| تعداد نشریات | 54 |
| تعداد شمارهها | 2,530 |
| تعداد مقالات | 35,886 |
| تعداد مشاهده مقاله | 15,516,018 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,105,427 |
بازتاب تنوع غذایی ایرانیان صفوی از نگاه سفرنامه های اروپایی | ||
| تاریخ اسلام | ||
| مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 اردیبهشت 1404 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22081/hiq.2025.69847.2412 | ||
| نویسندگان | ||
| رها حسین پور* 1؛ حسین قاضی خانی2 | ||
| 1حوزه علمیه فاطمة الزهراء آبادان | ||
| 2استادیار پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی | ||
| تاریخ دریافت: 17 شهریور 1403، تاریخ بازنگری: 05 دی 1403، تاریخ پذیرش: 24 اردیبهشت 1404 | ||
| چکیده | ||
| در فرهنگ مردمان هر سرزمین، غذا جایگاهی ویژه دارد و تنوع آن میتواند نشان از غنای فرهنگی، توانمندی اقتصادی و ... داشته باشد. ثبات قدرت با روی کار آمدن خاندان صفوی(1148-907ق) در ایران و رونقگیری تجارت، جهانگردان بسیاری را به سوی ایران، روانه کرد. این افراد که با انگیزههای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و ... به ایران سفر کرده بودند؛ مشاهدات خویش، در موضوعات مختلف از جمله خوراک و تغذیه ایرانیان را در نوشتههای خود، منعکس کردند. تحقیق پیش رو، بر آن است تا بر اساس دادههای سفرنامههای بر جای مانده از سیاحان و سفیران اروپایی و با روش توصیفی - تحلیلی، تنوع غذایی مردمان این دوره را مورد بررسی قرار دهد. یافتهها نشان میدهد گستره سرزمینی و تنوع آب و هوای ایران، منجر به فراوانی تولیدات کشاورزی و دامپروری و به تبع آن گوناگونی فرآوردهها و تنوع غذایی در میان مردمان این عصر شده است و لذا در این سفرنامهها از انواع پلوها ،کبابها، آشها، نانها و... به خصوص در سفره طبقه حاکم یاد شده است. | ||
| کلیدواژهها | ||
| تنوع غذایی؛ تغذیه؛ سفرنامه های اروپاییان؛ ایران عصر صفوی؛ فرهنگ ایرانیان | ||
| عنوان مقاله [English] | ||
| baztabe tanavoe ghazaee iraniyan safave az neghahe safarnamehaye oropaee | ||
| نویسندگان [English] | ||
| raha hossein poor1؛ hussein ghazikhani2 | ||
| 1houze fatem zahra abadan | ||
| 2Assistant Professor of History and Research Institute of Islamic Azad University | ||
| چکیده [English] | ||
| در فرهنگ مردمان هر سرزمین، غذا جایگاهی ویژه دارد و تنوع آن میتواند نشان از غنای فرهنگی، توانمندی اقتصادی و ... داشته باشد. ثبات قدرت با روی کار آمدن خاندان صفوی(1148-907ق) در ایران و رونقگیری تجارت، جهانگردان بسیاری را به سوی ایران، روانه کرد. این افراد که با انگیزههای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و ... به ایران سفر کرده بودند؛ مشاهدات خویش، در موضوعات مختلف از جمله خوراک و تغذیه ایرانیان را در نوشتههای خود، منعکس کردند. تحقیق پیش رو، بر آن است تا بر اساس دادههای سفرنامههای بر جای مانده از سیاحان و سفیران اروپایی و با روش توصیفی - تحلیلی، تنوع غذایی مردمان این دوره را مورد بررسی قرار دهد. یافتهها نشان میدهد گستره سرزمینی و تنوع آب و هوای ایران، منجر به فراوانی تولیدات کشاورزی و دامپروری و به تبع آن گوناگونی فرآوردهها و تنوع غذایی در میان مردمان این عصر شده است و لذا در این سفرنامهها از انواع پلوها ،کبابها، آشها، نانها و... به خصوص در سفره طبقه حاکم یاد شده است. | ||
| کلیدواژهها [English] | ||
| Food diversity, Feeding, European travelogues, Iran in the safavid era, Iranian culture | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 136 |
||