دادههای سفرنامههای بر جای مانده از سیاحان و سفیران اروپایی و با روش توصیفی - تحلیلی، تنوع غذایی مردمان این دوره را مورد بررسی قرار دهد. یافتهها نشان میدهد گستره سرزمینی و تنوع آب و هوای ایران، منجر به فراوانی تولیدات کشاورزی و دامپروری و به تبع آن گوناگونی فرآوردهها و تنوع غذایی در میان مردمان این عصر شده است و لذا در این سفرنامهها از انواع پلوها ،کبابها، آشها، نانها و... به خصوص در سفره طبقه حاکم یاد شده است. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Food diversity, Feeding, European travelogues, Iran in the safavid era, Iranian culture | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 30 |